Zala je muca, ki potrebuje izredno razumevajočega posvojitelja. Ta mora razumeti njen strah in ji dati vso potrebno svobodo, da bo lahko raziskala vsak kotiček prostora v katerem se nahaja, saj si le tako upa iz svoje duplinice oziroma varnega zavetja. Predvsem pa potrebuje čas. Čas da dojame, da ji nočeš nič hudega, kaj pomenijo vsi zvoki, ki prihajajo iz okolice in čas, da bo začela zaupati človeku. Je izredno radovedna in to ji pomaga, da počasi napreduje. Ima pa tudi očitna nihanja. So dnevi, ko bo ležala "na prostem", ko se ji boš približal ne bo zbežala, niti pihala nate. V miru jo boš božal dokler boš hotel (največ sva zdržali eno uro, z mojim odhodom), jo celo prečesal, celo ji brez problema dopovedal, da je na vrsti druga stran. In so dnevi, ko bo nate pihala že ob samem pogledu nanjo.
Vsak dan pa se potrudi, da me preseneti. Včeraj mi je narisala nov tattoo, danes pa se sredi dnevne sobe valjala po hrbtu in izvajala takšne neumnosti, kot jih čisto sproščeni mucki. In prvič sem doživela, da jo je zanimalo kaj počnem in je s pogledom sledila moji roki, ki je kazila njen pogled v prazno

Pri njej je potreben čas, izredno veliko potrpljenja, vsekakor pa ima potencial, da bo nekoč nekomu vse.
P.S: Še vedno rada cele noči presedi na oknu in oponaša sovo, večkrat ob tem delu zaspi in pade z okenske police