Jalla in Čemažka

Moderator: jernejch

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 08, 2013 1:44 am

Re: Jalla in Čemažka

Čudoviti sta :O kakšne kožuščke imata :girlblush: res so lepe slike in ju prikažejo v vsej lepoti <3

Mah, eni ljudje nimajo pojma :fool: :S Ta tip je pa zihr tko lep, da ni za vsak dan, a ne :crazy: :fool:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe nov 08, 2013 7:18 pm

Hm, mi smo spet pri veterinarju, kakopak.

Kdor pozna Jallo ve, da je grozno podvržena stresu in posledično seveda struvitnim kristalom. Mineva eno leto mojega buljenja v strokovne članke, vse možne teorije, filozofije in kar je še tega, da smo mehur po hudih bitkah spravili pod kontrolo. Prehrana, prehrana in še enkrat prehrana. Verjetno mi ni treba prav posebej omenjati kako zelene poglede dobivam od ljudi, ki jim povem, da me ta pogruntan način kontrole stane tam 80-100€ samo za hrano na mesec, ali pa še več, pa si še sama nočem priznat. Ko nekaj poštimaš, mora it pa kaj drugega narobe ane? :negative:

Nekega lepega dne se začne Jalla praskat po ušesih, prav noter po uhljih, tudi njeno počutje je bilo bolj na psu. Letimo na veterino, iz ušes zbezamo nekaj bakterij in jih okrivimo za vse hudo. Dobimo Otonazol. Jalla preneha s praskanjem in začne s stresanjem glave, začne se nabiranje ušesnega masla. Ušesca redno čistimo in upamo, da mine. Najprej je ziher kriv nek košček ušesnega masla, potem nalepljena dlaka v ušesu, potem kaj drugega, saj več ne vem. Nikoli nič bolje. Vsi tulijo, alergija, alergija, alergija, pa sem videla že nekaj alergij pri mačkah. Potipam nekje drugje, pravijo, da so zelo verjetno pršice. Stronghold ne naredi nobene razlike, mačka čedalje bolj tudi trza s kožo po vsem telesu. Tu in tam se popraska za ušesi, kakšen dan stresa z glavo bolj, kakšen dan manj, ušesno maslo se je zelo umirilo, ga skoraj ni več.

Mogoče je preveč sama, mogoče je malo depresivna, osamljena. Dajmo zrihtat družbo. Čemža povzroči sprva cel kaos, ki pa se že po parih dnevih umiri, mačici se igrata. Do včeraj zvečer, ko se je Jalla zavlekla na svojo polico in nikogar spustila zraven. Videti je bilo, da se zelo slabo počuti. Začela se je prav daviti, kot bi poskušala nekaj spraviti iz grla ali bruhati. Obupno je cmokala in se oblizovala, izbruhala ni ničesar. Vedenje niti ni bilo podobno boju z nabrano dlako v želodčku, noč smo prebedeli, Jalla je poskušala spat pod mojim kovtrom. Stresanje z glavo se je poslabšalo, zjutraj eno uro sploh ni nehala, ves čas se je davila. Obiščemo veterinarja, mogoče je pobrala kakšen virus, saj Čemža malo kiha in kašlja. Jalla je klinično bp. Sluznice ok, temperatura ok, pljuča ok, sluhovodi čisti, bezgavke normalne. Sicer ima malo gingivitisa, ampak za njeno stopnjo paradontalne je to ultra super stanje. Ne pogruntam nobenega vzorca sploh.

Pa smo spet v slepi ulici. Alergija? Pa nič praskanja? Ne bom je dala na dieto, ker vem, da bomo v trenutku zafurali vso borbo s kristali. Že z vsakim obiskom veterinarja tvegamo ponovno epizodo, ker toliko časa ne pride k sebi. In itak dobiva toliko raznoliko prehrano, da je edina opcija konjsko meso, Jalle pa ne prepričaš, da bi jedla samo to dva ali tri mesece. To bo še večji stres. Vnetje srednjega ušesa? Tumor? Hiperestezija? Epilepsija? Avtoimune? Vse to in še marsikaj je v igri, očitno. Ker nihče nima niti najmanjšega pojma, kaj se z Jallo dogaja. Zdaj se "pretvarjamo", da je vnetje srednjega ušesa. Dobili smo kortikosteroide in antibiotike. Tudi, če je alergija na karkoli, bi moralo priti do izboljšanja. Če v ponedeljek ne bo nič drugače, bo treba opraviti vsaj RTG glave, še bolje CT. Na katerega veterinarja se sploh obrnit? Nihče ne ve kje bi začel, dermatolog, nevrolog?

Ni besed, ki bi opisale kako se počutim ob vsem tem. Ob vsem tem kar Jalli nudim, koliko truda je bilo vloženega v njej FLUTD ... Zdaj pa lahko z vsakim stresom porušimo prav vse, pa še vemo ne v kaj bi še dregnili, mačkica pa še treh celih let nima za sabo. Tudi Čemžo je zdaj spet popolnoma zavrnila in ... Predam se, res. A obstaja kak House za mačke? :(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 08, 2013 7:52 pm

Čisto možno da je vnetje srednjega ušesa, počakaj nekaj dni.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 08, 2013 8:14 pm

Ojoj, pa tako srečne objave so bile samo eno stran nazaj. :girlsad: Upam, da bo čim prej OK. :good:
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So nov 09, 2013 12:20 am

ojej, no :girlsad: držimo pesti, da se čimprej porihta :angel: <3
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor So nov 09, 2013 9:40 am

Jallino počutje je danes nekoliko boljše, vsekakor ni videti bolna, stresanje v enaki meri kot prej seveda še ostaja. Gagat je nehala že včeraj in se ponoči ali danes še ni ponovilo. Ker pa je res občutljiva mucka, mislm, da je povezala svoje slabo počutje s Čemžo (nekdo pač mora bit kriv) in je zdaj na smrt ne mara. :( Ampak ok, pokazala je nekaj življenja, apetit je normalen. Bomo videli kaj bo v prihodnjih dneh.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So nov 09, 2013 9:46 am

Mislimo na vas :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So nov 09, 2013 3:51 pm

Držim pesti, da se vse skupaj čim prej normalizira! :angel:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po nov 18, 2013 9:53 pm

Pri nas smo boljši. :) Z Jallo smo opravili še en pregled, kjer smo končno ugotovili, da v enem ušesu pa le je nekaj, česar do zdaj nihče ni videl. :O Longstorišort, pod narkozo so zadevo odstranili in opravili še RTG glave. Srednja ušeska sta čisto ok. Zdaj sicer še čakamo na izboljšanje, mogoče nas čaka še en poseg, ampak Jalla se že nekaj dni po tem počuti občutno bolje. :good: Dobro splošno počutje pozitivno vpliva tudi na odnos med Jallo in Čemžo. Nobenega pihanja več, samo še skupno preganjanje, skupno polivanje vode, skupno zasledovanje mene v kopalnici, skupno dirkanje po stanovanju, skupno fehtanje ... V skupni režiji sta danes ponoči tudi zaplenili moj povšter in tako prvič spali ena ob drugi. Stavit grem, da sta to že nekaj časa naklepali, frajli. To, da jaz nisem imela kam glave naslonit, pustimo ob strani. :truce: Jalla postaja spet ena stara vesela mačkica, ki prede, se pogovarja, spi pod mojim kovtrom in zaseda svoja stalna mesta za spanje. Aja, ko tulim naj gre dol s pulta, se pa parkira v korito, logično. Tako vsaj vem, da je vse ok z njo. :D

Danes je en srečen dan za mačkici, kajti prispel je težko pričakovani paket slastnih dobrot, Feliwaya, droge v obliki mišk polnjenih z baldrijanom in čisto novega ooogrooomnega praskalnega stebra. :yeey: Od vsega skupaj sta najbolj zabavna in uporabna ogromna škatla, ki zaseda celo predsobo ter trakec, ki je držal paket skupaj, ddddd. :rolleyes: Bomo malo pofotkali, ko bo čas, do takrat pa še nekaj "starejših":

Slika

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po nov 18, 2013 9:58 pm

Suuupeeeer!!! :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po nov 18, 2013 11:43 pm

Sem si kar oddahnila, ker ste bolje, me je skrbelo... :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Po nov 18, 2013 11:46 pm

oh, kako fino! Upam, da bo sedaj to zoprno obdobje za vami in bo samo še idila!! :angel: Bodite lepo in lepe <3 :kiss: :kiss:
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 19, 2013 6:40 am

:yahoo: :yahoo: :yahoo:
Vesela, da ste super! :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 20, 2013 8:41 pm

:clap: o kako lepo, zdaj boste pa zadihal :good:
Lepi sta pa tooooook <3
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor So nov 23, 2013 6:21 am

Zdaj je pa uradno: Čemžolina in Jalla sta prijateljici. <3 Včeraj zvečer je Jalla prav natančno umila Čemžo, potem sta se pa še malo stiskali skupaj. Kot da že to ne bi bilo samo po sebi dovolj, sta še celo noč prespali skupaj, s prepletenimi tačkami. Ko smo šli spat sta se prav tiščali, zdajle zjutraj pa še vedno, tako da sem ziher, da se mi ni sanjalo. Ijooook, kako lepo je bilo to videt. :yahoo: Foto dokazov valda nimam, mi morate verjet kar na besedo. :P
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor So nov 23, 2013 8:17 am

:clap: Seveda verjamemo. :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So nov 23, 2013 11:31 am

Kako lepo <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So nov 23, 2013 11:54 am

Kičkoti :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po nov 25, 2013 3:55 pm

<3
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po dec 02, 2013 4:55 pm

Kdo hoče videt nekaj kičastih fotk? :rolleyes: Jalla in Čemža sta super prijateljici, le preden privlečem fotoaparat iz omare, ponavadi že zapustita kičaste poze. Če je pa treba hitro priletet pred omaro no. :P Luštni sta res, za umret.

Trikolor "fajt".
Slika

Slika

Po skupnem dremuckanju.
Slika

Nova razgledna točka-vrh praskalnika.
Slika

Crkljanje v sveže opranem perilu/ekološko likanje.
Slika

Ker sem ju zmotila, sta mi namenili prav zaliman pogled, ampak sem morala vseeno na hitro škljocnit.
Slika
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Na svojem kavču

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov