Evo nas od veterinarja. Danes je imela Pinka ponovitev cepljenja proti kužnim boleznim. Obenem smo opravili še en takle mini pregledek, ker je precej izgubljala dlako, predvsem po vratu in pod pazduhami, ter otresala z ušeski, pa seveda smo spet preverili srček. Tokrat sem bila deležna samih dobrih in vzpodbudnih novic

. Kar se srčka tiče, je tisti grozni šum na moje veliko veselje izginil

, tako da je bil verjetno vzrok Pinkina mladost in pa stres ter napori preteklih mesecev. Za tako intenzivno izpadanje dlake pa mi je vetka navedla veliko možnih vzrokov od nepravilnega delovanja endokrinih žlez, pa kožni paraziti pa alergije pa bakterije, glede na težave s srčkom, pa bi to lahko bilo celo posledica stresa. Da bi bolj natančno postavila diagnozo, so ji vzeli vzorec in odtis kože ( za izključitev kožnih parazitov), pa kri za biokemijo (ugotavljanje nepravilnosti delovanja endokrinih žlez). Preiskave so pokazale da ima veliko bakterij na prizadetih delih, zato sva dobili šampon Plivasept, s katerim jo moram vsake tri dni našamponirat po prizadetih predelih in po 10 minutah sprat, po 14 dneh pa imava kontrolo. Če se bo stanje izboljšalo je to to, drugače pa bo morala papat še antibiotik, ki ga zaenkrat ni predpisala, da nebi preveč agresivno zdravili brez potrebe.
No takle imamo pri nas