Po dolgem času se javljamo. Imeli smo tezave in žalosti, pregrizli smo se skoznje, ni šlo brez izgub.
Non mi je pozno pozimi skoraj umrl, nehal je jesti, bruhal in kakal je kri. Mislila sem, da me bo pobralo od hudega, potrpezljivo mačje bitje pa je trpelo. Prvi veterinar žal ni bil dovolj opremljen za pravo diagnozo, zato sva po tednu neuspešnega zdravljenja odšla na kliniko dr. Tomažina, kjer so mulčka obdržali noter in je revica pretrpel vse mogoče preglede in teste ter končno dobil antibiotike, ki so prijeli. Veterinarju sem se dovolj zasmilila, da je mačku dodelil kletko za pse v svojem hospitalu in me dvakrat na dan obveščal o stanju, tudi čez vikend. Muc še vedno ni 100% OK, mimogrede pa so mu našli še kamne v mehurju in je na dieti, ki jo na srečo mara. Kmalu greva spet na kontrolo. Že ves ta čas živi v moji sobi, da vidim koliko je in pije in kako gre na vodo in blato. Seveda pa punce obiskuje, vsak dan sva vsaj nekaj ur v preostalih delih stanovanja in seveda na balkonu.
Umrla mi je moja Nike, borila se je čisto do zadnjega, prekrasno bitje je bila, zelo močna osebica. Po milostno injekcijo sem jo odpeljala, ko je bila že čisto brez moči. Moja PKD pozitivna mačka je živela 14 let, še tri dni pred koncem je skočila na omaro in žicala hrano. Ljubica moja. Minil je že čas od slovesa, a jo še vedno vsak dan iščem po stanovanju, neskončno mi manjka.
V spomin nanjo nekaj starih slik in ena zadnjih letošnjih, na balkonu, med lenarjenjem v Liyini in Nonovi družbi:

Safy je muhasta zverinica, potrebovala je 100 let, da se je sprostila, je pa še vedno ostra in zelo posesivna. Počasi se nehuje basati z briketi in vsak mesec izgubi kak gram, je pa še vedno pravi sodček, saj je majcena, tehta pa le pol kile manj kot Non (ki je presuh za moj okus). Kličemo jo Cicimici, ker je prelepa smotka in ji ime pristaja.

Ne glejte kako umazano je na balkonu, ves čas nekaj dežuje in je mraz, mačka po inšpekciji nista zadovoljna, menita, da letina ni kaj prida.

Zadnji dve fotki sta čisto sveži, posneti kako uro nazaj. Za Trixi, da bo videla, da sta bela kosmatinca OK. Itak, da se ve, da ju imam zelo rada. Je pa res, da imam Nona najrajšejše.
Matr, imeli smo gnilo poletje. Mačke in mene nonstop zebe.