udomačen tiger
Re: MOZART

"Pozdravljeni!
Se že lep čas nisem nič javila. Želim vam javiti da je Mozart super.
Mož je že zdavnaj ugotovil da je najbolj posrečen muc na svetu. Spi na zakonski postelji in se mu ni treba več boriti za svoje mesto

Sedežne garniture, ki smo jo dobili pred cca letom dni, se niti dotaknil ni - kremplje si namreč redno brusi na svojem praskalniku. Niti luknjice ni naredil!
Postal je neverjetno zaščitniški do mojega, skoraj 2 leti starega sina. Bil je sicer že skoraj od začetka hud na določene ljudi, ampak kako pa se spusti v tujega človeka, ko očitno brani Davida (in mene), pa ne bi verjeli, če ne bi videli z lastnimi očmi. Da je lahko tako ogromen in hud...uffffffff... Najprej potegne ušesa nazaj, potem se nahrši in dvigne rep, stoji pri miru in nepremično gleda, potem pa kot strela z jasnega... Ko ga vidim da potegne ušesa, ga kar dvignem, pomirim in odnesem v sobo. Včasih se zgodi da gre mimo balkonskega okna kakšen maček ali tuj pes. Takrat postane prava zverinica, ga tudi raje umaknem od okna.
Do nas domačih je strašno nežen. Niti 1x samkrat ni uporabil krempljev ali zobov. Sicer Davida učim že od rojstva, da je nežen do Mozarta, ampak ga je parkrat potegnil za dlako in rep. Mozart mu je nežno pokazal da se to ne dela, tako da ga je s šapico "klofnil" in to je to. Niti pomislim ne na to, da bi Mozart kaj naredil Davidu. Res sem navdušena, ko vsakodnevno opazujem kako sta se navezala. Vsako jutro ga Mozart pride zbudit v otroško sobico, David ga xy na dan kliče, če ga ne vidi (na svoje ime se Mozart že od začetka odziva), vsak večer ob 20.30h ko David pogleda risanko za lahko noč, pride Mozart k njemu in se cartata.
Ne smem pa pozabiti na psičko Ionno, ki pa je naš tretji otrok. Sicer jo moram še opozarjati, saj je ljubosumna na Mozarta, ampak nikakor ne na agresivni način. Je le 1 leto stara in še malce otročja. Ne more se sprijazniti da je Mozart lahko na postelji, kavču, pultu, ona pa ne. In potem ga poskuša poriniti vstran. On je hladnokrven, včasih se umakne, velikokrat pa samo taco dvigne in je že mir. Pri njej si je naredil avtoriteto. Jih je 2x pošteno dobila, tak da točno ve, kje je meja za igro in nadlegovanje.
Meni sledi Mozart neprestano. Z mano kuha, pospravlja, pere perilo, gleda TV, je zraven pri igri z Davidom,spi, je v kopalnici ko se tuširamo,... V glavnem ves čas je ta maček z nami.
No toliko zaenkrat o Mozartu, najboljšem mačku kar jih je kdaj obstajalo in lep pozdrav iz MB"