Pomoč stari gospe - lokacija Radomlje

Moderatorji: helena, renata, gipsy

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 07, 2014 4:02 pm

Re: Pomoč stari gospe

Gospa se trudi, ne razume pa pomembnosti da se vse tole razresi hitro. Muce se ji smilijo - na primer bit v "kletki" - transporterju zaprte. Zaradi pocasnosti in podcenjenjevanja macje izmuzljivosti ji je ena od brejih pobegnila iz hise skozi okno (na odprto okno je pozabila ko je muco zaprla v prostor. Menda je bilo "samo priprto" kar je pa za muco povsem dovolj.
Ko gre iz hise na primer tudi pozabi zapirat vrata za sabo. Pozabi da ima noter mladice, ki so že postiman in smukajo mimo nje ona pa jih potem ponovno lovi.
Ko bojo muce postimane bi bilo morda fajn da se vsake toliko še vsake toliko h njej ustavi, in preveri ce je z njo vse ok. Rahlo me skrbi da nima ravno druzine oziroma kogarkoli ki ji bi pomagal. Ne ravno financno. Bolj iz cloveske strani.
Kot je rekla Trixi, gospa je prijazna, hvalezna, ampak ne dohaja. Kmetija je zarascena, dovoz je "dzungla", luknje iz stale in hise so povsod,... Fotke zgoraj so kaplja v morje.
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Če avg 07, 2014 4:24 pm

To sem ji že jaz razlagala, da ni nič slabega muckom, da so notri, samo važno je, da jih uredi. Da nam bo s tem največjo uslugo naredila, da jih ne bo več in več....
Midva živiva tud v okolici, tako da jo pogledat in preverit, ni problem. Povedala je, da ima vnuke in družino, samo ji noben kao "nima časa" pomagat. Sicer sva bolj kot ne frišno v ta konc preseljena, tako da poznava bolj mal okrog sebe. Jaz nisem hotela biti preveč vsiljiva, da se ne bi zdelo, kot da ji želimo sedaj življenje na glavo obrnit.... :)
I just LOVE cats <3

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 07, 2014 4:41 pm

Ja. Res je prijazna in vse. Pa vidi se da se trudi. Kok ji pa znese je pa drugo.
Pri tej starosti še dobro da zmore kolikor zmore.
Je pa res tezko starejsim kako stvar dopovedat. Ona ni videt slabonamerna sploh, samo rabi pa kaksno stvar razlozeno veckrat. Ona bi stvari pocela po svoje.
Tale samica ki ji je pa danes usla, je pa menda že 6x mela mladice. Ali bo tokrat sestic? Nekaj takega.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 07, 2014 5:26 pm

:girlsad: Ja, stvar je resna in problem sega še v drugo področje, ne le mačja scena. Sem se takoj ponudila, da pomagam malo po hiši stvari na kup, pa še kam :sweep: dat, a ni bila zato, niti malo. Je rekla, da je to njena intima. Tudi Pandici bi pomagali, pa če nas bi bilo 10, bi bilo dela za vse dovolj, za več dni. Meni je bilo včeraj res težko toliko ur zabit s čakanjem in nič pametnega počet, ko mi je čas dragocen in mi ga itak vedno primanjkuje.
Vsiljevala se ne bom, ker sveta ne morem rešit. Za te 3 muce bom pa še vztrajala. Sem sigurna, da bomo bližje uspehu, če bo nekdo vsak dan pri njej, predvsem v času hranjenja, dopoldan in popoldan, dokler ne bodo vsi S/K.
Danes sta v popoldanski izmeni Pandici, saj sem že dva dni šla spat šele v zg.jutranjih urah in mi zmanjkuje časa za domače obveznosti. Jutri popoldan in po potrebi v soboto zjutraj grem zopet jaz v akcijo. Se bom kar tja odselila. ;)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 07, 2014 5:32 pm

So pa to res večinoma prostoživečke, ki pridejo, ko pridejo in gredo, kamor želijo. Svobodne. Ne razumem sicer, zakaj je dala kastrirat enega samca, namesto sterilizirat samičke, npr. te, ki bo/je že 6ič kotila. No, upam, da ne bo in se bo v drugo posrečil ulov. Ima naročeno, da ko muco zajame v hišo, urgentno pokliče Mr.Puhi dopoldan, popoldan pa mene, da se jo zapakira v boks in odpelje na veterino.
O obširni debati, kako je nujno, da jo porihtamo sedaj, ne bom razlagala. Si kar predstavljajte prepričevat nekoga, ki "ne bo mučil mucke v takem stanju", da je to NUJNO, ker ni domov za vse mucke itd, itd. Ni bilo lahko. Ampak je zgleda zaleglo, ker jo je danes že imela v hiši, v ta namen.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 07, 2014 5:36 pm

"Debata" ni OK beseda. Bil je moj oster monolog, v lepi obliki. :crazy:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 07, 2014 6:04 pm

:yahoo: Jupi, še črna mamica je ujeta. Pandici jo imata že v avtu; ta ne bo ušla. ;)
Še 2. :angel:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 07, 2014 6:36 pm

:offtopic: Še 2 črno-bela (samček in samička) se menda nahajata v hiši, se ne pustita ujet, spomladansko leglo od mame, ki je sedaj breja. Včeraj tega ni povedala, pa je imela prav napisan seznam muckov. :rolleyes:
Torej je na tej lokaciji 15+2=17 muckov, če ne bo še kakšna padalska. :rolleyes:
Kar pomeni, da bo 8 sterilizacij in 7 kastracij, 2 sta pa že bila kastrirana. Kar pomeni, da če bi teh 8 mucic bilo brejih in kotilo, množi problem s cca. x4 in je to 32 novih muckov na tej lokaciji..., no, nekaj bi jih pristalo pod avtom. :( :sos:
Pandici imata Poli s seboj, +polno navodil, živolovko bosta nastavili v hiši.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Če avg 07, 2014 6:41 pm

:clap: Trixi in Pandici.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 07, 2014 7:16 pm

Za s/k muc se je nabralo 242 eur do danes. Hvala vsem, ki pomagate in ki ste donirali, če pa se bo še kdo odločil primakniti kakšen euro, bomo zelo hvaležni.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 07, 2014 7:35 pm

A zato je hotela met eno zivolovko v hisi. Upam da je konec padalcev. Pa da je povedala vse.
Cestitke za napredek.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 07, 2014 8:35 pm

:) Verjetno, ja.
No, ena (gospa pravi, da je samička) spomladanka iz hiše je danes ujeta z živolovko, na Poli. ;)
Ker sem dala navodilo, da prestavit v transporter, je vmes bilo še veliko adrenalina, da je Panda rekla, da sploh ne rabi it skakat s padalom, ker je to dovolj adrenalinsko. :D :kiss:
Sta še enkrat nastavili, da bi se še drugi ujel. Upam, da do jutri zjutraj, pa potem prosim Mr.Puhi za akcijo in prevoz v LJ. Tega nič prestavljat, peljat na veterino, naj punce prestavijo v transporter, živolovko pa nazaj na lokacijo, da bo še možnost ujet ostale.

Današnji rezultat = 2 ujeta; hvala Pandama. :thanks:
Skupaj = 8 + 3 + 2= 13 S/K
Skupno = 13 + 2 že bila K = 15 porihtanih
Cilj = ujeti še 3 (brejo + črnega samca + enega spomladanca)
Plan = da bi bila ta lokacija pod nadzorom, kontrolirana, da ne bi uletel še kakšen spregledan mačji padalec.
Gospa bo itak vesela kakšne prijazne človeške duše, ker je precej osamljena. Domači "nimajo časa" zanjo. :rolleyes:

Helena, hvala za sporočilo o znesku zbranih donacij.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 07, 2014 8:40 pm

Bravo punce, neverjetne ste!!

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 07, 2014 9:18 pm

Jst sem zdaj že "strenirana" pri prestavljanju v transporterje samo ene 3 so ble adrenalinske, zdaj pa snamem vratca transporterja, ga prislonim na zivolovko, odstranim vratca zivolovke, da je odprt "tunel" malo po zivolovki poropotam, in valjda pazim da moj drzi transporter cist tik ob kletko. Muc zakoraka na svojo paro, vratca transporterja smuknem med obe kletki, zaprem, voila. Sem bla ful ponosna, sama nase ko je bla prva mirna premestitev, do sedaj je pa 20 ulovov pod streho.

Hvala puhi, hvala pande, hvala trixi, in hvala veterina MH.

Bi blo pa res super ce ne pustimo lokacije cist po telih ulovih. Malo zaradi gospe, malo pa zaradi muc. Ce je katera spregledana, bolje da opazi kdo prej kot kasneje. Da ne bo cez 5 let isto.
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Če avg 07, 2014 9:52 pm

Če nakaževa preko PayPal-a bo ok?
Cats are my favorite people.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če avg 07, 2014 10:16 pm

Je že Trixi napisala popolno poročilo, midve dodava le še fotki. :) Je pa res opaziti rahel napredek, gospa se trudi pomagati in posluša navodila. Danes zunaj ni bilo hrane, malecke zapira v hišo (tu bo treba še kak monolog, a je boljše kot včeraj), takoj je bila za to, da živolovko nastavimo v hišo, čeprav nas tja včeraj ni spustila ... Da bi le še razumela, kako pomembno je, da so vsaj do konca akcije vsi notri (zaenkrat so) in ko bi se lepo po planu ujeli še zadnji trije (trkam, da res zadnji). :angel:

Slika
Slika

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj - Tržič

Odgovor Pe avg 08, 2014 4:54 am

Super ste punce, resnično :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe avg 08, 2014 5:03 am

Če nakaževa preko PayPal-a bo ok?

Sigurno bo ok, ker je tak način plačila donacij predviden na strani MH (levo zgoraj gumb "donate"). :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe avg 08, 2014 5:15 am

Na info@macjahisa.si sporoči, da si nakazala za gospo preko PP, datum in znesek.
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe avg 08, 2014 8:08 am

sem dodala za se eno. Vec ta mesec ne zmorem.
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov