Medi

Moderatorji: helena, renata, gipsy

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 23, 2012 11:12 pm

Re: Medi

Je precej zašit, pa drenaža na dveh mestih. Bi rekla pa, da bo rabil še 2 šiva ali 2 klamfici, ker mi ena luknja ni všeč. :S
Tu je pa nedelja in praznični ponedeljek..
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 23, 2012 11:41 pm

Trixi, saj so na vet. fakulteti skoz dežurni, n'č bat, sigurno te bodo sprejeli, če boš šla z njim tja, ti boga nora živalca, kaj povzroča enih skrbi, namesto da bi užival na kavču pri svojih, Medi in Trixi, držita se :kiss:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jun 24, 2012 8:26 am

:girlsad: Je že uzbuna.
Pa na 112 nimajo št. dežurnega vet (le dežurnega vet. inšpektorja). Je bil pa prijazen in poklical nazaj ter dal drug predlog.
Dotična vet, ki je to šivala se pa ne javi in telefoni na vizitki zvonijo v tri krasne ter dajejo št. dežurnih, ki tudi zvonijo v tri krasne... Ja, super, res! :dash:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Ne jun 24, 2012 2:24 pm

Upam, da se je tukajle porihtalo, je pa res, da šivanje v veliki večini že po enem dnevu ne pride več v poštev, razen, če se rana spet naredi sveža, kar pa po mojem nima smisla. Upam, da ste šli na VF in so zrihtali zadeve, ker tile prazniki so vedno kadar ni treba :(.
To err is human, but to get even? THAT is divine.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jun 24, 2012 3:28 pm

Se je porihtalo na Veterini MH, kolikor se je pač dalo sanirati. Tule bom raje nehala, pa naj kdo drug od vpletenih še kaj napiše, ker tisto, kar sem videla na lastne oči, je bila totalna pizdarija. :O

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jun 24, 2012 9:14 pm

Medi včeraj..
Slika Slika
Ta drenaža, ki se vidi, je bila ena od dveh narejenih drenaž - verjetno ne uganete, da je to odrezan prst od gumijaste rokavice. Pod tem se je nabralo kar nekaj gnoja in bi prišlo do sepse... In v torek, ko naj bi prišel na pregled, bi bilo zagotovo že zelo prepozno za reševat. Pravzaprav je bil prvotni plan, da se to drenažo vzame ven naslednjo soboto. V bistvu je bila zanj "sreča", da se je rana včeraj zvečer začela odpirati, ker so šivi šponali, saj je bilo čiščenje nujno potrebno in je sedaj zrihtan, kot bi že prej moral bit.
Ta "izdelek", ki ga je naredila naša super vet je popolnoma drugače narejen, zares strokovno in z uporabo drenažne cevke + pri šivih je delček mini drenažne cevkice za vmesnik, ki preprečuje šponanje šivov in trganje kože, če povem laično.
Najbolj me je pa razočaral način, da je bila posvojiteljica zavedena in "potolažena" z vizitko, na katero naj bi bili dosegljivi za pomoč, če bi bila le ta potrebna. Po mnogih klicih, na vse 3 številke + še na dve dodatni, pa ni bilo nobenega odziva, kaj šele pomoči. :negative:
Slika Slika
Se najlepše zahvaljujem za današnjo pomoč ga. Heleni, ki je ukrepala in organizirala takojšnje reševanje tega zlatega muca. Zahvaljujem se tudi odlični veterinarki, ki smo jo presenetili z nujnim in je takoj prišla nesebično pomagat ubogemu mucu, ne glede na to, da je imela čisto druge načrte. :kiss: :kiss:
Sedaj pa upam, in držim pesti,da bo šlo po planu in bo z mucem vse OK, ker je rana res zoprna in možnosti, da gre kaj narobe je vedno preveč. :angel:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 25, 2012 12:11 am

Bi si res želela, da do te poškodbe (padec skozi okno in posledično prerezana koža) nikoli ne bi prišlo. Vsaka ura in vsak dan, ko bo šlo mimo in bo OK, se mi bo odvalil del skale. Sedaj se rana čisti skozi cevke. Zamenjala gazo, dala protibolečinsko in prespal bo v transporterju, da me ne bo zjutraj slučajno kap od kakšnega novega šoka. Vi pa tudi držite pesti zanj. :angel:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 25, 2012 12:14 am

Držimo. :praising:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 25, 2012 6:51 am

