mucka ZAJČI

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor So jan 04, 2014 8:16 am

Re: mucka ZAJČI

Poleg tega, kar je napisala Helena, še nekaj podrobnosti o njenem značaju: ko pridem v mačjo sobo, kjer je nastanjena z Adijem in malimi Japončki, me vedno pozdravi z nežnim mijavkanjem in me vabi, da se ji vsaj malo posvetim. Ko se vsedem in jo božam, mi zleze v naročje in stisne glavico pod pazduho ter je čisto pri miru - kot da se boji, da bom (pre)kmalu odšla. Zelo uživa med česanjem, ko pa še ni bilo Japončkov, se je znala tudi malo poigrati, saj je še mlada muca, ampak zdaj se ob malih divjačkih raje umakne. Mislim, da bi se v umirjenem okolju hitro prilagodila, ko je prišla k meni in pa ko pridejo novi varovančki, pa potrebuje kakšen teden, da se jih navadi. Zajči je tipična muca, s katero si odnos zgradiš' postopoma, potem pa čisto tvoja muca. :)

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor So jan 04, 2014 11:02 am

Loti Pupa, sem se kar nasmehnila ob tvojem postu!!
Ja, tudi jaz visim tukaj, pa na strani Mačje hiše, pa na FB, gledam, primerjam, pa toooooooliko jih je, ki bi jih imela.... sploh ko preberem, kako neka muca že dolgo čaka, me kar stisne pri srcu... poleg Zajči je to še Ita, ki mi je tudi všeč, ampak če sem prav razbrala, nista nameščeni skupaj. Ampak najbrž bolje, da ne pridem pogledat obeh, ker potem se pa sploh ne bom mogla odločit... že zdaj mi gre kar na jok, ko vem, da bo šla z mano samo ena, druge pa bodo še kar čakale ... :(
Paprav imaš, Šnuki je bil res mačkon in pol, še zelo dolgo mi bo šlo na jok ob spominu, kakšen shiran revež je bil na koncu... ampak tako je življenje.

gipsy, hvala za opis Zajčinega značaja!!!
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor So jan 04, 2014 11:45 am

Mačiljuba, verjamem, da si dobrega srca in ljubiteljica muc. Malo me bega le tvoja neodločnost, zaradi česar se mi nehote pojavi bojazen, da boš ob vsem kolebanju pri odločanju za katero mucko bi se odločila, na koncu razočarana. Prav zaradi svoje neodločnosti. V upanju, da si izbrala pravo, se zna zgoditi, da ko jo boš prinesla v svoj dom zopet ne boš prepričana, da si izbrala pravo, ker morda ne bo čisto tako kot si si zamišljala da bo.
Muc, ki iščejo dom in toplo zavetje, ljubezen in predanost posvojiteljev je tukaj preveč. In če bi lahko imela muco, se mi zanjo v tej ponudbi ne bi bilo prav nič težko odločiti, ker je želja po druženju in sobivanju premočna. Enostavno bi se odločila, sama bi se vsekakor za dve, ker vem iz izkušenj, da je to za muce bolje, res pa je tudi, da se pri stroških hranjenja in peska praktično ne pozna. Imata pa druga drugo, če se preko dneva odsotna.
Nisem hotela posegat v tole temo, pa kljub temu sem, samo to bi ti rada povedala. Muce so kakršne so, včasih be vedo, kako bi čimbolj zlezle v nas, tako nas imajo rade, včasih so hude na nas, včasih divjajo, da jim je težko slediti, spet drugič so utrujene in zaspane in si za nas ne vzamejo časa. Muco je treba vzeti in imeti rad v paketu.
Če si resnično želiš imeti jo, če je tvoje življenje naravnano tako, da ti je ne bo potrebno puščati same tudi po nekaj dni, potem se odloči in jo imej. In jo imej rada z vsemi njenimi lastnostmi. Tudi ljudje nismo popolni.
Vsekakor pa vseh revčkov ne more nihče posvojit, zato je tvoje razmišljanje v tej smeri popolnoma brezpredmetno. Mačja hiša in društva, ki se ukvarjajo z reševanjem teh bitjec, nudijo zavetje ogromnim, pa še vedno ne vsem. Torej, preveč je živali za katere pač ni poskrbljeno, žal je tako.
Če si se odločila, da deliš dom, se odloči hitro in takoj, seveda po posvetu in pogovoru s skrbnico. In jo imej rada in ne razmišljaj, da si pa imela v mislih še tisto in ono in ali bi bilo morda bolje in bolj prav, če bi se odločila drugače. Na tak način vajina sreča ne bo popolna.
Vzemi tole za dobronamerno pisanje. Ti pa želim, da imaš čimprej v svojem domu eno toplo ljubico, katerakoli že bo, je potrebovala tvoj dom in tvojo ljubezen, verjemi. :)

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor So jan 04, 2014 12:21 pm

cllara,
hvala za mnenje. Se strinjam, da je mucka treba imeti rad takega, kakršen je. Nenazadnje sem imela Šnukija in če bi ga ti poznala, bi ti bilo jasno, da pri meni to ni noben problem. Je bil pravi zame? Tudi če bi ga sama izbrala (pa ga nisem, dobila sem ga), tega ne bi vedela. Ampak danes vem. Ja, bil je pravi zame, bil je točno tak, kakršen je pač bil in takega sem imela rada. Saj ne iščem mačke, ki bi do potankosti ustrezala kriterijem, ki so... kakšni že? Saj jih sploh ne postavljam!! Vsaj ne takih, bi bi bili v zvezi z videzom, karakterjem in kaj vem čim še. Nisem smrklja, ki želi bitje, skrojeno po njenem okusu, da bi ji bilo za igračo. Imam 50 let in presneto dobro vem, kakšno je življenje, da nam ne servira vedno le "naročenega". Še najmanj pa so mački take živali, ki bi se obnašale po naročilu. Če bi to pričakovala, jih ne bi imela rada in si jih ne bi želela.

Pa nisem več neodločena. Mogoče me je ravno tvoj post dokončno "zbudil". :D
Še ta teden pridem.
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor So jan 04, 2014 12:27 pm

Sem vesela, da si me prav razumela, še posebej pa, da sem te vzpodbudila, da greš takoj v akcijo. Ti želim veliko veselja in cartanja, pa nikar nas ne pusti na cedilu. Poročaj in prilagaj slikovni material! Bom uživala, ko vaju bom spremljala, veš! :yahoo:

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor So jan 04, 2014 12:48 pm

Brez skrbi. Še sita naju boš :yahoo:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jan 04, 2014 7:17 pm

:D mačiljuba, res sva iste, tudi mene so že siti tukaj :lol: ...pač ne morem brez mačkov, pa kaj :P

Vesela sem zate, veš...da si se odločila :clap: <3 novo leto, nov začetek :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jan 04, 2014 7:46 pm

Zajči, jaz ti tako zelo privoščim, da dobiš čisto svoj dom in čisto svoje naročje, kamor se boš stisnila in čisto svoje roke, ki te bojo božale :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jan 27, 2014 7:17 pm

gipsy je napisal/-a:Poleg tega, kar je napisala Helena, še nekaj podrobnosti o njenem značaju: ko pridem v mačjo sobo, kjer je nastanjena z Adijem in malimi Japončki, me vedno pozdravi z nežnim mijavkanjem in me vabi, da se ji vsaj malo posvetim. Ko se vsedem in jo božam, mi zleze v naročje in stisne glavico pod pazduho ter je čisto pri miru - kot da se boji, da bom (pre)kmalu odšla. Zelo uživa med česanjem, ko pa še ni bilo Japončkov, se je znala tudi malo poigrati, saj je še mlada muca, ampak zdaj se ob malih divjačkih raje umakne. Mislim, da bi se v umirjenem okolju hitro prilagodila, ko je prišla k meni in pa ko pridejo novi varovančki, pa potrebuje kakšen teden, da se jih navadi. Zajči je tipična muca, s katero si odnos zgradiš' postopoma, potem pa čisto tvoja muca. :)

Lubica: <3 .
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 05, 2014 5:30 pm

:yahoo: :dance: :greeting: :yeey: Kdor čaka, dočaka.
Zajči je dobila obisk in s posvojiteljico sta si bili takoj všeč - kako tudi ne, saj sta si pisani na kožo, bi rekla. Zdajle besno nakupuje, posvojiteljica namreč, potem pa se zvečer vrne po muco, da bosta čim prej skupaj.
Jaz sem pa kokr en mal v šoku. :girlblush: :'(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 05, 2014 5:35 pm

:O :yeey: :clap: kako sem vesela za tole lepotičko :clap: :yahoo:
Srečno, Zajči...pa kaj se javi :kiss: :kiss: :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 05, 2014 5:46 pm

fajn, fajn :) :clap: :yahoo:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 05, 2014 6:44 pm

:clap: Res lepa novica! Srečno, nežna lepotička! :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 05, 2014 6:59 pm

Zajči, tudi jaz sem zeloooo vesela, da si dočakala :yahoo: . Tvoji tanovi pa povej, da mi tukaj zeloradi gledamo slikce in beremo mačje dogodivščine iz novih domov, sploh pa take lepotičke kot si ti. Uživaj kar se da :kiss:

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj - Tržič

Odgovor Sr feb 05, 2014 7:27 pm

Zajči, tanovo takoj nauči, kje ji je mesto, pa da ti mora dat vse, kar si boš zaželela, predvsem veeeelikoooo crkljanja in lupčkov :*
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 05, 2014 7:36 pm

Kolk je pa to fajn. :yahoo: :yahoo: :yahoo: :kiss: :kiss:
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Sr feb 05, 2014 7:39 pm

Kaka lepa novica! :lol: Zdaj se pa cartajta, božajta in stiskajta, imejta se radi in uživajta skupaj! :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 05, 2014 8:43 pm

Srečno, pikica. :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 05, 2014 9:01 pm

Zdaj je pa zares šla. Pogrešala jo bom :kiss: , saj sva bili dolgo skupaj, ampak se je splačalo čakati, saj je šla v dom, ki bi si ga zanjo lahko samo želela. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 05, 2014 9:12 pm

Kaj lepšega, kot take novice :yahoo: :good:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov