čvekava papiga
Re: Monči in Marči
Sam prisežem, da sem ju potem tri dni "cajtala" in ju na rokah prenašala naokrog in sta si do današnjega jutra resnično popolnoma opomogla, saj sta spet v svoji stalni "formi".
Mackota sta namreč skoraj 24 ur držala dve šestošolki pokonci, Manny je namreč dobila obisk (na "spanje z mačkami" ) in punci sta mačkončka celo popoldne preskušali v vseh veščinah z vsemi igračami, ki jih imamo, da sta komaj še lovila sapo. Potem sta ju zvečer zaprli v Mannyjino sobo in hoteli spati z njima..no okrog ene je bilo še vedno slišati glasove iz sobe, zjutraj pa sem pred osmo srečala našo malo gostjo v kopalnici in (izjava stoletja ): "Ne morem spat, ker Monči tako glasno prede!" No menda je Monči celo noč hodila od ene do druge in zahtevala, da jo božata ...Marči pa je bil miren ampak tud s tem nista bili zadovoljni, ker sta njega pač prestavljali s stola ali košare na svoji postelji, da bi spal zraven . No dopoldne sta bili punci kot megla, mačka pa sta hotla ŠE.
Nič čudnega, da sta potem popoldne (potem ko sta pomagala pospraviti božično jelko in ko so se stvari pri nas končno umirile in sem se vsedla na kavč in se spravila k štrikanju) popadala kot vreči na kavče in stole in ju niti zvonec pri hišnih vratih ni spravil pokonci. Krušne mame sploh nista počastila s svojimi običajnimi manirami - firbcanje z radiatorja pri vratih, šnofljanje čevljev in obleke, strumno nadzorovanje dogajanja na mizi in demonstracija lepih dunajskih mačjih manir vedenja pri mizi..nič od tega...no Monči, ki ma mal več energije jo je sicer spravila na kolena, saj je ugotovila, da je prišla še ena zlo zainteresirana podložnica in je takoj preksusila kako globoko se ji je prirpavljena poklonit za mal čojhanja njenega svilenega kožuščka. Mačkona sta se tisti večer sprehajala po stanovanju kot dva mesečnika in potem prespala celo noč kot dve crknjeni mački....
No carja sta itak, sem sedaj 10 dni špilala nadvse vdano podložnico, jima pekla šnicle vsak dan, ju božala, ckljala, čohala, ščetkala,.....
Foto gradivo sledi...