:kitty: Ni me kap. Še vse lepo zašito. Dobil antibiotik, malo - a z veseljem papal piščančka in par briketov, pil vodo. Počiva v kletki. Pesek iz WCja sem odstranila, ker je včeraj bila cela "štala", saj je polil vodo (z ovratnikom), potackal fini pesek, ki se mu je zgrudil med blazinicami in sem se mučila s čiščenjem tačk, ko je bilo vse mazavo. Upam, da mu bo nadomestna zamenjava z mehkim papirnatimi brisačami OK.
Seštevam male zmage in upam na veliko zmago. :angel: Ker je res precej poškodovan in poškodbe so skoraj vedno na neugodnih mestih, še nekaj dni ne bom mirna, še posebno, ker po več ur ne bom mogla bit ob njem in ga imet pod kontrolo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 25, 2012 7:54 am

Fajn :good: , zdaj ko ima očitno pravi antibiotik in je ustrezno zašit, se mu je, upam, tudi nadaljnje propadanje tkiva zaustavilo. Če se tole konča ok, bo tale res srečko. Škoda, da nisi slikala odprte rane, da bi se vedelo, o čem tu sploh govorimo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 25, 2012 8:05 am

mislim na Medija in držim pesti! :kiss:
Trixi, dobra si, res! :good: :kiss: Jst bi dol padla ob takihle prizorih. Mene lahko režejo in špikajo kolikor hočejo, ampak ko se gre pa za kateregakoli mačka, pa četudi samo za cepit, pa totalno odpovem... :girlsad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 25, 2012 8:28 am

Medi in Trixi, oba sta junaka :good: Držimo vama pesti, da se vse čim hitreje in v redu konča!

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 25, 2012 9:08 am

Je bilo pregrozno za slikat. Naša vet ima take fotke prej-potem, jih je naredila s telefonom. Zagotavljam, da je bilo res zeloooo grdo in na široko odprto tkivo, da mi pred posegom sploh ni bilo jasno, kako bo uspešno zvlekla vse skupaj, da se rana v večji meri zapre, ker je bilo treba stran rezati odmrlo tkivo in tudi kožo, kar je že propadlo.
Pri prejšnji vet je dobil antibiotik stomorgyl (po pol tabl./dan) + prebrala na internetu, da se ta antibiotik ne bi smel lomit..
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Po jun 25, 2012 10:01 am

Trixi :clap: :clap: Medi je lahko srecen, da je ostal pri tebi na zdravljenju, drugace bohsigavedi kako bi se tole razpletlo.. :S

Drzimo pesti, da bo slo od sedaj naprej brez tezav, Medi, ti se pa cimprej pozdravi! :kiss:
Forever shall the wolf in me desire the sheep in you!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Celje

Odgovor To jun 26, 2012 7:38 am

Sej ne morem verjet, da obstajajo takšni nesposobni veterinarji :dash: :dash: prst od rokavice za drenažo, halo :fool: :dash: :dash: a smo v patizanih al kaj :fool: :fool:
Medi tebi pa želim, da čimprej okrevaš in pri nas bomo držali pesti in šapice, da se še slučajno kaj ne zakomplicira, si pa v prvovrsni oskrbi, k sreči :good: :good:
Ni navadnih mačk
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jun 26, 2012 7:20 pm

Bom raje kar tiho... :(

Želim vama najboljše možno okrevanje!!!! :good:
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 30, 2012 8:05 pm

Slika Slika Slika
Medi je vsak dan na previjanju.
Okrevanje bo res dolgotrajno.
Gre pa na bolje. Rana je lepa, čista, odmiranje se je menda ustavilo. Na enem robu že raste nova koža. Je rabimo še veliko.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 30, 2012 8:31 pm

Pri Pepi je bilo po dveh mesecih potrebno le še malo šivanja, ostalo je koža prekrila z rastjo. Verjetno pri odraslih koža počasneje raste, ampak važno je, da se je propadanje tkiva ustavilo. :good:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 02, 2012 8:58 pm

:) Medi je že v domači oskrbi, pri svojih. Terapija z antibiotiki, razkuževanjem in rednim previjanjem se nadaljuje.
Ga že pogrešam. :girlblush:
Menda se je pri nas prav "domače" in dobro počutil. Se posvojiteljica že nekaj sekira in boji, da bi mu doma ne bilo tako všeč. :D
Ostajamo v kontaktu in tedensko bom hodila čekirat, da vidim, kako napreduje, me res zanima. :kitty:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 02, 2012 9:50 pm

Ubogi revež, takole zabundan v tej vročini :(
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov