Čopi

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne okt 13, 2013 6:01 pm

Re: Čopi

O, botrica! :kiss: :kiss: :kiss: Smo zelo veseli! :)

Žal moram sporočit še o eni težavi. Čopi je začel kihat kri. Bolj natančno: ker ni bilo popoldne nikogar doma, smo ob vrnitvi našli na dveh mestih okrvavljeno stanovanje, eden od teh dveh prostorov je bila mačja fontana, ki je del te krvi sprala in je to kri zagotovo kdo pil. Saj se FIV ne more prenesti tako, kajne? Nisem panik po naravi, ampak ko se vrneš v okrvavljeno stanovanje, me je malo stisnilo ... Ali sicer obstaja kakšna pametna razlaga za tole nenadno krvavenje iz smrčka? Se to mačkom večkrat dogaja?

Skratka, Čopi trenutno ni v najboljši formi in je botrstvo zelo dobrodošlo, še enkrat hvala :)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne okt 13, 2013 6:11 pm

Kri je verjetno od kihanja, saj lahko tako kot pri človeku, tudi pri mucku poči kaka mala žilica in pride med kapljicami tudi kri. Nič panike.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne okt 13, 2013 7:16 pm

:girlsad: ubožček dragi, koliko enih težav imaš :girlsad:
Ampak ko boš vse te težave odpravil,boš pa zaživel mačka dostojno življenje :kiss: :kiss: :kiss: z veseljem sem tvoja botrica (in glede na to, da sem v 8 mesecih pospremila 4 muce na svoj kavč, upam, da boš ti 5. ki mi bo kmalu pobegnil v objem nežnih toplih rok, ki bodo čisto tvoje) :angel:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po okt 21, 2013 8:35 pm

Čopi se je znebil golazni (vsaj zaenkrat je tako videt), juhu! :) Se pa bori z najmanjšim možnim odmerkom tabletke (kortizona), tako da malo težje diha in občasno pokašljuje, vendar bomo še kakšen dan vztrajali. Če ne bo šlo, bo treba pač sprejeti dejstvo, da bo moral vseskozi dobivat določen odmerek, pri katerem solidno funkcionira. Bomo videli. Vas pa vse lepo pozdravlja! :)
Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po okt 21, 2013 10:12 pm

Čopi :kiss: zdaj je pa počasi čas, da si zbereš en dober kavč, a ne ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 22, 2013 9:28 am

Izgledaš pa dosti boljše! :clap: :kiss:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 22, 2013 1:24 pm

prelep si <3 :kiss: :kiss: :kiss:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe okt 25, 2013 7:32 pm

Čopi je bil par dni na opazovanju v hospitalu - predvsem zaradi nekoliko težjega dihanja. Ugotovljeno je, da gre za bronhitis ali astmo, tako da ga zdaj čakajo vsakodnevne inhalacije. Čez kakšnih 14 dni ali 3 tedne se pa spet kaj javimo, da povemo, kako napreduje :)
So pa zaradi zadnje ugotovitve nujen pogoj pri iskanju doma nekadilci v stanovanju, saj bi kajenje dražilo njegova dihala.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 25, 2013 11:33 pm

Ja pa dej, revež no :girlsad: :S a si moral res čist vse fasat :girlsad:
Meni se smiliš, sam sebi se pa ne, saj vem :girlblush: upam, da ti bo šlo na bolje in da boš lažje zadihal ( v vseh pomenih) :angel:
Drži se, mišek...pa kar prej se javi, drugače te pogrešamo <3 pa še kakšno slikico pošlji, razen če ti gre fotkič res fejst na živce :girlblush: (meni si tooook lep, veš :cupidgirl: )
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Ne okt 27, 2013 10:46 am

Romy je napisal/-a:...So pa zaradi zadnje ugotovitve nujen pogoj pri iskanju doma nekadilci v stanovanju, saj bi kajenje dražilo njegova dihala.

Predlagam tudi, da v novem domu ni veliko tepihov ali itisonov. (Imam asmatičnega mačkona doma in ko smo odstranili še zadnje tepihe ima bistveno manj napadov.)
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To nov 12, 2013 9:59 pm

No, Čopi je zaradi oteženega dihanja ponovno pristal na zdravilih za toliko časa, da se stanje spet malo umiri, potem pa bomo poskušali njegove dihalne stiske reševati z inhalatorjem in zdravili, ki se vbrizgnejo v ta inhalator. Najprej pa moram inhalator kje dobiti po razumni ceni (nov pri nas v Slo stane namreč 90 EUR :O), tako da zdaj poskušam izslediti kakšnega rabljenega kje. Imam trenutno en načrt z ebayem, pa še ni zihr, da se bo obnesel. Čopi je namreč ves razdražen, ker mu STALNO nekaj dajem in tlačim v usta in nima nobenega miru. Mislim, da me že nekoliko sovraži ;) Ampak jaz ga imam pa zelo rada, Čupavega :) No, tako da upam, da bi bilo z inhalatorjem vsaj malo lažje. Če ima kdo še kakšen dober predlog, kje dobiti tak inhalator, vsaka informacija dobrodošla. Iščem nekaj takega: Slika

Pa še en Čopijev pozdrav! :)
Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 12, 2013 10:07 pm

Bomo malo pobrskali kje bi se dalo dobit kaj takšnega. Čopi. :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 12, 2013 10:11 pm

Prispevala bi par evrčkov za nakup inhalatorja. Helena, lahko nakažem na račun MH in namen za Čopija?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 12, 2013 10:29 pm

Ja lahko, seveda. Hvala. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 12, 2013 11:47 pm

Čopi, kako si leeeeeep :rolleyes: :kiss: :kiss:
Zdravje te pa skoz mal heca, a ne :girlsad: ...ti bo tudi botrica namenila nekaj evrov za inhalator :girlyes:
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Sr nov 13, 2013 8:44 am

V lekarni ali Sanolaboju dobiš pripomoček za ihalacijo za ljudi. Zgleda kot en plastičen balon narejen iz dveh polovic. Na eni strani nastaviš sprej na drugi si ga ljudje dajo v usta. To je za tiste, ki zaradi refleksa ne znajo pravilno inhalirati teh sprejev.
Vzameš polovičko, ki ima vhod za sprej, na drugi strani pa napneš folijo za živila (prozorno) v dveh plasteh - ena se prehitro zatrga. Ko je zadeva fino napeta, na sredini narediš drobno zarezo v katero potisneš mačkov gobček... naprej pa znate sami! :)

Tako imam jaz za svojega astmatika. Menjam folije ko se preveč raztegnejo, pa tudi muc se je že navadil. Bom dodala še slikco, ko pridem domov.
Upam, da sem kaj pomagala.
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Sr nov 13, 2013 9:05 am

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 13, 2013 9:28 am

Pa je za zivali kaj bistveno drugacen? Ker tkole na hitro mi izgledajo zepni inhalatorji za ljudi zelo podobni (google "pocket aerosol chamber") in jih dobis dosti ceneje.
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Sr nov 13, 2013 1:05 pm

Meni so svetovali tudi, da bi vzela tistega za dojenčke, ker se njim menda nastavi na nosek.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr nov 13, 2013 6:10 pm

Lepa hvala za vse namige in nasvete. Če moj prvotni načrt ne bo uspel in ne bom mogla dobit tega Aerokatovega inhalatorja za razumen denar, potem bo gotovo prišla v poštev kakšna od vaših idej. Sporočim kmalu :)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov