Čudežna posvojitev

Moderatorji: helena, renata, gipsy

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 08, 2011 9:34 pm

Čudežna posvojitev

Zgodba kako je bila mačka v eni minuti polni čudežev posvojena.

Živim v blokih. Tu se že tri leta hrani 5 mačk (vse s/k). V zadnjih treh mesecih so se pojavili 4 novi mački. Ena od njih samica. Trije so bili sigurno lastniški mački, saj so si zelo želeli iti "na toplo". Predvsem nas je skrbelo za samičko če je sterilizerana. No na srečo jo je znanka peljala s. Med tem pa se je prijateljica iz sosednjih blokov, ki že ima psičko in mačka (oba prej "cestarja") odločila da jo posvoji. Jo je že lovila, pa ji je ponesreči ušla. To sem zvedela danes. Takoj sem se zmenila s prijateljicami da gremo naslednji dan "loviti" mačko. Dve uri! po tem, se odpravim počivati in zunaj slišim gospo ki zna super ujeti in delati z mački. To in ostale mačke vozi na s/k. V mojih možganih se je vklopil alarm "zdaj ali nikoli"! Odprem okno, se zaderem ujami mačko (mačka se drugače rada boža). Ujame mačko, v pol minute se napravim in dobesedno zletim vn. Kljub temu da se ji je ful mudilo v službo mi je pomagala odnesti mačko do bloka kjer živi posvojiteljica. Nisem vedela kako se piše posvojiteljica, zato sem na blef pozvonila in že v prvo uspela! 8) Ponavadi je ob tej uri posvojiteljica na sprehodu, pa je po nekem čudežu zavlečevala, je pa bila ravno na vhodu, da bo šla vn iz stanovanja. Mačko smo odnesli v stanovanje, kjer sem lahko še eno uro spremljala spoznavanje. :yahoo: :yahoo: Od takrat ko sem zaslišala gospo, pa do takrat ko je bila mačka v stanovanju je minila minut pa pol, res!
Skratka, ena mačka manj na cesti. :yahoo: :yahoo: Bomo pa vsi vpleteni rabili še nekaj časa da dojamemo kaj se je zgodilo. :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Prebold

Odgovor To mar 08, 2011 9:56 pm

Re: Čudežna posvojitev

:yahoo: :clap: :good:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 08, 2011 10:01 pm

Držite pesti da se bo mačka ujela s psičko in mačkom. V tej uri ji je uspelo raziskati stanovanje, je bila pa seveda malo šokirana, pa še uči ji je "skup vleklo" ker je norti toplo. :D

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 08, 2011 10:07 pm

Še en čudež. Najprej smo mislii da je mačka breja (poln trebuh zajedalcev...), pa je na srečo že s. Kljub "brejosti" jo je bila posvojiteljica pripravljena vzeti pod streho in mladičkom najti dom. Ah ja, tudi odlični posvojitelji obstajajo. :yahoo:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 08, 2011 10:34 pm

Sem vesela, da je z mucko vse ok. :)
Vseeno pa ena misel: če mačka še ni sterilizirana, je bolje, da se takoj opravi poseg, ne pa čaka na morebitne mladiče. Čeprav se morda sliši kruto: bolje je, da se prepreči vsako leglo, ki se ga le da preprečiti, pomoč pri oskrbi in oddaji mladičev pa se usmeri na tista legla, ki se jih ni dalo preprečiti.
Pogosto na terenu najditelji breje muce, ki jo nameravajo obdržati, želijo poskrbeti tudi za mladiče in še vsakič znova so bili zadovoljni, da smo jih prepričali v prekinitev brejosti mačke. V tej poplavi mladičev, s kakršno se soočamo vsako leto, bi bilo vsako drugačno ravnanje nespametno, čeprav ga vodijo dobri nameni.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 08, 2011 10:36 pm

Je že sterilizerana. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 08, 2011 10:38 pm

Vem. Kar sem napisala, se je nanašalo na "bi poskrbeli za mladiče"

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 08, 2011 10:41 pm

Vem ja,...

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 08, 2011 10:42 pm

Ima pa ta punca precej sreče pri iskanju domov za mačke, tako da ji nisem predolgo težila glede tega.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr mar 09, 2011 7:00 am

Super, kako lepo! Res prav zgodba za film!! :yahoo: :clap:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr mar 09, 2011 8:05 am

:yahoo: kaj naj rečem drugega kot d best :D

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Sr mar 09, 2011 11:48 am

mateja je napisal/-a:Sem vesela, da je z mucko vse ok. :)
Vseeno pa ena misel: če mačka še ni sterilizirana, je bolje, da se takoj opravi poseg, ne pa čaka na morebitne mladiče. Čeprav se morda sliši kruto: bolje je, da se prepreči vsako leglo, ki se ga le da preprečiti, pomoč pri oskrbi in oddaji mladičev pa se usmeri na tista legla, ki se jih ni dalo preprečiti.
Pogosto na terenu najditelji breje muce, ki jo nameravajo obdržati, želijo poskrbeti tudi za mladiče in še vsakič znova so bili zadovoljni, da smo jih prepričali v prekinitev brejosti mačke. V tej poplavi mladičev, s kakršno se soočamo vsako leto, bi bilo vsako drugačno ravnanje nespametno, čeprav ga vodijo dobri nameni.

Tudi jaz popolnoma enako razmišljam!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr mar 09, 2011 11:55 am

A so naredili ovinek do veterinarja preden so jih združili s psom in mačkom, ki sta že doma? Je domači cepljen proti kužnim boleznim?

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr mar 09, 2011 2:28 pm

Domači so vsi cepljeni itd. Bo pa mačka čimprej cepljena, razbolhana itd. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr mar 09, 2011 2:30 pm

samo opomba: če so jih kar skupaj spustili, potem je potrebno razbolhat in razglistit vse - tudi domače.
drugače pa res super za tak čudovit razplet še pred zapletom! :clap:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr mar 09, 2011 2:35 pm

Bodo vsi skopani, ampule, tabletke itd. 8) Je imela mucka res srečo, "na cesti" je bila samo kakšna dva tedna.

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov