Odločila sem se za še en zapis, a tokrat ne kot update o Finnu. Želim podeliti svojo izkušnjo z mucami in nosečnostjo.
Žalosti me, da v dobi kjer z enim klikom lahko pridobiš vse informacije, ki jih želiš, so ljudje še zmeraj nevedni.
Ko sem zanosila so me ljudje spraševali "Kaj pa boš z mucami?" Kakšno vprašanje je to???? Kaj bi naj z mucami??? Moj odgovor "Nič. Tu bodo kjer so. V svojem domu". Nevem točno ali so vsi zaradi toksoplazmose spraševali, vendar zase lahko povem, da toxe nisem nikoli prebolela, kar pomeni, da je lahko okužba s toxo v času nosečnosti škodljiva za plod. Vendar ob prebiranju literature in posvetu z zdravnikom, sem ugotovila, da bo čiščenje wcja muc, prevzel bodoči očka. V primerih, ko njega ni bilo doma, sem wc čistila z rokavicami za enkratno uporabo. Verjetnost zboleti za toxo je večja pri surovi zelenjavi, kot mačjem wcju, če ga redno (1 x na dan) čistiš (mi ga 2x dnevno). Naj vsak zase seveda sprejme odločitev, vendar preberite stvari, posvetujte se z zdravnikom.
Potem pa izgovori, da časa ni več za muce. Kaj ko dobiš drugega otroka ni več časa za prvega? Pa ne me narobe razumeti, ni isto, seveda ne. Ampak koliko, res koliko časa ljudje posvetijo svojim mucam??? Takšni ki "nimajo časa" več verjetno minimalno. Naša Jack je ultra zahtevna. Poleti jo moramo vsak dan na sprehod peljati, ker drugače stoji pred vrati in mjavka (pozimi ne, ker je gospodični mrzlo). In smo jo. Jaz sem jo vozila na sprehode, z dvomesečnim sinom v kengurujčku. Vse se da, če le imaš voljo. Pri nas je partner prevzel skrb za muci na začetku, zato da se ne bi zapostavljeni počutili. Še več se je z njima igral in jima posvečal pozornost. Sicer ne morem komentirati kako bo, vendar za zdaj lahko rečem, da je Jack in Finnu vseeno za otroka. Nista ljubosumna, niti navdušena. Prideta in ga povohata za sekundo, nato pa nadaljujeta svojo pot.
Mi se veselimo, da bo sin odraščal z mucami. Želimo ga naučiti ljubezni in odgovornosti do živali.
Rada si “sposodita”stvari
Finn rad spi v gnezdecu.
Še raje ima voziček