udomačen tiger
Čudežna posvojitev
Živim v blokih. Tu se že tri leta hrani 5 mačk (vse s/k). V zadnjih treh mesecih so se pojavili 4 novi mački. Ena od njih samica. Trije so bili sigurno lastniški mački, saj so si zelo želeli iti "na toplo". Predvsem nas je skrbelo za samičko če je sterilizerana. No na srečo jo je znanka peljala s. Med tem pa se je prijateljica iz sosednjih blokov, ki že ima psičko in mačka (oba prej "cestarja") odločila da jo posvoji. Jo je že lovila, pa ji je ponesreči ušla. To sem zvedela danes. Takoj sem se zmenila s prijateljicami da gremo naslednji dan "loviti" mačko. Dve uri! po tem, se odpravim počivati in zunaj slišim gospo ki zna super ujeti in delati z mački. To in ostale mačke vozi na s/k. V mojih možganih se je vklopil alarm "zdaj ali nikoli"! Odprem okno, se zaderem ujami mačko (mačka se drugače rada boža). Ujame mačko, v pol minute se napravim in dobesedno zletim vn. Kljub temu da se ji je ful mudilo v službo mi je pomagala odnesti mačko do bloka kjer živi posvojiteljica. Nisem vedela kako se piše posvojiteljica, zato sem na blef pozvonila in že v prvo uspela!

Skratka, ena mačka manj na cesti.