udomačen tiger
Connie - princeska iz Križevniške
"Najprej sem bila kakšno uro pod omaro. Potem je Jus umaknil sušilec za perilo in me celo malo pobožal. Ko sem se počasi opogumila in med božanjem in predenjem, zapustila (kar lepo prašen) kot, me je mama odnesla v predsobo. Tukaj je idealen prostor za skrivanje pod televizijo. Mama mi da miomar pastico, ki sem jo dobila kot popotno darilce od mami Renate. Celo slastno poližem. Moja človeška familija je kosilo in gleda nek film. Potem me pride se Petra pozdravit ( naj se kar lepo stegne pod omaro). S Friderikom pihava, ko me pride, skoraj, povohat. Čez kako uro prilezem izpod TV omare in prvič jem. Mami mi naredi na kavču šotor iz dekce in blazine. Fino mi je. Bolj je mehko kot pod omaro. Potem gresta mami in ati na gledališko predstavo, jaz pa ostanem doma z Jušem in Friderikom. Midva z Jušem gledava James bonda, Frido pa se gre skrit pod odejo v spalnico. Čez nekaj časa zapustim šotorček in si ogledujem prostor. Tudi igrava se z Jušem. M&A se vrneta iz gledališča (baje je bila fina predstava) in mami mi da za jest božanske krekerje. Kar lepo porcijo jih zmažem. Potem se malo igram in spet zlezem v varen kotiček pod omaro (zdaj imam spodaj že mehko brisačko). S Friderikom sva se vedno pihajoča in lažje je pihat nanj iz dobrega zavetja. Mama spi na kavču in ob petih jo prebudi moj prvi obisk wcja. Vse ok in prav ampak medtem, ko lulam me Friderik ves čas gleda. Potem se začne moj prvi pravi raziskovalni pohod po dnevni sobi. Friderik se raje kar umakne v kuhinjo.
Slisšm kako cmoka zgodnji zajtrk, medtem pa se sama igram po predsobi. Skočim na kredenco - uf, to bo odlična razgledna točka. Mačje plezalo je pa itak zakon. Mami dovolim celo, da me malo posname. Ura je nekaj čez šest in počasi bo treba tudi malo spat. Lahko noč in cmok."
Connie - princeska iz Križevniške
(tema iz predkriževniških časov: http://www.pomagamo-zivalim.si/viewtopic.php?f=78&t=12907 )