sovica Candy

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor So feb 05, 2011 11:03 am

Re: sovica Candy

Hvala :kiss:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Kraj: ljubljana

Odgovor So feb 05, 2011 12:13 pm

jaz sem pa zadnjič prad spanjem gledala cats 101 na animal planetu in umes zagledam prav takole sovico. Tam so rekli da je to birmanka. Pa sem šla še na internet pogledat in če bi pripopala sem tisto ki ji je na netu najbolj podobna(birmanka) bi jo skoraj lahko zamešali. No Candy je itak lepša od vseh tam ampak je pa neverjetna podobnost
KLJUČNE ZNAČILNOSTI

Kožuh: Krzno mora biti svilnato in dolgo, barva sivkasto bela s poudarki tjulenje rjave ali sive barve.
Trup: Dolgega, mišičastega tipa s srednje dolgim repom.
Glava: Precej okrogla in široka, lica polna, nos srednje dolg
Oči: Skoraj okrogle, rahlo poševne in safirno modre.
Noge: Srednje dolge

Opis
Birmanka je daljšega telesa kot tipične dolgodlake mačke in ima ožji obraz. Obraz ji "pokriva" kontrastna maska, temnejši je tudi rep in ušesa. Prednje in zadnje noge so na koncu bele.

Značaj
Birmanka je mila, zelo družabna mačka lepega vedenja; veseli jo človeška družba in je prijazna z drugimi živalmi.

Variante
Birmanke se pojavljajo v dveh variantah: birmanke s poudarki tjulenje barve (bledo sivorjave mačke s temnimi poudarki) in birmanke z modrimi poudarki (modrikasto bele mačke z modrosivimi poudarki).

Candy lahko še drago prodate:D hecam se-da me ne bo kdo resno jemal.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana/Koroška

Odgovor Ne feb 06, 2011 11:05 pm

Ona je birmanka+, nadgrajena verzija, ma še lepši obrazek in ušeska; definitivno neprecenljiva :kiss: spet prepozno zvečer berem ta forum in si morm pol z rokami mašit usta, da ne zbudim vseh v hiši, ko začnem cvilit od navdušenja :D res je krasna, sovica :kiss:
You are nothing until you've been ignored by a cat. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 06, 2011 11:20 pm

Ja, res je, ona je več kot birmanka, je naša mala sovica, želvica, cukrček in mucka obenem ;)

Vse bolj je razigrana, rada ima žogice in brckote, ampak najraje od vsega ima pa česanje :D Se hecam, da je krtača ključ do njenega srca ;) No, danes sva se crkljali več kot pol ure v kosu, nastavljala je trebušček in sploh ni vedela, kako bi se lahko še bolj prebožala :D No, potem me je pa imela dovolj in je šla lovit Yodijev rep :lol:
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 07, 2011 6:14 am

Leia, Leia, kaj je zdaj to....cela stran brez fotke?! :O
;)
Joj kako vama zavidam česanje - to pa res res res! :girlblush: Pri nas gre samo na "začopatenje", nobenega užitka ni zraven :girlsad:

:kiss: pridni mušniski!

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 07, 2011 8:11 am

:girlyes: Slikce, slikce, nujno, predno uide v nov dom. :angel:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 07, 2011 8:15 am

Oh, ce bi bilo vse odvisno samo od mene ... ;)
Jaz verjamem, da bo se kaksna slikica, tistih s telefona pa res ne bi objavljala tule, ker ji delajo krivico ;)
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 07, 2011 1:44 pm

Niti v enem od miljavžent mailov danes me še noben ni vprašal, kaj pomeni to, da je muca še plašna. Bi jo pa hranili recimo z ostanki od kosila in podobna jajca. :(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 07, 2011 1:50 pm

helena je napisal/-a:Niti v enem od miljavžent mailov danes me še noben ni vprašal, kaj pomeni to, da je muca še plašna. ......

no, ko te ipak kdo bo (pa če bo slučajno to en tak taisti z ostanki od kosila al pa miškami pa takle...), lahko poveš, da to pomeni, da je treba veliiiko čebljat z njo ;)
Po povej, da je tale muca, tako kot vse ostale, ki iščejo dom pod okriljem MH in še koga drugega tudi 8) , kulinarično nadosveščena in ne je s*anja z njihovih krožnikov in piskrov. :dash:

Candy - ti pa medtem lepo uživaj v česanju in krtačenju pa prepusti sekirancijo teti Heleni :)
:kiss: obema!

Leia - a ti rečem, da me boš spravila v cmizenje, če ti uspe napopat en frizerajski filmček, prsežem da res! :girlblush:
;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 07, 2011 2:57 pm

oaza88 je napisal/-a:Po povej, da je tale muca, tako kot vse ostale, ki iščejo dom pod okriljem MH in še koga drugega tudi 8) , kulinarično nadosveščena in ne je s*anja z njihovih krožnikov in piskrov. :dash:

Js pa dodajam še, da take ljudi vprašaj, če bi oni jedli mačjo hrano, in ker je ne bi, ne vem, zakaj pričakujejo, da naj mačka je hrano za ljudi. :fool:

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Po feb 07, 2011 4:00 pm

ne samo da je hrano za ljudi, ampak njihove ostanke? kr slabo.. na pamet mi ne pride, da bi svoji mački dajala tisto, česar js ne pojem.. kvečjemu se zgodi, da mi ona še predno začnem jest poje del kosila.. če me pa tko lepo prosi :girlblush:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 07, 2011 5:44 pm

teenaa, niti to, da poje tvojo hrano pred tabo, ni fajn ;) Cloveska hrana je za mucke prevec zacinjena (no, za ljudi v bistvu tudi :) ) in ceprav tako milo prosi, ji s tem naredis vec skode kot koristi.

Ma, punce, jaz verjamem, da Helena obvlada svoje delo, tako da resno dvomim, da bo skozi njeno sito prisel kaksen tak, ki bi naso bonboncico hranil z ostanki kosila ;)

Oaza, bomo videli, kako bom spretna, a prav :)
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po feb 07, 2011 6:07 pm

Leia je napisal/-a:teenaa, niti to, da poje tvojo hrano pred tabo, ni fajn ;) Cloveska hrana je za mucke prevec zacinjena (no, za ljudi v bistvu tudi :) ) in ceprav tako milo prosi, ji s tem naredis vec skode kot koristi.

Ma, punce, jaz verjamem, da Helena obvlada svoje delo, tako da resno dvomim, da bo skozi njeno sito prisel kaksen tak, ki bi naso bonboncico hranil z ostanki kosila ;)

Oaza, bomo videli, kako bom spretna, a prav :)

Mi pa to zadevo režujemo na tak način da mami speče puste zrezke brez vsega na olivnem olju in si jih šele naknadno začinimo. Ko gospodična muca že dobi svoj del :girlblush: Muca je na prvem mestu:D
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po feb 07, 2011 6:09 pm

ups rešujemo.

Candy pa želim čimboljši dom s kakovostno hrano in ljubečim lastnikom ;)

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Po feb 07, 2011 6:22 pm

nikakor ji ne dajem začinjene hrane. še na olju pečene ne. hvala pa vseeno za skrb :)

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Po feb 07, 2011 6:35 pm

joj, zdj se zdi kot da samo mojo hrano je. da se razumemo, to se dogaja zelo redko. je precej zbirčna in je več ali manj samo svojo hrano. samo včasih, ko zavoha ribo ali kakšno meso, potem si "deliva" obrok :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 07, 2011 7:09 pm

Zdaj ste pa že krepko zašle :offtopic:

LaliLoki je napisal/-a:Js pa dodajam še, da take ljudi vprašaj, če bi oni jedli mačjo hrano, in ker je ne bi, ne vem, zakaj pričakujejo, da naj mačka je hrano za ljudi. :fool:

Zagotavljam, da je tuna v mačji konzervi videti precej boljše kot tista za ljudi (pa tudi dražja je). Pa da smo si na jasnem: jaz včasih Applaws tuno komaj uspem rešit pred možem. :fool:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 07, 2011 7:20 pm

taperverčki je napisal/-a:Zagotavljam, da je tuna v mačji konzervi videti precej boljše kot tista za ljudi (pa tudi dražja je). Pa da smo si na jasnem: jaz včasih Applaws tuno komaj uspem rešit pred možem. :fool:

:lol: :lol: se pa strinjam, da je tuna v mačjih vrečkah in konzervah res zelo prijetna na oko, pa tud diši ful lepo - tk vsaj vem, da dobita moja dva srčka kvalitetno hrano :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 07, 2011 7:49 pm

Pa res, čisto :offtopic:

Nič, bom nalimala eno slikico, ko z našim Yodijem strmita v papirnato vrečko :) (kvaliteta fotke je seveda telefonska ;) )

Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Prebold

Odgovor Po feb 07, 2011 8:18 pm

Lubica zlata!!! :kiss: :kiss:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov