Ja, vidiva da niste preveč za uganke. No, če pa je radovednost prevelika, vam pa vseeno razkrijeva kaj je na slikicah.
Marija je prinesla eno malo kosmato bitjece in jo postavila pred naju. Jaz Don, sem seveda pogumen in sem to bitje malo
povohal in šel kar stran, ker sem gentlemen in kaj pa hočem, saj je bila ena sama mala kepica dlake. Raf, Raf se pa včasih še
svoje sence boji in se je seveda šel skrit. Ko pa je to bitje, ki se seveda ni nič balo prišlo k njemu, je pa pričel pihati vanj. Pa
je Marija hitro naredila red in sedaj smo vsi trije zelo prijatelji, Raf se prav vneto mikasti in igra, jaz pa malo tudi, ampak
ne morem iz svoje kože in raje samo gledam. Moram pa biti na tekočem, kaj se dogaja. Najbolj pomembno pa je, da najina Marija
deli svojo pozornost vsem trem enako in to sva hitro ugotovila, zato sva malo bitje vzela za novega družinskega člana. Aja, to bitje
ima tudi ime - Lia, je pa zavržena muca, ki je bila z mamico in sestrico na Marijinem vrtu. Lia se je malo preveč smukala okrog
Marije in ker je dolgodlaka, si ni mogla kaj, da je ni vzela domov. Tako, sedaj pa še slikice.
Don in Raf