mucka BRINA

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So dec 28, 2013 5:05 pm

Re: mucka BRINA

Brinčka je ena taka posebna muca. Sem prepričana, da je vse res, kar pravi njena mama. Srčica :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So dec 28, 2013 9:05 pm

Brina je takooooo lepa muca, da malo takih :girlblush: sem vesela, da se obožujejo :kiss: :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne dec 29, 2013 2:52 pm

Se že iz slike vidi, da ima nekaj pametnega za povedat ;) :kiss:

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor To dec 31, 2013 10:40 am

Pozdrave vsem mačjeljubcem:),
tole je moj prvi prispevek, saj me je Trixi zmotivirala, da napišem nekaj na temo posvojitve odraslih muckov. Ampak najprej ena lepa ob moji ljubi Brinčiki ;) ...

Brinči je top mucica...petarde in ostala pirotehnika ji grejo zadnje dni na živce in zato se poleg obveznega mačjega fitnesa, vsak večer veliko stiskava. Živalice se mi zdijo zaradi vsega pokanja v tem času še posebej revčke. Če boste kda zbirali podpise za uvedbo Zakona proti vsej zabavni pirotehniki, sem takoj zraven:).

Včeraj sem ji kupila tudi novo igračko: dolg puhast repek na vrvici in naj povem, da sva z njim noreli po stanovanju cca. 15 min, potem ga je Brina še pošteno oskubila in se prav tigrsko znesla nad njim. Všeč mi je, kadar mi uspe iz nje izvleči kaj pristne mačje "surovosti";). Ta njena karakterna igrivost je odlično kompatibilna z nama (Juretom in mano), saj smo sedaj tri zelo igriva in vesela bitja v našem stanovanju...:) Včasih se samo spogledamo in že vemo, kaj bomo ušpičili;).

Joooj, ne znam vam pripeti fotke... Kako to naredim?
Alenka
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 31, 2013 10:45 am

Alenka, pozdravljena :welcome: . Super, da se bo tudi Brinin "štab" javljal :) .
Prva pomoč za nalaganje fotografij je spisana na temle linku:
http://www.pomagamo-zivalim.si/viewtopic.php?f=12&t=3276
če še vedno ne bo šlo, bomo pa še kako drugače pomagali ;) .
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Kraj: Ljubljana - Videm pri Ptuju - Bovec

Odgovor To dec 31, 2013 10:57 am

Brinini :welcome: !

Brino smo spoznali, ko smo pred dobrim letom prišli po našega prvega Mačehišarja siLvota. Ni namreč dosti manjkalo pa bi namesto siLva pobasali Brino.
Je super mačkonarica :good: - vemo iz neposredne izkušnje. Hranimo jo v zelo lepem spominu, tako da se njenega bodočega (pogostega) javljanja neizmerno veselimo :yahoo:
In jasno - že nestrpno čakamo na nove slikce... ;)
¡Viva La Evolución!

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor To dec 31, 2013 11:28 am

Re: mucka BRINA - posvojitev odraslega mačka

Ponovno pozdravljeni:),
naj napišem nekaj stavkov na temo moje izkušnje posvojitve že odrasle mucke...

Brina je že druga odrasla mucka v mojem življenju, s katero sva se dogovorili, da bova sobivali. In se kar obnese... Kar nekaj let nazaj sem posvojila 8-kilskega, 8-letnega mačkona, ki je bil snežno bel, z modrimi učki in bil je gluhko. Komunikacija z njim je bila zato nekoliko otežena, a sva se dobro ujela...kar nekako je šlo. Bil je totalni alfa mačkon, ki je želel imeti vse pod kontrolo, a je bilo to včasih malo smešno, saj zadev ni slišal:)...ampak imel je voljo in to vedno veliko šteje!

Tudi z njim sem že uvedla jutranji in večerni mini mačji fitnes = koncentrirano igranje z indoor mačkom...ne le tako, da ga by the way malo počohljaš, ampak gre za po mojem mnenju nujno zbrano ukvarjanje z živalico. Živalica se tako dobro premiga, bolje kaka, bolje papca in predvsem ostane v formi...

Pravzaprav ne vem, kako je z majhnimi mucki, ampak meni so odrasle mucke všeč, ker ti dajo izkušnjo, da sprejmeš njihov karakter in se mu malo prilagodiš...oni pa sprejmejo tvojega. Kot ljudje, so tudi odrasli mucki bolj izoblikovani in zato že takoj delujejo bolj kot tvoji prijatelji in ne kot mali otročki...

Glede gluhih muckov: te bi po moji izkušnji priporočila le izkušenim mačjeljubcem...jaz sem bila za našega "prezelena", saj imajo malo bolj kompleksne zahteve - vsaj taka je bila moja izkušnja, da ne pametujerm preveč:). Je bila pa navezanost našega alfa gluhkota na mene takšna, da je bilo to zame in za ostale naravnost ganljivo. Nenehno je želel biti ob meni, če ne drugače, me je stražil pred banjo, ko sem se tuširala, in se med tem dodatno grel pred kaloriferjem - prizor je bil precej smešen, saj mu je pihalo v gobček in njegova dlaka je plapolala v vročem zraku kot, da se pelje naokoli z motorjem:):)...

Brinči je druge sorte princeska...je mačja punčica v pravem pomenu besede. Čista za dol past, pa strašno se sekira, če je drekca dobro zakopala, zato gre skoraj vedn dvakrat pogledat, če je vse dobro skrito:). Pri njej sem hitro opazila njeno igrivost, ki je po mojem mnenju zelo izrazita, čeprav je Brina že velika mačja punca. To mi je zelo všeč, zato sva uvedli "več nivojski mačji fitnes" s plezalnim drevesom, šuštečim tulcem, papirnatimi vrečami, različnimi peresi in puhci na palicah...Glede tega sem od prvega dne naravnost "religiozna", saj izkušnja kaže, da če mačkoni dobijo svojo mero norenja na igralih, potem ne lazijo kar povsod po stanovanju, čeprav jim je to dopuščeno. Npr. Brina ima kar nekaj priložnosti za razbijanje v najinem stanovanju, a mi ni še nič uničila, čeprav je živa kot poper.

Odraslemu mačku je po moje potrebno pustiti malo več odraslega časa zase ob njegovem prihodu in mu izkazati spoštovanje z njegovim lastnim prostorom...morda nekoliko več distance na začetku, ki pa se po moji izkušnji zelo zelo zmanjša v zelo zelo hitrem času:). Z Brino se jaz kar malo pogovarjam in vem, da pozna svoje ime, če jo pokličem. Pokaže, da naj spoštujem njen ritual, nekaj rituala pa sem ji tudi jaz predstavila...Npr. njen ritual je, da pred spanjem začne noreti kot utrgana po stanovanju, skače kot kozica naokoli, potem se zakadi na najino posteljo in da lupčka in buc buc meni in Juretu, potem se zvije v klobčič in počaka, da jo odnesem v njeno posteljo (slednje sem si omislila jaz:)...Ja, ne spi pri nama v postelji, saj je postelja najina in ona ima svojo čudovito in mehko posteljico v drugi sobi, kjer so tudi njena igrala. Zjutraj popraska po vratih, ampak ne prej kot 6:30 in potem se stiskamo skupaj:).

Odraslega mačka je potrebno povabit, počakat, se mu predstavit, mu nameniti čas, mu ne vsiljevat zadeve...pa saj tudi z malimi je isto. Ampak moja izkušnja z odraslimi mucami je odlična! Splooooh ni razloga, da bi se kdo bal posvojitve velikega mačka... Vsi postanejo taki naši srčki in če jih imaš ti iskreno rad, imajo tudi oni tebe. Ta formula drži kot pribito!

LEPO PRAZNOVANJE IN ŠE LEPŠI ZAČETEK 2014 VAM ŽELIM!
Alenka

PS: Kdaj postaneš kaj drugega kot "nevidna bolha" :):)? Če bi bila jaz bolha in bila zelo majčkena, bi sigurno poskrbela, da bi me lastniki vsaj čutili:):)...

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor To dec 31, 2013 11:57 am

Slika

Brinči kuka iz ene izmed darilnih vrečk:)...
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Kraj: Ljubljana - Videm pri Ptuju - Bovec

Odgovor To dec 31, 2013 12:05 pm

Lepo napisano. :clap:
¡Viva La Evolución!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ravne na Koroškem

Odgovor To dec 31, 2013 12:28 pm

Super napisano :good: Brina je pa prekrasna :kiss:

Iz nevidne bolhe se spremeniš v plašnega zajčka verjetno pri okoli 100 napisanih prispevkih..

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 31, 2013 12:52 pm

:good: Dobrodošli in hvala! :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 31, 2013 1:57 pm

Brinči&Co. je napisal/-a:Slika

Brinči kuka iz ene izmed darilnih vrečk:)...

Miška zlata <3

Odrasle muce so zakon :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor To dec 31, 2013 2:08 pm

Hvala ti za tole pisanje. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 31, 2013 7:01 pm

:clap: res lepo napisano :good:

Brinči je pa itak ena tok kul in lepa mačka, sem jo mela čast spoznat in naročkat <3 Stopila sem se, res <3

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor So maj 10, 2014 2:47 pm

Pozdravljeni,
naj se oglasim v imenu Brinči. Mislim, da je kar odlično:), zeloooo je živahna, nagajiva, bistra in igriva... Razvili smo cel kup skupnih iger: lovljenje po stanovanju, plezanje po vseh praskalnikih, spanje v postelji med nama in tako, da je pokrita z odejo enako kot midva (to se mi zdi, da se vsakič malo dela, da ji le pustiva, da je lahko tako),...

Skratka v splošnem se imamo super in vse je pod kontrolo. Kar pa me je malo znerviralo v preteklem tednu je bilo to, da sem jo peljala k veterinarju, ker se mi je zdelo, da se ji dela neke vrste prhljaj...in res, veterinarka je rekla, da ima zelo suho kožo in tudi dlako menja, pa izgleda kot, da ima revica prhljaj. Sedaj sem ji začela dodajati lososovo olje, hladno stiskano in sploh in oh kvalitetno, da to saniramo. Prosim vas za kak nasvet v zvezi s tem...je kak mucek že imel kaj podobnega? Brina se kaj bistveno več ne praska kot sicer, morda malo bolj, ampak nič pretresljivega.

Drugga zadeva, ki me je pa še bolj prestrašila, je ugotovitev, da ima malo parodontoze - vnete dlesni, kar je baje pri mucah sicer pogosto, a me je skoraj zadela kap, ker ji ravno v ta namen dodajam že odkar je pri meni posebne krekerje, ki vplivajo na zmanjšanje zobnega kamna in kariesa. Veterinarka mi je dala "zobno" kremico z aplikatorjem, da ji nanašam na dlesni, ampak TO JE HUUUUD BOJ z Brino;)! Kaj naj naredim? Krema bo baje upočasnila vnetje v gobčku in jo moram vztrajno nanašati. Zveterinarko sva naredili načrt, da v kolikor se bo v pol leta stanje zob poslabšalo, ji bomo operirali zobke in bo pač malo škrbasta, ampak bolje, kot da ima vnetja. To baje veterinarji redno počnejo in ni nič kaj takega (so me skušali pomiriti).

Vse ostalo je ok, na srečo! Res je zelo lepa in živahna in moja mačja ljubezen, ampak tole z zobki me je kar malo streslo. Zelo jo imamo radi in v nadaljevanju vam pripnem kako slikico, da vidite to mačjo lepotičko:)...

Lep pozdrav vsem!
Alenka

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor So maj 10, 2014 3:05 pm

Brina v elementu:)

Slika

Slika

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So maj 10, 2014 3:06 pm

Z zobki oz. vnetimi dlesnimi imajo lahko težave tudi mlade muce. Brina si ne bo pustila nanašat nobene paste. Verjetno ni hujše vneto, če ni dobila antibiotika. Če pa bo rabila antibiotik, naj dajo z injekcijo, za 14 dni, da se je ne spravlja v stres. Ko bo pa potrebno (ko jo bo bolelo, bo začela manj jest), pa brez skrbi, kar zobke ven, tiste, ki ji povzročajo težave, bo potem veliko bolje.
Priporočam Veterino MH.

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor So maj 10, 2014 3:10 pm

Super, hvala!

Ni še tako hudo, da bi morala dobiti antibiotik...upam, na najboljše!

Lp,
Alenka

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor So maj 10, 2014 3:16 pm

Slika

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor So maj 10, 2014 3:16 pm

Slika