Psička Carmen

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ptuj

Odgovor Če mar 10, 2011 12:05 pm

Re: Psička Carmen

Pa ne Carmen no :girlsad: :girlsad: :girlsad:
Tudi tigri, tudi črni, tudi tisti in takšni so lahko posebni. Skozi naše oči, skozi naše srce. <3

http://mojizakladi.blogspot.com/
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 14, 2011 11:20 am

Carmen je šele danes spet normalno jedla. Ne bi si mislila, ampak tudi take kratke "počitnice" zdelajo pasjo dušo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 14, 2011 11:41 am

Lubica črna, ljudje so ti že spet zlomili srček. tudi če je nehote, vseeno boli. :girlsad:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Po mar 14, 2011 2:26 pm

Mogoče bo težko verjeti, ampak tudi naši srčki so zlomljeni in za nami je tudi kakšna neprespana in prejokana noč. Vse nas je prizadelo, kljub temu da je bila z nami samo pet dni. Zelo smo se navezali nanjo in je res odlična psička. Nihče od nas ni pričakoval, da se lahko stvari tako zasukajo. Kljub vsemu pa je prva stvar zdravje… in žal bodo želje po kužku ostale neizpolnjene.
Kljub temu, da ni več z nami, vsi še vedno mislimo na Carmen in ji želimo, da ji je lepo. <3
Tudi nas prizadane, ko preberemo kako je s Carmen... :girlsad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 14, 2011 2:30 pm

Vem, niki. Verjamem, da je zelo hudo, če se moraš odpovedat živalci. Carmen sem imela priložnost spoznati in je res čudovita psička. Zelo mi je žal, da se je tako zasukalo. :girlsad:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 14, 2011 2:39 pm

Mene pa kljub vsemu napisanemu zanima kdo in na kakšen instant način vam je lahko v nekaj kratkih dneh postavil diagnozo alergije na pasjo dlako? In tudi če vam je to resnično uspelo, kaj ste storili, da bi premagali alergijo? Ker včasih se to da zelo hitro in učinkovito pozdravit.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 14, 2011 6:52 pm

pa na temo alergij je na forumu napisanih ogromno izkušenj predvsem naših osebnih... :)
pri nas smo izvide dobili po 14ih dneh pa je bil primer urgenten ker se je šlo za novorojenčico
Dogs have owners, cats have staff

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Po mar 14, 2011 8:50 pm

Se počutim kot, da bi bila na zatožni klopi. Do odločitve je privedla reakcija na koži, močna srbečica, ki se je z dnevi slabšala (in je bilo zame že nevzdržno), tudi v nosu. Otroku, ki pa mi je prikrival in sem kasneje ugotovila, pa se je poleg že omenjenih simptomov pojavilo kihanje in solzenje oči. Oba imava tablete (različne), tako odreagira konvencionalna medicina, on ima še razpršilo za nos (je potrebno napisati še firme izdelkov?). Jih pa ne jemljeva, ker imava čez dva dni pregled na bio resonanci in bi ta zdravila lahko vplivala na rezultat. Glede na to pa, da se je začelo sočasno ko smo psičko dobili, vem da je to razlog in glede na to, da odkar je ni, pri meni stvar počasi pojenja.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 14, 2011 9:06 pm

nisi na nobeni zatožni klopi, samo sprašujemo in navajamo dejstva :) se na žalost vašo in našo stvar ni izšla, zato je bolje da je Carmen nazaj in da se ji poišče ustrezen dom :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 14, 2011 9:14 pm

Ne, niki TREBA ni napisati prav nič. Verjetno pa nismo tu zato da samo ijamo in ajamo, ampak verjetno tudi zato, da kaj resnega vprašamo. Seveda pa ni treba prav nič odgovarjati, še posebno če se ob vprašanjih neprijetno počutiš.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 14, 2011 10:27 pm

niki, glede alergij, vam priporočam alternativno medicino, malo se pozanimajte pri nas je stanje precej umirila tako da zmoremo samo s claritini :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Celje

Odgovor To mar 15, 2011 10:15 am

Mene pa zanima, kaj alergiki naredijo, če so alergični na cvetni in travni pelod, pa na hišni prah ? :O
Ne gredo nikoli več iz hiše ? ali morda življene preživijo v laboratorijsko čistem prostoru ?

(Pa nimam namena nobenega žalit, da ne bom spet kregana in ne nanaša se na nobenega konkretno. Samo tako, zanima me ?)
Ni navadnih mačk
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor To mar 15, 2011 10:20 am

Moja mama je alergična na cvetni prah, na živalsko dlako...

Ja odvisno koliko je močna ta alergija, lahko da samo draži dihalne poti, pri enih alergijah pa ljudje padejo tudi v anafilaktični šok - to zadnje je zelo nevarno, ne vem pa, če to lahko dobiš tudi od prahu in dlake. Sicer pa moja mami glede tega nič ne naredi, nobenih zdravil ne jemlje, tudi stanovanje ni laboratorij, normalno gre ven... Nič takega.
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor To mar 15, 2011 10:26 am

Kolikor jaz vem, so psi s kodrasto dlako (pudelj, airedale terier, lagotto...) bolj primerni za alergike, ker je njihova dlaka bolj kot lasje in ne izpada toliko (tudi šnavcer, yorki..)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 15, 2011 10:36 am

Penny je napisal/-a: ljudje padejo tudi v anafilaktični šok

To se je zgodilo sestrični, ko se je vrnila iz porodnišnice po drugem porodu - čez noč je fasala izredno hudo alergijo na živalsko dlako. Prišla je domov in se čez nekaj minut zgrudila na tla, ker se je dušila. Pa vedno so pred tem doma imeli vse sorte živali. No, stari pes (shar pei) je ravno bil poginil nekaj tednov pred tem, ampak morali so oddati činčile, podgani in celo hrčka, ker ona v prvih tednih po porodu kljub zdravilom ni mogla dihati, če so bile živali v stanovanju. Celo antikna zofa je morala stran, ker je v notranjosti imela konjsko žimo. Potem je hodila od rejca do rejca in iskala pasmo, ki bi bila primerna, ker otroci niso mogli sprejeti, da več ne bodo imeli psov. Zdaj imajo golega kitajčka in z njim nima težav. Pred obiskom pri meni se je zaradi mačk pošteno zadrogirala, čeprav se temu izogiba, ker jo zdravila naredijo zaspano in omotično. Pa je kljub temu naslednji dan imela čisto rdeče oči.

Saj ne rečem, vsaka težava ima svoj spekter od lahke do zelo težke in večina jih verjetno sodi med manj resne, toda zavedati se je treba, da obstajajo tudi take, ki so zelo nevarne.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 15, 2011 10:49 am

Res je, vendar je takih v promilih malo. In ni prav, da je vsak čih in vsak izpuščaj alergija na živalsko dlako in da je prvi korak, da gre žival od bajte, še pred diagnozo in pred terapijo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr mar 16, 2011 8:25 pm

Jaz imam alergijo na mačjo dlako, plesni, cvetni prah, trave, brezovke, pršice in nikoli nisem imela živali, ko sem bila manjša, pa sem imela vseeno velike probleme. Problem sem uspešno rešila z rednim jemanjem zdravil. 2 leti nazaj sva se odločila za mačko, pa se mi stanje ni nič poslabšalo. Je pa res, da sem čisto konec, če ne vzamem zdravil, ampak to bi jih tako ali tako, če bi imela mačke ali ne.

Debra je napisal/-a:Mene pa zanima, kaj alergiki naredijo, če so alergični na cvetni in travni pelod, pa na hišni prah ? :O Ne gredo nikoli več iz hiše ? ali morda življene preživijo v laboratorijsko čistem prostoru ?

Teoretično zgleda preprosto: ob cvetenju določenih rastlin se moraš izogibati zračenju prostorov (visoka koncentracija različnih rastilin je praktično čez celo leto, potem pa pač koliko imaš sreče pri loteriji za alerigije :D ). Če si alergičen na prah, pršice ali živalsko dlako moraš pa čim več zračit. Zdej pa spravi to v prakso :truce:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So mar 19, 2011 4:38 pm

kako je tale prinčipeska? :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So mar 19, 2011 8:06 pm

Didi je napisal/-a:kako je tale prinčipeska? :kiss:

V redu. Bomo kmalu ponovno začeli iskati nov dom zanjo.
Prejšnja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov