udomačen tiger
Peanut in Hazel Izlake
Ker so bili tamali stari komaj 2 tedna, mama pa plašna, smo se z gospo zmenili da mamo hrani in da dokler bodo tamali zdravi, ostanejo na lokaciji dokler ne začnejo sami jesti. Vsi vemo, da je skrbna mama boljša od vsake flaške.
Na žalost gospa ni opazila, ko se je tamalim zdravje obrnilo na slabše in izgubili smo enega od treh mladičev. Še isti dan tega klica sem imela v avtu vse preostale tri - mamo in dva tigrasta mladička. Mama je bila še isti dan sterilizirana, mladiča pa temeljito pregledana, testirana z zdravili za domov.
In smo šli - v mojo kuhinjo, z dvema pihajočima mladičema in mamo, za katero se mi niti sanjalo ni kako bo prenesla notranje bivanje. Vse je šlo ok, mami je za tamaledva pripravljena narediti vse. Samo da sta onadva srečna in zadovoljna, je tudi ona pripravljena tolerirat tako človečke kot tudi zaprt prostor. Kljub temu da sta zdaj onadva že 3 mesečnika ju še vedno čuva kot da sta dojenčka.
Onadva bosta šla kmalu na posege in odtačkala v temo iščejo dom, ona pa zaradi agresije do drugih odraslih muc (sumim da je le zaščitniška do tamalih in bi znalo izvenet ko bosta odšla na svoje) ni ravno najbolj primeren kandidat za tradicionalno posvojitev. Na njeni lokaciji najdbe je ne želijo nazaj in je ne bojo hranili, moja lokacija pa je blizu prometne ceste. Če kdo pozna kakšno relativno varno lokacijo prostoživečk, ali pa koga ki bi jo vseeno vzel h sebi, bom hvaležna za informacije.
Še na terenu z mami

Mali ki smo ga na žalost izgubili

Peanut še na terenu:

Prvoten strah po selitvi:

Spoznavanje kavča:

Posteljne vragolije:

In spanje v naročju (Hazel):

Karatkerno je Peanut (fantek - bolj črtasto tigrast) mnogo bolj aktiven, igriv, pogumen in crkljiv. Vsako novo človeško ali mačje bitje je takoj prijatelj.
Hazel (punčka - bolj pikasto tigrasta) ima rada ljudi, ampak ima še rajši svojo mami. Je bolj umirjena, več spi, do muc ki jih ne pozna pa je najprej malce bolj previdna. Z veseljem se pride pocrkljat, peroti so zakon, pa božanje tudi, ne mara pa prenašanja v naročju.