Muca brez dveh nog

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 03, 2010 9:18 am

Re: Muca brez dveh nog

taperverčki je napisal/-a:A je na lokaciji možno kakorkoli zaščitit kablovje, da bi se v prihodnje izognili novim žrtvam? :girlsad:

Ne, edino če tovarno zaprejo. Ni samo kablovje, je še nekaj takšnih mest, kjer je visoka temperatura.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 03, 2010 9:33 am

razumem :girlsad:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 03, 2010 9:52 am

Sem prepričana, da v tovarnah ne smejo živeti mačke, že zaradi varstva pri delu ne. Nisem pa prepričana, da bi v naši balkanski državi inšpekcija ukrepala. Lahko pa bi prijavili. Pa tudi na VURS, ker gre za mučenje živali. Tovarna očitno ni dovolj zaščitena...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 03, 2010 5:28 pm

Muci se obeta stalen dom.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj

Odgovor Sr nov 03, 2010 5:36 pm

:'( :* <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 03, 2010 5:45 pm

visinnox je napisal/-a:Sem prepričana, da v tovarnah ne smejo živeti mačke, že zaradi varstva pri delu ne. Nisem pa prepričana, da bi v naši balkanski državi inšpekcija ukrepala. Lahko pa bi prijavili. Pa tudi na VURS, ker gre za mučenje živali. Tovarna očitno ni dovolj zaščitena...

Saj v osnovi imaš prav, ampak: potem nikoli več nimaš dostopa na lokacijo, tudi če bi se pojavile nove mačke in malo verjetno je, da bi se kaj zares spremenilo, saj bi delavci najbrž še naprej hranili mačke, kaj bi se pa s temi mački zgodilo, pa je tudi vprašanje.

Lani sem lovila v gradbenem podjetju, kjer so mi šefi povedali, da so do sedaj vsakih par let najeli nekoga, ki je mačke "pospravil". Delavcem so sicer prepovedali hraniti mačke, pa je na območju tovarne vseeno bilo dovolj hrane za cca. 20 mačk. Če bi jih prijavila, ne bi nikoli uspela poloviti mačk, ker so se vse zadrževale izključno na ozemlju podjetja. Meni se je v dani situaciji zdelo bolj pametno ljudi podučiti o pravilnem ravnanju, odrasle mačke po s/k vrniti na lokacijo, mladiče (tiste, ki so sploh preživeli) pa sem namestila.
Par mesecev pozneje, ko sem prišla na kontrolo, so bile vse mačke še tam, delavci so pokomentirali, da jih sploh ne vidijo niti ne slišijo več (seveda, če se pa niso več gonile). In ko sem na območju sosednje tovarne gledala za morebitnimi legli, so mi delavci čez ograjo ponosno povedali, da tukaj pa ne bom več našla mladičev, ker so ene punce vse polovile in "porihtale".

V dani situaciji se mi še vedno zdi bolje, kot prijaviti, sodelovati, izobraziti, poritati lokacijo in pustiti kontakt, da bi v primeru poškodbe ali novega mačka takoj urgirali.

In držim pesti, da se tale napoved novega doma uresniči. :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 03, 2010 5:58 pm

mateja je napisal/-a:
Saj v osnovi imaš prav, ampak: potem nikoli več nimaš dostopa na lokacijo, tudi če bi se pojavile nove mačke in malo verjetno je, da bi se kaj zares spremenilo, saj bi delavci najbrž še naprej hranili mačke, kaj bi se pa s temi mački zgodilo, pa je tudi vprašanje.

V dani situaciji se mi še vedno zdi bolje, kot prijaviti, sodelovati, izobraziti, poritati lokacijo in pustiti kontakt, da bi v primeru poškodbe ali novega mačka takoj urgirali.

:good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Celje

Odgovor Sr nov 03, 2010 7:26 pm

Tole glede stalnega doma je pa res čudovita novica in upam da čaka muco en topel in varen kavč in brezmejno razvajanje
Ni navadnih mačk
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Sr nov 03, 2010 7:59 pm

Jo čaka, ja, pa veliiiiiko družbe bo imela. :rolleyes:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ptuj

Odgovor Sr nov 03, 2010 8:10 pm

Debra je napisal/-a:Tole glede stalnega doma je pa res čudovita novica in upam da čaka muco en topel in varen kavč in brezmejno razvajanje

Se samo podpišem :)
Tudi tigri, tudi črni, tudi tisti in takšni so lahko posebni. Skozi naše oči, skozi naše srce. <3

http://mojizakladi.blogspot.com/
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 03, 2010 8:34 pm

Um a bi se dalo v pogodbo vtaknit kašno klavzulo o obveznem javljanju tule gor na forumu :rolleyes:
Dogs have owners, cats have staff
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 03, 2010 8:52 pm

gipsy je napisal/-a:Jo čaka, ja, pa veliiiiiko družbe bo imela. :rolleyes:

ne, edina muca bo.

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Sr nov 03, 2010 9:05 pm

Muca je malo prev večerjala, sicer cel dan ni nič jedla. Samo počivala je. Tudi mačje piškotke je našla in pohrustala. Smo ji dali na kavč, jedla je leže, ker je zelo utrujena, pa tudi malo bolj zadržana je danes kot včeraj. Se je pa v teh urah njena poza za počitek spremenila iz čepečega položaja v iztegnjen leže. Skratka, rabi dom in po moje je res najbolje da bo ena in edina muca, ker bo bolj ali manj počivala. Pusti se božat, ne sili v naročje. Rabi čas in potrpežljivega, nežnega človeka.

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Sr nov 03, 2010 9:09 pm

Aja pozabila povedat, da z veseljem pričakuje šefico Heleno. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 03, 2010 9:11 pm

Kako je pa z lulanjem in kakanjem pri muci s takim hendikepom, saj vem da sprašujem neumnosti, ampak si nekako ne predstavljam, ker so njene zmožnosti premikanja ža tako zelo zelo slabe..
Dogs have owners, cats have staff
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 03, 2010 9:27 pm

Z lulanjem in kakanjem se moramo še malo ukvarjat, da jo navadimo prostora, kjer bo to opravljala.

Gispy, a si ti mislila, da jo bom jst posvojila? :rolleyes:

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Sr nov 03, 2010 10:46 pm

helena, imaš mail

V zvezi z lulanjem in kakanjem. Kakat še ni šla, lulala je na brisačko. Seveda je bila potem po eni strani malce mokra, vendar se je takoj očistila. Muce so čiste živali in tudi ona ni izjema. Nima nobenega vonja, seveda jo to, da nima zadnjih nog ovira, vendar se je navadila, prilagodila. Nič drugačna ni kot druge naše muce, skače res ne visoko, mogoče še bo, je zelo mirna, zadržana.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 03, 2010 11:23 pm

Že velikokrat povedano, a vseeno še jaz: Monika, svaka čast! :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Ko sem prvič prebrala na FB Nogičino zgodbo, sem se zgrozila, obenem pa me je presenetilo to, da je tale uboga mačkica celo mamica. Brez zadnjih nogic ...
In zdaj bo imela dom - to pa je najlepši del te žalostne zgodbe. :) Malo sem jo namreč ponujala v oskrbo moji mami pa je dejala, da to pa ne, da je ne bo mogla gledati, da se ji smili ... Prosim, ne me takoj kregati ali se zgražati glede njene izjave. To je "normalna" reakcija mnogih ljudi. Podobno razmišljajo tudi ob ljudeh, ki so tako ali drugače "ubogi" zaradi nekega hendikepa, pa v resnici čisto dobro funkcionirajo.
Ena od mojih mac je brez očesa in na začetku je bilo veliko govora o tem, da bi bilo bolje, če bi jo raje uspavali. Da se ne bi mučila ... Podoben komentar je dal naš ata tudi za Nogico. Spet - razmišljanje večine. Ampak z razlago, utemeljitvami, primeri ... se človeka da tudi prepričati, spremeniti njegovo mnenje. Moja Belka je brez ene očke čisto živahna in simpatična muca, Nogica pa se očitno odlično znajde tudi brez zadnjih tačk.
Monika, še enkrat: BRAVO! Čim več takih fajn ljudi.
Fur coated vibrating heating pad that never has to be plugged in = my cat.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Če nov 04, 2010 7:26 am

ne, edina muca bo.

Uau, to pa je novica, zdaj me pa res pošteno firbec matra, kdo je ta oseba širokega srca. Ji kar pošiljam enega :kiss: , saj si ga zasluži. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 04, 2010 7:54 am

:) :kiss:

Slika

Slika

Slika
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten