Super Čombe - čvek

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Sr nov 14, 2012 11:02 am

Re: Super Čombe - čvek

gipsy je napisal/-a:Bolj namesto RC - hrana je videti kot doručak, torej zmleta. To zagotovo ni Applaws, glede na sestavo pa se zdi čisto spodobna. Aja, kakšne driske nisem opazila, tako kot zadnjič, ko sem kupila v Hoferju za probo ta dražjo ( :D ) varianto, pa je Adi v roku 1 ure podriskal celo sobo. Prav mi je, ko sem pa hotela šparat na ubogih živalih. :P Pa da ne bo pomote: tile eksperimenti z mehko hrano so zgolj pri odraslih mucah, ki jo dobijo le tu in tam, tamali dobijo le najboljše (Applaws in/ali Schesir). :)

Jaz pa moram na moje veliko veselje sporočiti, da mi odslej za moja dva mačja razvajenca ne bo več treba od konzervic kupovati samo Applaws, ker sta se zbirčneža na testu Granatapet in Natures menu izkazala in z velikim veseljem pojesta vse in skledici še u nulo pomijeta :yahoo: :clap:
Pri čemer moram povedati, da sem v preteklosti preizkusila čisto vse konzerve, kar jih sploh obstaja in dobi pri nas in na vse, kar ni bilo v koščkih ali pa scefran piščanec kot Applaws, Schesir, Almo natura, sta rekla samo en velik FUJ :bad: :negative:
Tako, da sem komaj čakala, da se enkrat pojavi ena hrana, ki jima bo celo všeč in da bo vsaj 100-gramsko pakiranje. In ti dve hrani sta tudi bolj prijazni do denarnice, ker Applaws je zgolj dopolnilna, Schesir pa so premajhne konzervice, zato sta mi absolutno predragi.

Je pa res, da mogoče ni samo hrana tako dobra, ampak sta v zadnjem času na splošno postala bolj odprta za nova gurmanska odkritja :nyam: , ker prej nista jedla niti surovega mesa (zdaj ga pa) pa človeška hrana je tudi postala čisto preveč zanimiva (beri: lezeva-v-krožnik-pa-karkoli-je-na-njem) :crazy:

Tako da :thanks: pa mejte dosti zaloge v trgovini (fizični) :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 14, 2012 11:58 am

KamI je napisal/-a:Jaz bi pa glede dostave nekaj vprašala :blush: Ker vedno naročim pri vas komplet vse za cel mesec (briketi, pesek, konzerve,...), je na koncu paket dokaj težek. A mi mora dostavljalec prinest do stanovanja (blok, 3. nad.) ali lahko reče, da moram sama prit dol v pritličje?

ne vem, bom preverila na Intereuropi.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Sr nov 14, 2012 12:18 pm

Pri čemer moram povedati, da sem v preteklosti preizkusila čisto vse konzerve, kar jih sploh obstaja in dobi pri nas in na vse, kar ni bilo v koščkih ali pa scefran piščanec kot Applaws, Schesir, Almo natura, sta rekla samo en velik FUJ :bad: :negative:

Točno tako je bilo tudi pri nas. Za GranataPet sem že napisala, da je pri nas uspešnica, med tem pa sem dobila na probo tudi Natures Menu in se je zgodba ponovila, oziroma zgodilo se je presenečenje, da se reče. Naš Gizmo v svojih šestih letih ni mokre hrane niti povohal, kaj šele, da bi jo jedel, kar ni ravno fino, če iz kakšnega razloga (npr. težav z zobmi) ne bi mogel jesti briketov. Naj sem mu ponudila karkoli, je šel kar rikverc (tudi s posebno, smetano, pudingom, sladoledom..., je bilo enako). Zadnjič pa razdelim 1 vrečko Natures Menuja (okus govedina-piščanec) na par malih porcij in kot ponavadi dam eno tudi pred Gizmota, ker upanje umre zadnje. On pa mirno, kot da to počne že od nekdaj, vse poje. Prisežem, da si ne izmišljujem. :)

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 14, 2012 12:54 pm

caspy07 je napisal/-a:Pri čemer moram povedati, da sem v preteklosti preizkusila čisto vse konzerve, kar jih sploh obstaja in dobi pri nas in na vse, kar ni bilo v koščkih ali pa scefran piščanec kot Applaws, Schesir, Almo natura, sta rekla samo en velik FUJ :bad: :negative:

Jaz pa Schesir in Applaws vedno z nožem nasekljam, tako da pride skoraj kaša ven, ker mi drugače ne bi jedle tisith koncev velikih. Sem pa zadnjič probala Almo nature (piščanec+buča, 140gr konzerva), je pa že bolj nasekan piščanec in je bolj fajn, ker so manjši koščki. Tako da mi od teh 3 firm tukaj zmaga Almo nature.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 14, 2012 1:34 pm

all je napisal/-a:
caspy07 je napisal/-a:Pri čemer moram povedati, da sem v preteklosti preizkusila čisto vse konzerve, kar jih sploh obstaja in dobi pri nas in na vse, kar ni bilo v koščkih ali pa scefran piščanec kot Applaws, Schesir, Almo natura, sta rekla samo en velik FUJ :bad: :negative:

Jaz pa Schesir in Applaws vedno z nožem nasekljam, tako da pride skoraj kaša ven, ker mi drugače ne bi jedle tisith koncev velikih. Sem pa zadnjič probala Almo nature (piščanec+buča, 140gr konzerva), je pa že bolj nasekan piščanec in je bolj fajn, ker so manjši koščki. Tako da mi od teh 3 firm tukaj zmaga Almo nature.

To pa je res škoda. S tem, ko grizejo hrano, si čistijo zobe, kar je ena od boljših plati take hrane.
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Sr nov 14, 2012 2:28 pm

Ne jemljite tega kot kritiko, to je zgolj moje mnenje. :truce:
Jaz mislim, da niti briketi niti mokra hrana čisto nič ne koristijo mačjim zobem. Mislim, da še najbolj čisti zobe trganje surovega mesa.
Mačja naravna hrana so pač miši, ptiči itd. in mislim, da se njihovi zobje niso nič prilagodili na drugačno hrano. Mislim da bi bilo zanimivo spremljati zdravje zob pri mačkah, ki se prehranjujejo zgolj naravno v primerjavi s tistimi, ki jejo umetno hrano. Po mojem tiste prve ne bi imele problemov z zobmi, ki so pri današnjih mačkah žal že skoraj stalnica. :girlsad:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 14, 2012 2:44 pm

Ne bo držalo, vsaj pri "mojih" prostoživečkah ne. Poleti redko pridejo jest, sploh letos, ko je bilo veliko
miši. Stalno so na njivah, lovijo, tudi ptiče. Tista, ki največ lovi (in nosi tudi nam na prag :rolleyes: )
je bila že na čiščenju zob, tudi na antibiotikih potem, ker je bilo stanje v ustih tako slabo.To je bilo
2 leti nazaj in pred kratkim je vetka na pregledu rekla, da bo kmalu treba ponovno.
Isto velja za drugega, pri njemu bo verjetno treba tudi kakšen zob izruvat.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 14, 2012 2:52 pm

99,9 % domačih mačk, ki večino življenja preživijo kot prostoživeče inj se hranijo z "natur" hrano, nima niti prilike živet toliko časa, da bi imele problem z zobmi.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 14, 2012 3:00 pm

helena je napisal/-a:To pa je res škoda. S tem, ko grizejo hrano, si čistijo zobe, kar je ena od boljših plati take hrane.

Ma tudi na začetku, ko nisem vsem nasekala, ni nič pretirano čistilo zob. Še vedno se meso prilima na zobe in tam ostane. To vem ker sem jim že dostkrat v usta potem pogledala potem... Za čiščenje je pomoje najboljše surovo, jaz se vseeno trudim mazat zobe s pasto. Čeprav bo kljub temu treba enkrat čistit zobe na veterini.

Sekam pa vsem zato, ker Peggy že tako malo mokre poje, če ne bi bilo nasekano ji pa sploh ni všeč, ker so preveliki konci, pa bi jih kar preskočila. Fergie tudi rada pljuva naokoli, tko da bi verjetno edino Kim vse ziher pojedla.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ravne na Koroškem

Odgovor Pe nov 16, 2012 1:08 pm

Hvala za gratis lopatke :) Smo ravno odpakirali paket in poskusili granata pet priboljške...Val jih ni hotel niti probat :O tistih z ovco..Pasha je pa navdušen :D Ampak Vala zgleda res jagnjetina moti, ker tudi acane grasslands ne mara toliko.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 16, 2012 9:02 pm

Tale Natures menu - krožnike mi hočejo iz rok stolčt :O , polizali so vse do zadnje pikice, mali in veliki mački :nyam: :good:
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Ne nov 18, 2012 4:33 pm

helena je napisal/-a:
KamI je napisal/-a:Jaz bi pa glede dostave nekaj vprašala :blush: Ker vedno naročim pri vas komplet vse za cel mesec (briketi, pesek, konzerve,...), je na koncu paket dokaj težek. A mi mora dostavljalec prinest do stanovanja (blok, 3. nad.) ali lahko reče, da moram sama prit dol v pritličje?

ne vem, bom preverila na Intereuropi.

To je moj večni problem - enostavno ne maram dopoldanske dostave, ker to pomeni dostava v službo. Služba je pa služba :( Spomnim se, da je bil dostavljalec za Intereuropo bolj neprijazen, zmotilo me je pa predvsem to da je bil kombi čisto bel in popolnoma neoznačen tako sem se sredi parkirišča ob prevzemu paketa počutila kot en mali kriminalec. GLSjevci so ravno tako bolj nekomunikativni. Gospod je imel velik problem ko sem ga prosila če mi lahko paket pripelje (z dvigalom!!) v drugo nadstropje. Vmes mu ga je uspelo pa tako čisto raztrgati ker je vlekel za tiste trakove s katerimi je paket "zapečaten". Za nemški DHL pa dostavlja naša Pošta. In fant je bil zelo ustrežljiv, njemu pa ni bilo težko mi pomagati s škatlami in pripeljati stvar v drugo nadstropje. Človek bi si mislil da če nekomu promet delaš, si deležen minimalne človeške ustrežljivosti. Pa očitno ni tako.

Helena: pa mislim da sem še prejšnji teden videla v SČ Hill's Science Plan mokro hrano (ker za trdo vem da sem se sprijaznila da je nimate) in danes sem hotela naročiti pa tudi mokre ni. A ste se čisto odpovedali?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Vse živali so enakopravne, vendar so nekatere enakopravnejše od drugih." George Orwell
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne nov 18, 2012 4:52 pm

Ja, Hillsa ne bomo več imeli. Prodaja je bila skoraj nična. Imamo pa kar nekaj novosti pri sveži hrani. Tako za Granatapet kot tudi za Natures menu imamo dober odziv kupcev. Celotna ponudba SČ bo šla počasi izkljucno v smer naravne, cruelty free hrane.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne nov 18, 2012 4:56 pm

Pri nas tako psi kot mačke (ki so si s priboljški same postregle :rolleyes: ) priporočajo Natures Menu pasje priboljške :nyam:
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Ne nov 18, 2012 5:08 pm

helena je napisal/-a:Ja, Hillsa ne bomo več imeli. Prodaja je bila skoraj nična. Imamo pa kar nekaj novosti pri sveži hrani. Tako za Granatapet kot tudi za Natures menu imamo dober odziv kupcev. Celotna ponudba SČ bo šla počasi izkljucno v smer naravne, cruelty free hrane.

Hmm, imam še vedno preveč sveže v spominu polomijo z mojim testiranjem z Orijenom da bi šla ponovno v to. Mislim da si bila ti tista ki je nekje zapisala da menjava hrane kr tako - brez razloga - ni smiselna. In oba rada jesta Hill's-a, zato bi se vsaj nekaj časa rada držala tega.

Hvala za pojasnila :good:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Vse živali so enakopravne, vendar so nekatere enakopravnejše od drugih." George Orwell
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne nov 18, 2012 5:16 pm

prosim.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne nov 18, 2012 5:33 pm

p.s. tole, da sem rekla, da je nepotrebno menjati hrano je potegnjeno iz koncepta.
Sem ta prva, ki je za takojšnjo menjavo zanič hrane za notranjo mačko, ker je namreč od hrane odvisna na dolgi rok večina mačkovega zdravja. In da je treba pač poiskat hrano, ki ustreza v vseh pogledih, je pa tudi zdrava in se je držat, če gre.

podpis: velika hillsova antifenica, ki hills uvršča ob bok whiskasu :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne nov 18, 2012 5:43 pm

Tianru, pa saj ti ni treba takoj menjati na tako hrano, ki je po izkušnjah drugih precej neješča... je še dosti drugih briketov, ki so boljši od Hillsa, pa bolj ješči od Orijena...
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Ne nov 18, 2012 9:10 pm

helena je napisal/-a:podpis: velika hillsova antifenica, ki hills uvršča ob bok whiskasu :)

To je pa dobra novica zame. Od jutri naprej bo buđet za hrano torej za 2/3 manjši, saj je Whiskas toiiko nekje cenejši od Hill'sa. :dash:

Helena: v temi Hrana za mačke -suha, mokra, doma pripravljena? te nekdo sprašuje zakaj je Hill's tako slaba hrana in resnično bi si odgovor - argumente seveda - želela videti tudi jaz. Sploh glede na to da je bil še pred kratkim naprodaj v SČ?

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne nov 18, 2012 10:58 pm

Ma Hills je boljši od Whiskasa, samo je pa precenjen - pač za isti denar lahko boljšo hrano dobiš.

So pa RC variante precej podobne Hillsu.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov