nevidna bolha
Vagy, Bea, Bella in Gipsy
oglašam se v imenu moje mami, ki je v soboto posvojila Beo in Vagy.
Naj najprej na hitro predstavim naše staroselce. Tehnično sicer ne spadata pod isto mačjo družino, ker živita pri sestri, ampak naša sta tudi tiger Sid in sivka Enya, Sida so kot najstnika zavrgli pri neki kmetiji v bližini Ljubljane, Enyo pa smo posvojili direktno od znancev, da Sid ne bi bil sam. Sid je eden najbolj prijaznih mačkov, kar sem jih kdaj videla, pravi pacifist, res ga je prizadelo, ko so ga odvrgli, očitno je bilo, da je navajen notranjega življenja in je tisti teden na kmetiji, ko se je lačen in umazan skrival pod avtom, res trpel in vsak dan kaže svoje zadovoljstvo, da je spet na varnem. Enya je njegovo nasprotje, daleč od tega, da bi bila kaj mirna

V roku enega leta so nam umrle 4 mačke, zadnja letos poleti, vse so bile stare 16 let, in sicer 3 perzijke in tigerček, in šok je bil za mami tako velik, da se je zabičala, da nikoli več ne bo imela nobene mačke. To je držalo do septembra, ko se je oglasila na kliniki po nekaj stvari za Enyo in Sida, in je videla mačko, ki so jo tistega jutra odvrgli pred vrati veterine skupaj z mladiči. Istega dne me je klicala, da ne more pozabiti njenih žalostnih in razočaranih oči, ampak res noče več nobene živali. Kakšen teden ali dva kasneje me je obvestila, da bo kljub vsemu klicala, če je mačka še tam, in na koncu jo je vzela skupaj z mladičem, ki je edini še ostal. Bella je bila zelo plašna, trajalo je vsaj kakšen teden, preden je sploh prišla izza omare za kaj drugega kot hrano ali wc, in še precej dlje, preden se je pustila pobožati. Še vedno zleti v skrivališče, ko pometaš, tako da ima očitno slabe izkušnje, vendar je že pridobila nazaj nekaj zaupanja in se z veseljem crklja, zelo rada pa se tudi pogovarja

Tako, pa smo prišli do prejšnjega petka, ko sem prejela klic, da se je mami spet zaljubila in da gre v soboto po mačko. Javila sem se za kopilota in kmalu po prihodu mi je bilo jasno, da ne bova odpeljali samo Bee, pozdravila naju je namreč Vagy, ki je res zelo prijazna muca, in medtem, ko je Bea počivala v votlinici, se je Vagy usedla mami v srce. Zadnja pikica na i je bila, ko je mami imela Vagy v naročju in jo pogledala, potem pa se ji je podrgnila ob obraz, takrat sem vedela, da je to to

Bei je všeč mačji TV

Toliko zaenkrat, se opravičujem za "roman", bo naslednjič več slik in manj spremnega govora

Lp,
Petra