Jaz imam sicer eno samo izkušnjo s slepo muco, ampak ja - moja Pixie je vse počela normalno. Zlezla čisto sama na mačji sod, dol pa v rikverc. Tudi s postelje je lezla v rikverc, pač s povsod je šla nazaj, da je zatipala s tačkami tla. Ni skočila dol, to hočem rečt. Plezala mi je v novoletno jelko in seveda tudi dol. Noben problem ji ni bil najti wc, posodice s hrano, priljubljene točke za dremuckanje,... Igrala se je na polno, čisto normalno. Nov prostor je osvojila z neverjetno hitrostjo. Se spomnim, ko sva šli enkrat z veterine spotoma še na obisk h Cats. Ma 5 minut, pa je bila "doma". Res, res neverjetno, ogromno me je naučila, lubica

Na začetku sem bila jaz sama problem, ko še nisem bila navajena, da ona zmore prav toliko kot vsak drug muc in sem vsake toliko časa trznila in ji hotela s čim pomagat - ma ona ni rabila nobene pomoči, prav nobene. In posvojiteljica pravi, da ujame muho brez problema. Da ljudje, ki ne vejo, da je slepa, tega sami ne bi ugotovili, če ne bi imela enega učka res čisto bogega, drugega pa sploh ne. Skratka - samo morebitne svoje lastne predsodke in/ali strahove moraš premagat, pa je.