nevidna bolha
Meda, Max in Lučka - od nič do tri v hipu
Dokler nismo imeli mačk, smo seveda to nadomestili s psi, ki so - mimogrede - nekateri še vedno z nami, nekaj pa se jih je žal poslovilo zaradi bolezni oziroma starosti. (Ampak pozabili jih pa ne bomo, naših dveh srčic Kike in Malči, ki sta nas žal zapustili).
No, zdaj pa zgodba o mucah, oziroma o tem, kako v štirih mesecih pridelaš tri mačke.... ko smo se znebili alergije in dobili potrdilo, da lahko poskusimo bivanje z mačkami, smo izvedeli, da v naši bližini ponujajo najdene mačje mladičke, pa smo šli seveda takoj pogledat. In glej ga šmenta... eno malo bitje je splezalo v hčerino naročje še preden se je uspela usest na tla. Pa smo rekli "ta gre z nami".
Ker so ji že tam dali ime Meda zaradi tako čupavega kožuščka, je Meda tudi ostala. Na začetku je izgledala takole:

seveda je bila prehlajena in bolana, da ni za povedat, ampak po nešteto dozah antibiotika, hranjenju na silo, zalivanju s fiziološko in "kuhanju nad čajčki iz samih zdravilnih rožic smo se nekako izvlekli iz najhujšega

To pa seveda pomeni, da smo bili vsi človeški predstavniki družine spraskani, ker smo se tako divje igrali. Kaj čmo... Medi je bilo pač dolgčas

Aja???? A tu ni premega sorazmerja? Ena mačka nešteto prask, dve mački dvakrat nešteto prask? No, izkazalo se je, da velja obratno sorazmerje

Pa lepo počasi... kje pa naj zdaj dobimo še enega mačka? Seveda je moja nečakinja polna informacij o tem in smo se mi lepo dogovorili za ogled črnuščka. Moram priznat, da se je bilo težko odločit, katerega naj vzamem, ko so bili vsi tako srčkani, ampak sem se vseeno odločila za Maxa. Ker sem bila tako neučakana, je prišel domov takoj po k. in se mi je v dno duše zasmilil, ker ga je Meda štiri ure podila po stanovanju in mu ni dala miru. Revček se je umikal kamor se je le mogel, pa ga je vedno našla

Tole je Max na svojem prvem ležišču, ki ga je sam izbral
Počasi sta postala največja prijatelja, pa je Max dovolil tudi Medi na svoje ležišče.
No, ker mačk ni nikoli dovolj, je v naše kraljestvo pripotovala tudi čarovnička Lučka, ki je res prava čarovniška mačka, najdena takoj po našem prazniku (mislim nas čarovnice

Lučka je danes odlična vzgojiteljica. Malo distancirana, ampak v resnici nas je pa vse lepo vzgojila. Medo in Maxa tolerira in jima nič noče, ker sta vendarle še otroka, zato pa vsi ostali zelo pridno ubogamo. Najbolj jo uboga moj dragi, ki ga Lučka vztrajno sprehaja po stopnicah gor in dol, ker imata nekakšne skrivnosti v kleti

Skratka, pri nas smo navdušeni nad našimi mucki in nikoli nam ni dolgčas. Občasno se bomo pa oglasili, da povemo kako smo.
Zdaj pa še nekaj dodatnih slikic
Meda, ko je že malo prišla k sebi in osvajala vrt, pa seveda potem posledice osvajanja

Max v najljubših položajih
Lučka
Takole bom rekla: MUC PRI HIŠI NI NIKOLI PREVEČ!
Drugič pa dodam še kakšno sliko in povem kaj smo ušpičili. Dogodivščin nikoli ne zmanjka