Kdo bo vodil Zavetišče Maribor oz. držite pesti, prosim!

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jan 19, 2012 4:04 pm

Re: Kdo bo vodil Zavetišče Maribor oz. držite pesti, prosim!

Mene pa zanima, čemu potreba po strokovnem nadzornem telesu, če mora zavetišče takoalitako imeti
svet zavetišča?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jan 19, 2012 4:23 pm

zato, da lahko tu in tam daš malo honorarčka še nekaj tistim, ki ti kahlo držijo. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jan 19, 2012 4:24 pm

Hotla sem tudi povedat, da se bo enkrat moral tudi on na en ornk sekret usest, tako kot vsak.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Če jan 19, 2012 9:04 pm

V bistvu bi bilo marsikdaj bolj fer obratno... :rolleyes:
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 20, 2012 4:19 am

a zdej obstaja še kaka pot naprej? še kam pritožba al je to to?
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 20, 2012 7:08 am

:girlyes: Seveda je! Ne more bit Kangler zadnja in vrhovna oblast. :aggressive: :devil:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 20, 2012 8:12 am

Zelo malo se govori o shodu, ki naj bi bil to soboto od 17-ih pred VURSOM. Pride kdo?
If you see me smiling, it`s because I`m thinkig of doing something evil or naughty. If you see me laughing, it`s because i`ve already done it!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 20, 2012 9:13 am

Bi šla, če bi vedela kdo nas bo poslušal od tistih, katerim je shod namenjen. Mogoče ti veš?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 20, 2012 9:24 am

If you see me smiling, it`s because I`m thinkig of doing something evil or naughty. If you see me laughing, it`s because i`ve already done it!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 20, 2012 9:33 am

Zakaj so do sedaj lahko prostovoljci sprehajali živali brez potrebnega usposabljanja in ne vem kakega dokazovanja? Dovolj je bila dobra volja in ljubezen do živali. Od sedaj naprej bo potrebno opravljat izobraževanje in izpit, za kar bo seveda treba plačat! Predvideni obvezni seminarji za sprehajalce, smrdijo po izločanju javnosti iz zavetišča in komercializaciji! Zopet - Ustvarjanje dobička!
Plačat?! So resni? Že o strokovnem usposabljanju nevem kaj naj si mislim, Gmajnice so z metodo zelo zadovoljne, ampak vsaj zastonj je! Prokleti butalci!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 20, 2012 9:48 am

Na obali pa ni treba nič plačat, pa se metoda v praksi tudi zelo obnese in bo ostala v praksi še naprej. Pravzaprav so opažene koristi take metode vedno večje, posvojeni psi nimajo nikakršnih težav zaradi random sprehajalcev, nasprotno, so zelo socializirani predvsem do ljudi in se hitro prilagodijo na nov dom, kot sporočajo zadovoljni posvojitelji. V zavetišče lahko pride kdorkoli kadarkoli v času uradnih ur, nenajavljen. Se je za vprašat o resničnih vzrokih zakaj so ponekod naključni sprehajalci tak bav bav...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 20, 2012 11:43 am

To, da po eni strani govoriš o večji vpetosti zavetišča v okolje, o tem, da naj bi to postalo priljubljena točka za družinske izlete (kot da sedaj ni) itd, po drugi pa ukinjaš naključne sprehajalce, je malo :scratch: :fool:
Kaj, hudiča, pa naj bi vsi ti obiskovalci zavetišča tam počeli, če ne bodo smeli sprehajat? :truce:

Me zanima, če je vodstvo Gmajnic Snagino delegacijo poučilo o reakciji javnosti ob uvedbi šolanih sprehajalcev? Ali so samo poudarjali, kako zadovoljni so sami, torej oni, vodstvo, s to metodo. Se mi zdi, da bo bolj to drugo, saj mislim, da je zadnje, kar si Snaga ta trenutek želi, ponujati javnosti nov razlog za nasprotovanja in nezadovoljstvo.
Ponavadi je dobro zbrati malo več informacij, preden v javnosti mahaš s spremembo na bolje, ki to ni (vsaj za velik del javnosti ne).
In, ja, način za izogniti se takim glupastočam bi seveda bil tudi obisk tistega zavetišča, ki ga boš upravljal, namesto enega drugega.
Še veliko napak lahko pričakujemo, glede na totalno neizkušenost in pomanjkanje znanja, pa četudi ima morda nov upravljalec dobre namene. Prebrati zakonodajo in obiskati eno zavetišče ne more dati dovolj znanja, potrebna so leta, pa stalno sodelovanje, pa pripravljenost prisluhniti in se učiti, pa pripravljenost priznati, da ne znaš in zato rabiš pomoč.
Ker so v tem primeru posledice takšnih neznanj lahko tudi izgubljena življenja.
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 20, 2012 12:13 pm

Za "izgubljena" življenja se lovci in Snaga ne sekirajo, njim to nič ne pomeni, če sklepamo po vsem, kar so za to zavetišče do sedaj naredili - da si ga še ogledat niso šli. :bad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jan 24, 2012 6:21 pm

V totem Mariboru še vedno velja pravni red in je treba spoštovat (ne)dokumente uradnih institucij al kako že gre
http://www.delo.si/novice/slovenija/do-podzupanskega-mesta-brez-ustrezne-izobrazbe.html
Aja, mogoče pa sem univerze ne sodijo Slika

A bi kdo znal definirat tale naš pravni red, zakonitost in te reči? Ker tele fantastične izjave ena za drugo meni zgledajo tako, kot da bi tat drugemu tatu razlagal, da se krast pa res ne sme in je temu treba narediti konec! :fool:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jan 24, 2012 6:25 pm

Univerza je avtonomna, zato ne sodi pod pravni red. :P :lol: Sploh pa Kangler nikoli ni hodil na univerzo, zato je ne priznava. :dash:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jan 24, 2012 6:29 pm

AAAAAAAAAAAA jaz sem se pa od vedno spraševala kaj pomeni, da je avtonomna :lol: :lol: :lol:

A ni on neki jaki pravnik IN ekonomist poleg najpomembnejšega, da je ex miličnik? :scratch:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jan 24, 2012 6:33 pm

jap, kar pejt iskat njegovo diplomo: na eni privat šoli Doba jo je dobil (in to iz poslovanja). Diplomiral je 2008, glede na temo diplome, bi pa lahko bil kakšen "Jaklič sindrom". Žal diploma ni javno dostopna (ne dvomim, da z razlogom).

Ko pa sem brala komentarje o tej šoli, je bilo pa tako, da menda padeš lahko samo po stopnicah. Naj živi inflacija diplom!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jan 24, 2012 6:41 pm

Aaaaaaaa Doba :D Zasebna poslovna šola iz Maribora....
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jan 24, 2012 6:56 pm

:scratch: kaj je pa z diplomo iz prava? Huh... :scratch: iz njegovega življenjepisa:
Župan Mestne občine Maribor Franc Kangler se je rodil 8. julija 1965 v Mariboru. Osnovno šolo je obiskoval v Dupleku, nato pa izobraževanje nadaljeval na Srednji kadetski šoli v Tacnu. Je pravnik in diplomirani ekonomist.
Slika
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 37 gostov