Iščemo namestitev za malo muco

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 07, 2011 11:30 am

Iščemo namestitev za malo muco

Iščemo namestitev za dobra dva meseca staro muco.

helena@macjahisa.si

Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana/Koroška

Odgovor Če jul 07, 2011 11:42 am

Re: Iščemo namestitev za malo muco

Srčica sovasta <3 od kod jo je pa prineslo?
You are nothing until you've been ignored by a cat. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 07, 2011 12:41 pm

Iz Rogaške slatine, občina noče nič slišat, zavetišče tudi ne, Vurs še ni nič povedal, mačko pa je treba s ceste pobrat.

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Če jul 07, 2011 12:46 pm

Muca je idealna za mačjo prijateljico. Nekdo jo je vrgel v našo ulico in tako se je potikala, dokler je nisem jaz vzela, vendar je na žalost zaradi starejše mačke ne morem obdržati. Ponujala sem jo že okoli, pa vendar...mucik je vsepovsod dosti, preveč....tako da bom res vesela, če se bo kdo našel in jo posvojil.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Če jul 07, 2011 12:51 pm

Slika Kiro zavetišče pa?
You dont know me, you just wish you did. :playboy:

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Če jul 07, 2011 12:53 pm

Zonzani :girlsad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 07, 2011 12:59 pm

Slika

Sej ne, da prav vsem mačkam iz prav vseh občin privoščim sprejem v zavetišče (privoščim pa jim, da bi prav vsa zavetišča služila svojemu namenu tudi za njih), ampak me pa ma za met eno javno črno listo zavrnjenih sprejemov... :dash:

Tko, za met civilnodružben argument za pomahat z njim komu pred nosom, če bi blo kdaj treba...

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Če jul 07, 2011 1:07 pm

Se popolnoma strinjam! Nisem še doživela, da bi me kdo tako, na hiter način, odpikal (da ne rečem kaj gršega!). Ne morem vrjet, da sem vsepovsod naletela na gluha ušesa...občina, zavetišče... :O Sem že, tako iz šale, rekla da še nikoli nisem imela večjih problemov kot sedaj s to pol kilsko muciko! :girlblush: Sem pa zelo vesela, da obstaja Mačja hiša, ki mi je dala toliko upanja...tako da vem da se bo nekje našel nekdo, ki bo imel rad to nedolžno bitjece... :girlblush:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 07, 2011 1:23 pm

Seveda, kako pa drugače. Za oskrbo živali so ja profesionalci :dash:

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Če jul 07, 2011 1:31 pm

Ah, ja...narobe svet... :fool:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 07, 2011 9:38 pm

sleepy je napisal/-a:Seveda, kako pa drugače. Za oskrbo živali so ja profesionalci :dash:

ja, so profesionalci, kakšne 10% njih, ostalo so prostovoljci. Tako razmerje je tudi v najboljših živalovarstvenih organizacijah in brez prostovoljcev (amaterjev) pač nikjer ne gre. Trditve, da morajo za živali skrbet izključno profesionalci so blesava utopija in voda na mlin slovenskim "profesionalcem" na tem področju. Da bodo njihove drage profitne oaze še bolj redke in cenjene.
V Cats protectionu recimo je manj kot 10% tistih, ki aktivno skrbijo za živali profijev (nekaj sto njih) in več kot 90% amaterjev, ki za brezdomne skrbijo v svojem prostem času brez posebnih kvalifikacij (več tisoč njih). Je res, da je pomembna kvaliteta oskrbe, je pa pomembna tudi kvantiteta, saj nima nobena družba toliko davkoplačevalskih sredstev na razpolago, da bi primerno poskrbela za VSE ali vsaj večino brezdomnih živali brez kratkih rokov do zakonite možnosti evtanazije.
Povsod je večina stroškov oskrbe predvsem na ramenih prostovoljnega dela in donatorskih sredstev in lastnih dejavnosti živalovarstvenih organizacij, malo % od teh sredstev je davkoplačevalskega denarja. Slovenska vizija o tem, da bi primerno poskrbeli za VSE brezdomne živali izključno iz javnih financ je popolna utopija brez možnosti uspeha na dolgi rok. To je moje osebno mnenje, seveda.
recimo dogtrustovci so skoraj dol padli od presenečenja, ko so izvedeli, da dobi naše zavetišče za en mesec oskrbe psa od 400-500 eur. Oni porabijo za stroške oskrbe enega psa v enem mesecu več kot pol manj.
Govorimo seveda o razvitih in brezdomnim živalim prijaznih državah.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jul 08, 2011 9:27 am

Ja itak! (ampak pri nas je pa to čist drugače in razen "profesionalcev" noben drug nima pojma. :fool: )

Ampak kaj čem, ko pa priporočila resno proučim in tole, da so za oskrbo živali profesionalci (pa avtorja še ne bom citirala), se mi je resno usedlo v dušo, srce in pamet. In vsakokrat ko vidim zapuščeno žival je moja prva asociacija, da aha, tole pa ni moje delo, za oskrbo zapuščenih živali so profesionalci...
In jasno, dlje stran kot držiš vse ostale, lažje počneš kar ti paše. Pokregaj in vladaj je govorila moja bivša sodelavka...

Jaz sicer pojem profesionalizma razumem precej širše kot pa lastništvo firme ali pa način plačila za opravljeno delo ali recimo sposobnost v skrinjo pospravit tudi tiste, ki niso neozdravljivo bolni ali prehudo poškodovani. Ampak to jaz tako vidim in zna bit, da je to le še ena v množici mojih iluzij :rolleyes:

Je res zanimivo pogledat, ja, način organizacije in financiranja velikih živalovarstvenih organizacij čez mejo in po svetu. Pri nas je sicer odnos do prostovoljstva in donacij se mi zdi da še slabši kot do živali, tudi kar se davčne ureditve tiče, tako da bo verjetno še nekaj časa trajalo, preden pride ljudem v zavest, da je prostovoljstvo samo način neplačanega opravljanja dela in ne odnos do dela samega (ki je lahko tudi veliko bolj profesinalen kot pri marsikaterem "plačancu").
O financiranju pa boljše da niti ne začnem... :dash: Ker najboljše je dat, če se le da nekaj priviligiranim, pa nič vprašat... :dash: To je tudi najbrž ena slovenska posebnost...

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Pe jul 08, 2011 11:04 am

...saj tudi naša zavetišča porabijo pol manj za oskrbo enega psa,samo dobijo pa več kot pol več za oskrbo enega psa.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jul 08, 2011 11:13 am

:) bi znalo bit res, ja :)

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Pe jul 08, 2011 10:11 pm

Da malo osvežim: mačkica je pridna, veliko je (tako, da je že fejst zrastla), zelo je igriva in tudi nagajiva, rada pa prespi trenutne vroče popoldneve. Pravkar se je najedla in se veselo oblizuje pred menoj. :nyam: Imena še nima, ker se ne želim preveč navezati nanjo, ponavadi jo pa pokličem kar Biba. Tako je prisrčna in res bi jo rada obdržala, vendar je naša mačkonka tako zelo ljubosumna! Ali ima kdo kakšne izkušnje s tem in kako bi bilo najbolje da to izpeljem? Trenutno je tako žalostna, da se mi para srce. :( Poskušam ju ločiti in maličko skrivam, da je ne vidi, vendar jo zavoha in samo piha ter beži. :( Ali mislite, da bi s časom to prebolela? Najbolj me je strah, da bi šla od hiše, ker ni poplnoma notranja mačka, ampak gre tudi ven. Za kakršnekoli informacije bom vesela in hvaležna. :rolleyes:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jul 08, 2011 10:14 pm

Večina staroselcev je na začetku ljubosumnih na nove prišleke. O združevanju je na tem forumu že kar nekaj napisanega, pa si lahko prebereš.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jul 09, 2011 8:30 am

Zakaj pa je malo notri in malo zunaj?
Nazadnje smo o združevanju pisali tule
A tvoja mačka je samo notranja? Pa cepljena?

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor So jul 09, 2011 11:14 am

Hvala za link, sem si že prebrala in našla nekaj dobrih nasvetov.
Naša mačka je pa zunaj ko gre opravit svoje potrebe in če gre malce na sprehod, drugače pa je noter. Je cepljena in sterilizirana, na malo mačkico pa tako ljubosumna, da jooooj! Zato še vedno vneto iščem posvojitelje za to prikupno mačkico. Trenutno pa se bom potrudila, da Maca ne zdivja čisto do konca!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jul 09, 2011 11:18 am

Aha. Če sta obe malo notri in malo zunaj, potem bi se itak lahko srečali zunaj. Sem namreč vprašala zaradi "zdravstvene varnosti" ene in druge.

Ne sili jih preveč skupaj, pa mogoče mačkici sami uredita medsebojna razmerja prej, predno najdeš posvojitelja zanjo :angel:

;)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jul 09, 2011 6:53 pm

TanjaVnucec je napisal/-a:Hvala za link, sem si že prebrala in našla nekaj dobrih nasvetov.
Naša mačka je pa zunaj ko gre opravit svoje potrebe in če gre malce na sprehod, drugače pa je noter. Je cepljena in sterilizirana, na malo mačkico pa tako ljubosumna, da jooooj! Zato še vedno vneto iščem posvojitelje za to prikupno mačkico. Trenutno pa se bom potrudila, da Maca ne zdivja čisto do konca!

Sicer pa obstajajo mačja stranišča za notri, da mački ni potrebno zaradi tega ven v kolikor je to edini razlog, da gre mačka ven.
Naslednja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov