Mali v brisači pred veterino/Sašek

Moderatorji: helena, renata, gipsy

eNa

Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor So jun 18, 2011 9:15 am

Re: Mali v brisači pred veterino/Sašek

Srečno mali frajer :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor So jun 18, 2011 9:17 am

Lubek pridni :kiss: , pa čist od naše vetke tipček (papa brikete ;) ).
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana/Koroška

Odgovor So jun 18, 2011 9:28 am

Mu gre torej bolje? gnoj v dihalih pa to.. Ker na tisti slikici zgleda pravi revček, čeprav cartast <3
You are nothing until you've been ignored by a cat. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 18, 2011 9:50 am

Gnoja je še vedno polno, vendar se on nič ne sekira. :)
Očitno sestavljamo še ostale iz njegovega legla skupaj, včeraj najdena še dva v Žalcu njegove velikosti z enako ubogimi učki, danes eden razmrcvarjen na cesti, malo prej še en, še živ.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 18, 2011 10:20 am

Revčki :'( Upam, da bo tud ostalim še živim (kolkr jih še bo.. če jih bo še kaj) sreča mila :angel:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Celje

Odgovor So jun 18, 2011 11:22 am

Sašek, kljub vsemu si imel kanček sreče in verjamem, da bo tebi uspelo :kiss: :kiss: vso srečo tudi tvojim bratcem in setricam, ki so jih našli razstresene po Žalcu.
Ni navadnih mačk

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 18, 2011 1:16 pm

Priden muc, že kar brikete. Sašek :kiss:

Držim pesti za ostale tamale.

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor So jun 18, 2011 1:20 pm

Hm. Ali govorimo o najdenem otroku, ali o mačici, za katero se je navsezadnje dobro izteklo? (Kljub morda 'neprimernemu ravnanju' gospe, ki jo je našla? Čeprav še vedno menim, da je v dani situaciji storila, kar je bilo v njeni moči.) Verjamem, da vam gredo taki in onaki izgovori 'gorečih' živaloljubcev že pošteno na k., in da odkrito napadate miljon izgovorov, kaj, zakaj, nekdo nekaj ni storil, pa vendar...

Z veseljem sprejmem vaš(e) nasvete, kaj storiti v takšni situaciji, jih z veseljem tudi posredujem naprej, dotične gospe pa v tole niti slučajno ne bom vpletala, saj sem se brez njene vednosti zavzela zanjo, poleg tega forumov niti ne prebira.

LP
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 18, 2011 1:21 pm

pokličeš zavetišče in za par ur najedš nekoga da ima lahko muca ločenega od ostalih živali magari v banji v kopalnici. mislim da se tule nihče ne želi ukvarjati z razlogi in kdo je živaloljubec in kdo ni, muc je v skrbnih rokah skrbnice in to je to. kakšno je ozadje in kakšni so razlogi ni več pomembno
Dogs have owners, cats have staff
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 18, 2011 1:33 pm

Mislim, da sarkazem v povezavi s temi 'živaloljubci' ni na mestu, ker so se ti ljudje za te živali pripravljeni dobesedno raztrgat, posvečajo jim ves svoj prosti čas, da o neostoječih financah sploh ne govorim. Kje je potem še bolečina ob izgubi kake živali, za katero si se trudil kdo ve kako dolgo, pa vse neprespane noči ob dudarčkih, hudo bolnih/poškodovanih, pa vsa organizacija pa prevozi sem in tja in podobno? Normalno, da gledajo z malce drugačnimi očmi na stvari (kot je rekla Helena) in normalno, da majo poln kufer izgovorov ljudi, ki se želijo počutit bolš in potem sami sebi opravičijo, zakaj tokrat pač res res niso mogli pomagat, ampak drugič pa prav gotovo bojo. Če ne bo spet prišlo kaj vmes. :dash:

Ne vem, kaka je situacija te gospe in v končni fazi je mucek tud zarad nje zdaj v varnih rokah, ampak hočem samo rečt, da je treba malo spremenit zorni kot in se probat postavit v kožo takih 'živaloljubcev' in prostovoljcev, preden jih 'napadamo', ker majo kdaj potrpljenje za bullshit v minusu.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 18, 2011 3:20 pm

BuBO je napisal/-a:Hm. Ali govorimo o najdenem otroku, ali o mačici, za katero se je navsezadnje dobro izteklo? (Kljub morda 'neprimernemu ravnanju' gospe, ki jo je našla? Čeprav še vedno menim, da je v dani situaciji storila, kar je bilo v njeni moči.) Verjamem, da vam gredo taki in onaki izgovori 'gorečih' živaloljubcev že pošteno na k., in da odkrito napadate miljon izgovorov, kaj, zakaj, nekdo nekaj ni storil, pa vendar...

Z veseljem sprejmem vaš(e) nasvete, kaj storiti v takšni situaciji, jih z veseljem tudi posredujem naprej, dotične gospe pa v tole niti slučajno ne bom vpletala, saj sem se brez njene vednosti zavzela zanjo, poleg tega forumov niti ne prebira.

LP

Hm. Sicer v naslovu teme ne piše muc, ampak, hm, je najbrž vsem jasno, da gre za, hm, mačka in ne za, hm, otroka.
Smo že slišali za primerjavo? Nekaj primerjati, torej ugotavljati podobnosti, različnosti, enakosti? BuBO, kaj češ, nekateri tukaj si pač privoščimo bogokletno dejanje primerjanja mačka z otrokom, ker ne vidimo bistvene razlike med trpljenjem enega ali drugega. Najbrž oba isto boli, ne? Pa lakoto in mraz tudi najbrž čutita na podoben način? Pa bližnje srečanje z avtom se za oba tudi konča podobno, ne?

Sicer pa smo ob najdbi zapuščene živali vsi po zakonu dolžni ukrepati, pa najsi smo živaloljubci ali ne.

Naše zakonske dolžnosti:
- Izgubljeno žival poskušamo zadržati in jo spraviti na varno (odložiti sredi noči pred prag veterine najbrž ne pomeni spraviti na varno?)
- Če žival ovira promet ali se nahaja na težko dostopnem terenu nemudoma pokličite 113 - Policija je pristojna za reševanje takih živali.
- Kot najditelj živali, ste po zakonu v roku 24 ur o najdbi dolžni obvestiti najbližje zavetišče, s katerim ima občina sklenjeno pogodbo, oziroma pristojno veterinarsko organizacijo.
- Zavetišče je dolžno najdene živali namestiti v roku 24 ur od prejema obvestila
- O najdbi obvestite tudi katero od veterinarskih klinik, pomoč pa vam bodo ponudili tudi v društvih za zaščito živali

Gospa, ki jo skušaš opravičiti, torej ni storila nič, kar bi morala. Če ji njene okoliščine niso dovoljevale, da bi za pest veliki muci ponudila zavetje do jutra, bi morala o najdbi, lokaciji najdbe in o tem, kaj je z najdeno muco storila, obvestiti pristojno zavetišče takoj, ko ji je uspelo priti do telefona. Ji tudi tega njena "situacija" ni omogočala?
Sašek je sedaj sicer res na varnem. Kako se bo njegova zgodba razpletla, oz. ali bo ozdravel, pa se še ne ve. Imel je veliko srečo, da je veterinarka, ki je na pragu našla brisačo, zadnji trenutek le pogledala, ali je v njej kaj skritega. Drugače bi pač romal v kanto. Hm. Tudi kakšen podatek o lokaciji najdbe bi morda rešil katerega od bratcev/sestric. Hm.

Skratka, včasih bi bilo dobro, da preden igramo komu odvetnika, povohamo vsaj platnice kakšnega zakona.
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 18, 2011 5:03 pm

Ker se bo tale debata verjetno itak prestavila ven iz te teme, bom še jaz :offtopic:

Jaz osebno nimam nobene slabe vesti primerjat mačka in psa in otroka. Vsi so moji, moje veselje, sreča in odgovornost. Najdeni, kupljeni, posvojeni, rojeni, ni razlike.
In ne, nisem ena tistih, ki svoje živali počlovečijo. Moja psa sta psa, moji mački so mački in moj sin je otrok. So pa vsi člani naše družine in za vse sem odgovorna. Ko bi le bili tudi vsi ostali za svoje... :angel:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 18, 2011 5:06 pm

Hm, če lih o primerjavah in vrednotah debatiramo...meni je popolnoma vseeno, če se gre za eno garjavo malo mače al pa otroka recimo od direktorja al pa kralja. Človeške vrste že dolgo ne povzdigujem na piedestal, trpljenje malega ničvrednega mačeta mi ni nič manj kot tisto od direktorjevega otroka, al pa mojega otroka v končni fazi.
To je moje osebno mnenje, seveda.
O upoštevanju zakonov pa raje ne bi, ker so bili itak kršeni od začetka do konca najdbe tega mačeta.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 18, 2011 5:58 pm

Jaz pa vseeno mislim, da je gospa, ki je mače zavila v brisačo in ga pustila pred veterino naredila nekaj dobrega. Stavim, da ni edina, ki je to noč videla mačkončka na cesti. Prepričana sem tudi, da je naredila tisto, česar se je v tem trenutku spomnila, kot najboljše rešitve. Kljub temu, da ni sledila predpisanem postopku, ji to ne jemljem za zlo, ker se zavedam, da postopka ne pozna velika večina ljudi. Pa še mnogi, ki ga, se za to ne zmenijo.

Gospa ni pogledala stran in zato ji v mojem imenu hvala.

BuBO, če imaš priložnost ji pa povej, da si se pozanimala, kaj je v tem primeru treba narediti. Imam občutek, da ti bo prisluhnila in si kaj od tega zapomnila za drugič.

Popolnoma razumem tudi mnenja skrbnic in jih spoštujem, to vendarle veste, v tem primeru se pa delno ne strinjamo.

Muckotu, sestricam in bratcem pa veliko sreče na poti v zdravje in veselje!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 18, 2011 6:28 pm

ne, se ne strinjamo.

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor So jun 18, 2011 6:42 pm

Cats, razumela si, kaj sem hotela s svojim prvim postom povedati. Ne grem se nobenega odvetnika, samo hotela sem pojasniti okoliščine dane situacije. In ja, prepričana sem, da dotična gospa nima pojma o postopku najdenčkov. In ko se vidiva, ga ji bom tudi z veseljem pojasnila in vem, da bo prisluhnila.

Kar se pa tiče primerjave... s tem nisem niti podrazno imela v mislih, da je pod kakršnimkoli pogojem živalsko življenje manj vredno, ali pa da je njihovo trpljenje kaj manjše. V mislih sem imela samo to, da se mi zdi brezpredmetno primerjati, npr. mojo zlomljeno nogo, z zlomljeno nogo moje nečakinje, predsednika vlade ali pa moje mačke. Zlomljeno nogo imam pač jaz. Pa če se vrnem še k 'bogokletnosti' primerjave človeka in živali... Pred slabim mesecom sem izgubila mojo najdražjo kužo, še mesec poprej pa babico. Ko je šla kužica, pri nas doma ni poginil pes, ampak je umrl član naše družine. In vsaj kar se mene tiče, je bolečina ob izgubi, prekleto primerljiva.

Kakorkoli že: za Saška se je dobro končalo. In pa hvala vsem skrbnikom za čas in voljo!
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor So jun 18, 2011 6:47 pm

BuBO je napisal/-a:...Verjamem, da vam gredo taki in onaki izgovori 'gorečih' živaloljubcev že pošteno na k., ...

LaliLoki je napisal/-a:Mislim, da sarkazem v povezavi s temi 'živaloljubci' ni na mestu, ker so se ti ljudje za te živali pripravljeni dobesedno raztrgat, posvečajo jim ves svoj prosti čas...

Mislim, da je tukaj prišlo do majhnega nesporazuma, saj je BuBO z gorečimi živaloljubci mislila ravno tiste, ki se za te deklarirajo, pa z dejanji to ravno niso in ne vseh prostovoljcev, ki živali rešujejo.

Sicer se pa tukaj strinjam s Cats. Gospa ni šla mimo. In že to je nekaj. Marsikdo ne pozna zakonov v nulo, tudi jaz jih ne in ko se znajdeš sredi noči v čisto nepričakovani situaciji, pač mogoče ne odreagiraš čisto pravilno, ampak gospa je vsaj nekako odreagirala in tudi jaz ji tega ne morem šteti v zlo. V končni fazi so tudi matere v stiski puščale dojenčke v košarah pred ustanovami, kjer so pač pričakovale, da bo za njih poskrbljeno, če se že gremo te primerjave z otroki.

In seveda razumem tudi reakcije prostovoljcev in skrbnic, katerih požrtvovalnost in delo je res vsega spoštovanja in občudovanja vredno, brez njih bi bil svet še grši, bistveno pa je vendarle tudi osveščanje ljudi, ki mogoče res ne vedo, kaj se v takem primeru naredi in mogoče je obsojati čisto vsakega, ki se znajde v eni taki zgodbi, v končni fazi lahko tudi kontraproduktivno.

Sašku in bratcem in sestrcam vso srečo, same lepe želje in koš poljubčkov,
skrbnicam pa mnogo moči, pozitivne energije in res vso moralno podporo!
Dogs have Masters. Cats have staff.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 18, 2011 6:47 pm

Če bomo tiho, ne bo nikoli bolje. Če ne bomo označili napačnega ravnanja kot napačno, ne bo nikoli bolje. Če ne bomo povedali, kako je prav, ne bo nikoli bolje. Če se bomo zahvaljevali za napačna dejanja samo zato, ker so pikico manj napačna od ostalih napačnih, ne bo nikoli bolje.

V prazno bo izpuhtel ves trud, čas, denar. Tudi tvoj, Cats.
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 18, 2011 6:51 pm

Čist off topic. mi je všeč, da se kljub različnim mnenjem in zelo občutljivi tematiki prav mirno pogovarjamo. Ker je tole Saškova tema sporočam, da je mali bolje. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 18, 2011 6:53 pm

renata :good:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov