Muca brez dveh nog

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To nov 02, 2010 2:06 pm

Re: Muca brez dveh nog

O groza kaj vse s(m)o ljudje zmožni :bad:

Mene tudi zanima kako je s premikanjem?

Ne vem zakaj, ampak tale me je še posebej ganila. Ji pošiljam en velik cmok :kiss: Mucica, drži se!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor To nov 02, 2010 2:15 pm

Sem ostala brez besed. Želim si samo, da bi muca sprejela pomoč in da bo vedela, da ji notri ne bo nič manjkalo.

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor To nov 02, 2010 2:16 pm

Hm, samo vprašala sem kaj bo z njenimi mladiči. Nisem vedla, da lahko takšno vprašanje postavim samo, če imam možnost nastanitve oz. moram svoje vprašanje celo opravičiti zakaj točno me nekaj zanima. In ne, nimam te možnosti, imam sama dovolj muc v stanovanju, ki so pravtako s ceste. In glede lokacije me je zanimalo, če je še veliko muc nepoštimanih, da bi se jih vsaj ujelo in steriliziralo, da ne bo še več takih revežev. S kolegico to redno počneva in sem pač mislila za podatek, če bi se mogoče dalo pomagati na drug način, ampak raje ne bom drezala, ker potem dobim odgovor v takšnem tonu. Sem mislila, da bo to bolj prijazen forum, kot tisti drugi, ko si nekaj napisal,vprašal pa so se vsi obesili na neko besedo in te napadali.

Se bom v bodoče potrudila, da ne bom več vznemirjala s tako trapastimi vprašanji.

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor To nov 02, 2010 3:02 pm

Bom pojasnila, da ne bo vroče krvi in nepotrebnih razprav. Sem direktna in ne mislim nič olepševat. Pa tudi požvižgam se, kaj si kdo misli o meni. Lokacija je katastrofalna. Neprimerna za kakršnokoli bitje. Pravzaprav sem videla le košček trave. Hrup je bil tako zoprn, da me že ves dan boli glava. Mačke slišijo veliko bolje kot človek in si sploh ne morem predstavjati, kako lahko tam bivajo.
Približno mesec dni se ukvarjam s tisto lokacijo. Vštevši vsa besedna pregovarjanja in telefonarjenje na 100 koncev. Ja, še dosti je treba tam postoriti, zato me takšna vprašanja vznemirjajo. Ker nikomur pravzaprav ni mar. Od daleč je lahko gledati, od blizu težje.

Prav trpela sem ko sem lovila mačko. Potem, ko sem jo ujela sem obsedela v avtu in niti peljati nisem mogla.
Sedaj zaprem oči in jo vidim. Vso tisto njeno bedo. Vidim mladiča, ki sta tam. Koliko časa imata? Kdaj naj grem ponju? Kdaj bo zanju namestitev?
Prav zato me takšna vprašanja danes vznemirjajo. Mogoče me jutri ne bodo.
Če pa me bodo, bom to povedala naglas, ampak svet se bo pa še vedno vrtel. Kajne?

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor To nov 02, 2010 3:14 pm

Popolnoma razumem občutke na takšnih lokacijah, sem jih tudi sama kar nekajkrat dala čez. Kot sem že povedala tudi sama oz. s kolegico voziva prostoživeče muce na s/k in s svojim vprašanjem nisem želela nikomur pametovati tukaj s sedeža pred računalnikom ampak sem vprašanje postavila zato, ker mi ni vseeno in ker mi je problematika takšnih muc popolnoma znana.
In tudi s kolegico sva imeli možnost naleteti na muca brez zadnjih nog ampak še preden nam ga je uspelo uloviti (je bil kljub poškodbam tako hiter) je muc žal umrl, zato vem kakšna je situacija. Nikakor nisem želela kogarkoli napadati, vprašanja sta bila postavljena zato, da bi se mogoče kaj pomagalo, vsaj z lovljenjem ( bolje sterilizirane muce kot pa ne na takšni lokaciji ).Pravzaprav res nočem ničesar hudega nikomur in žal mi je, da si moje pisanje tako razumela.

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor To nov 02, 2010 3:25 pm

Na veterino bom šla pogledat, kako se ima muca. Sporočim.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 02, 2010 3:28 pm

Kadar je človek tako prizadet, kot je bila in je še danes Monika, ponavadi odgovori še bolj čustveno kot običajno.
Sama ne vidim nič napadalnega ne v vprašanju prve, ne v odgovoru druge. Dve punci pač, ki trpita ob takih situacijah in jima ni vseeno.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 02, 2010 5:11 pm

joj mica pogumna :( upam da "pride k sebi" zaradi spremembe pa začuti ljubezen končno!

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor To nov 02, 2010 7:40 pm

Sem že tu....Najprej helena imaš mail, ker si takooo nestrpna, pa še sms poglej.

Muca bo do jutri pri nas. Čarobna mala muca. Trenutno počiva po obilni večerji na kavču v dnevni sobi. Hrup je ne moti, tudi moj dveletnik ji ne gre do živega (bom jutri slikala). Sploh ne morem opisati občutka. Vso tisto težko jutranje breme je padlo nekam daleč. Sem pa definitivno od danes naprej drug človek.
Glede na to, da imamo štiri mačke lahko zatrdim, da je nekonfliktna. Pravzaprav jo trenutno noben ne zanima. Se je pa malce crkljala v naročju. Vsem, ki mislite nanjo pošilja enega :kiss: .

Danes pa bo lep večer. Definitivno.

monika :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 02, 2010 7:56 pm

:) :kiss:

Slika

Slika
Uporabniški avatar

admin
admin

Kraj: Maribor

Odgovor To nov 02, 2010 8:20 pm

O srčica :angel: :kiss: :kiss: :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor To nov 02, 2010 8:21 pm

Prelepa novica in ganljiva obenem. Pa "kapo dol" pred vama, Monika in Helena, ki sta omogočili tej revčki novo življenje. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 02, 2010 8:32 pm

gipsy je napisal/-a:Prelepa novica in ganljiva obenem. Pa "kapo dol" pred vama, Monika in Helena, ki sta omogočili tej revčki novo življenje. :)

Se strinjam, da se ne bi mogla bolj. :angel:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Kraj: večinoma Ljubljana

Odgovor To nov 02, 2010 9:12 pm

Sem tudi jaz nestrpno čakala, da bo pisalo, da je ujeta in čeprav sem imela zraven le branje tele teme se mi je odvalil en kamen od srca istočasno pa se je na njegovo mesto zvalil drug. Žalostno je, da jo je nekdo (ali pa več njih) tako dolgo le gledal revico.

Tako neverjetna muca, ki vse to pretrpela, bo zagotovo presenečala še naprej. Pohvala vsem, ki ste se trudili zanjo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 02, 2010 9:26 pm

Jst pa še kr razmišljam kaj naj napišem. Kako naj se zahvalim moniki in helena in vsem osalim vpletenim. Ne najdem nobenih besed za opisat in napisat karkoli. Sem spet ena cmera. Mačica!
Tule si v najbolših rokah, ki te bodo predala samo v najbolše roke!
Nič več vsakodnevnega tveganja za tvoje neprecenljivo mačje življenje, upam, da bodo tudi tvoji potomci kmalu na varnem!
monika :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: helena :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: Mačica :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Dogs have owners, cats have staff
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Celje

Odgovor To nov 02, 2010 10:09 pm

Nikakor ne morem verjet, da lahko muca pri takšnih poškodbah preživi in celo rodi mladiče in jih vzgoji in to v takšnem groznem okolju. Prava borka in takšna bo še naprej, le da bo zdaj življenje do nje bolj prijazno in prijetno po zaslugi vas-žensk, ki se tudi vsakodnevno borite za vse te uboge duše. Vsaka vam čast za delo, ki ga opravljate.
Muci pa želim, da res najde dom, kjer jo bodo imeli iskreno radi, jo razvajali in crkljali, kajti ta muca si to tisočkrat zasluži :kiss: :kiss: :kiss:
(pri tejle temi, pa mislim, da smo se vsi zjokali, kot majhni otroci; naprej od besa in žalosti, da se takšne stvari sploh dogajajo in potem od olajšanja in veselja, da sedaj muco čaka lepše življenje)
Ni navadnih mačk

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor To nov 02, 2010 10:16 pm

Čestitam za uspešno akcijo, mačici pa želim lepo nadaljnje življenje. To je akcija leta.

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Sr nov 03, 2010 8:34 am

Dobro jutro!

Mja mja (tako ji pravi moj sinček) je prespala vso noč. Lulala je, sicer še ne vemo kam, ampak definitivno je, ker se širi vonj.... :rolleyes: Pesek bo osvojila, je celo stala v njem. Trenutno se skriva pod omaro, malce je raziskovala po stanovanju, potem se je odločila, da je pod omaro najboljše. Ena od naših mačk si seveda zapisuje premike, naš bivši dudar jo je napihal in zbežal hitro stran :truce: .

Skratka nekonfliktna muca, malce se še boji dotika. Rabi samo čas in nič drugega. Pa nekoga, ki jo bo imel rad.

Mislim, da ji tudi družina z otroki, ki so vajeni ravnati z živalmi ne bi delala težav. Moj sin njene hibe ne opazi, samo odrasli jo vidimo. V postelji mi je rekel, da je Mja mja lepa. Res je. Lepa je. In čarobna.

slikce bodo, ko pride izpod omare
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Kraj: MARIBOR

Odgovor Sr nov 03, 2010 8:51 am

:girltruce: <3
Ko jih vidim, pobožam, pozabim na ostale skrbi...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 03, 2010 9:09 am

A je na lokaciji možno kakorkoli zaščitit kablovje, da bi se v prihodnje izognili novim žrtvam? :girlsad:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov