Lewis, ex Newton, je mucek iz te teme
viewtopic.php?f=78&t=10808, ki se je k nam vrnil po neuspeli posvojitvi.
Ker se mi še ni zgodilo, da me posvojitelji ne bi vprašali po poteku socializacije pri plašnih mucah, bom o Lewisu napisala nekaj besed več, kot je v moji navadi.
V nedeljo se je našemu krdelu pridružil tale nežni mucek (sem šla v zavetišče samo ocenit kako plašen se je vrnil in koliko hud "pacient" bo

). Mali puhek je takoj po prihodu pokazal neznansko veselje, da so v istem prostoru še drugi mucki in se takoj pobucal z njimi, potem pa se po pričakovanjih skril v najbližjo duplinico. Zvečer se nam je že pridružil na postelji in spal z Chillyjem tesno ob meni. Naslednji dan je že pozabil kaj je skrivanje, se cel dan podil z ostalimi muci po stanovanju, povsod ga je bilo polno. Človečki smo bili še baw-baw in če si ga pogledal direktno v oči se je tako prestrašil da je zbežal, kolikor je le mogel. Midva sva tri dni vztrajala in se nosila po stanovanju, gledala skupaj ptičke skozi okno, se božala, dokler mu je le ustrezalo, potem pa je dobil svoj potreben mir. Včeraj pa se je odločil, da ne bo samo opazoval drugih kako se cartajo, se opogumil in se nam pridružil pri gledanju Tv-ja. Skočil na kavč, se vrgel na hrbet, dal vse 4 tačke v zrak in božaj me! Naredil krog po stanovanju in prišel nazaj, vse dokler ni bil čas za spanje. Potem je bil pa glavni na postelji, kjer je zopet "prosjačil" za božanje. Sem mislila, da bo do jutra pozabil in je imel le slab moment, ampak se je zjutraj "teženje" nadaljevalo. Verjetno ima namen nadoknaditi vse za nazaj, sedaj ko je odkril kako je to fajn

.
Torej, dom išče nežni, igrivi, prijazni Lewis, ki obožuje božanje in mačjo družbo. Naj noben ne misli, da če muc zaupa meni, bo takoj zaupal tudi ostalim. Njegovo zaupanje bo potrebno pridobiti in upoštevati kakšen nasvet, ki ga bo bodoči posvojitelj prejel za tkanje njune prijateljske vezi. V novem domu potrebuje aktivno, igrivo družbo, če jo nimate, jo pripelje s sabo, prav tako pa tudi posvojitelja, ki mu bo aktivno namenil svoj čas in delal z njim, ne pa samo čakal, da bo muc naredil vse sam od sebe. Je primeren tudi za družino z mlajšimi (poslušnimi

) otroki, saj ne piha, ne praska ali napada ob napačnem dotiku.
Lewis je star 10 mesec in v celoti veterinarsko urejen.
Kontakt za posvojitev:
info@macjahisa.si