Cvetka, Bučka, Piki in Pončo

Muce, ki so našle svoj dom.

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 06, 2011 5:09 pm

Re: Cvetka

gipsy je napisal/-a:
saj je popolnoma neolikan in ti skače na krožnik

:girlblush: Kriva.

brez skrbi, ga bom že prevzgojila.
aja, je padel tudi en fotosešn, ampak zaenkrat je mihec prehiter za fotoaparat oz. ga preveč obsesivno lubčka, da bi imeli kakšno omembe vredno sliko. ga moram zalotiti v spanju :)
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Kraj: Ljubljana

Odgovor Po mar 07, 2011 12:00 pm

Re: Cvetka in Mihi

Tole z lubčkanjem fotoaparata mi je pa znano :D :D (meni je na koncu uspelo s pomočjo perota, ko se je končno malo zmatral). Komaj čakamo slikce. :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 07, 2011 4:20 pm

torej, ker vem, da vsi nestrpno pričakujete nadaljevanje sage: združevanje mihija in cvetke.
včeraj so se stvari obrnike za približno 180 stopinj :) cvetka je pogruntala da je v bistvu ona gazdarica v tej hiši in je začela s pokončno glavo paradirat po stanovanju. samo problem je v tem, ker je pa zdaj mihi malo bolj plašen, upam da ne bo trajalo. pihanje je skoraj izginilo. ko sem jima dala zvečer konzervo (hotela sem mihiju v kuhinji, cvetki pa v njeni sobi), cvetka sploh ni dojela, da nesem en krožnik v njeno sobo in je kar pri mihiju začela jesti. potem sem ji dala po njen krožnik zraven, na koncu pa sva se zaprle v sobo, da je lahjko do konca pojedla, saj je vseeno kar živčna ko je mali zraven ob jedi. zvečer sem šla bolj zgodaj spat, tako da je bil za ločevanje zadolžen primož. ko ju je šel pogledat pred spanjem, sta bila v isti sobi, vsak na svojem stolu, speča. tako da na koncu ločevanje ni bilo potrebno. zjutraj ko sem se odpravljala v službo, ni bilo več nobenega pihanja, ko sem pa prišla nazaj, sta se mi pa oba pustila božati naenkrat, imela sta pol metra med sabo. cvetka zdaj manj piha ampak ga bolj zasleduje (in malce tudi nadleguje), vsake toliko pa izpusti kakšen renčeč mjav (najbrž da vzpostavi avtoriteto gazdarice v hiši). upam samo, da ne bo mihi postal preveč prestrašen, ker je sedaj veliko bolj ponižen kot je bil ob prihodu. včeraj mi je uspelo posneti par kjut slikic medtem ko je spal, ampak moram najprej najti kabel. ampak slike sledijo :)
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Po mar 07, 2011 5:19 pm

:good: :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 07, 2011 6:37 pm

Super novice. Sta se pa res hitro zmenila, kdo bo zdaj glavni in čisto prav je, da je to staroselka. Mihi je pa tako čisto preveč prijazen, da bi ga kaj motilo. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 07, 2011 7:37 pm

ja se strinjam. cvetka naj bo "ta glavna" ker je drugače bolj boga, plašna, mihija pa itak vsi po rokah vlačijo, ki pridejo na obisk. on se že ne bo počutil zapostavljenega.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Prebold

Odgovor Po mar 07, 2011 8:40 pm

Ful vesela! :yahoo: :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 07, 2011 8:50 pm

cvetka in mihi se igrata skupaj :yahoo:

če lahko rečemo temu igranje... :) cvetka se igra z briketi, jih podi po stanovanju, mihi pa čaka v zasedi, se prav prirpavlja in nato zdirja proti njej. potem pa hitro na varno, saj cvetka zdirja za njim :)

pač zame je vsaka interakcija ki ni pihanje/klofanje velik uspeh
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 07, 2011 8:55 pm

:)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 07, 2011 8:58 pm

:clap:
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

jet

Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To mar 08, 2011 7:34 am

:clap: SUPER!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 08, 2011 10:56 am

kako lepo napredujete! :yahoo: :yahoo: :yahoo:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 08, 2011 9:47 pm

no zdaj je tri dni, odkar je mihi pri nas. tista začetna napetost med njima je minila. sta precej razigrana, saj se najraje zaganjata en v drugega, medtem ko drug počne kaj pomembnega, npr. pije :) zdaj se tudi skupaj igramo z miškami in kar funkcionira, čeprav se cvetka hitro naveliča in se hitro uleže in spremlja mihija, kako se zaletava v stene, ko se podi za miško :) ločena sploh nista, razen pri jedi, da lahko cvetka v miru poje brez da bi ji mali skakal v krožnik. malo ga bo treba prijet v roke, ker je kar zgagast, predvsem bomo delal na tem, da bo manj firbčen kar se tiče krožnikov in hrane. danes mi je hotel na vsak način spravit kruh dol s krožnika in mi je kar malo dvignil pritisk. imava zdaj tak pristop, da ga tisti, ki ne je, v tem času proba zamotit z miško in moram reči, da kar deluje.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Prebold

Odgovor To mar 08, 2011 10:02 pm

Ti, nagajivček, ti! :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr mar 09, 2011 12:37 pm

Kaj pa če bi ga kar zaprla v drug prostor in v miru skupaj pojedla. Saj je luštkan in simpatičen, ampak pri jedi ima še pes rad mir. Pri nas smo to večkrat naredili, ko je komu med kosilom zaradi Mihija dvignilo pokrov. Se mi zdi, da se mu kratkotrajno izgnanstvo na psihi prav nič ne pozna. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ptuj

Odgovor Sr mar 09, 2011 12:43 pm

Moj Leo je isti - kar se hrane tiče, popolnoma neolikan, medtem ko ostali dve punci čisto razumeta ko rečem NE, že gresta stran in od daleč spremljata dogajanje. Mi ga še ni uspelo spreobrniti, če pa tebi uspe, pa prosim za recept. :girlblush: :D
Tudi tigri, tudi črni, tudi tisti in takšni so lahko posebni. Skozi naše oči, skozi naše srce. <3

http://mojizakladi.blogspot.com/
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr mar 09, 2011 12:52 pm

moji pridejo na sosednji stol in zrejo v krožnik, kar me ne moti. včasih so probavali še kakšno tačico stegnit, pa sem jih odvadila. pri vzgoji vedno podpiram doslednost brez izjem (nedopustno je, če bi ga recimo ti kregala, tvoj pa hranil z ostanki iz mize) in vztrajnost. mogoče ga ne bi ven zaprla kar preventivno, temveč samo ko ni priden. ko se stegne proti krožniku, rečeš NE in ga zapreš ven iz kuhinje. postopoma bo že dojel, da mora biti priden, če želi ostati zraven.
seveda pa velja, da priložnost dela tatu, zato (vaša) hrana ne sme biti nikjer in nikoli brez nadzora. :)
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr mar 09, 2011 6:17 pm

ma problem ni, ko ješ kulturno za mizo. takrat ga sploh blizu ni. on valda takrat nagaja, ko ješ v postelji in držiš krožnik V ROKAH. takrat bi naredil vse, da ti ga ali zbije iz rok ali pa zmakne kar je na njem. zato sem uvedla odvračanje pozornosti z miško. bomo videli, če bo delovalo na dolgi rok. malo psiholoških trikov :) :) :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ptuj

Odgovor Sr mar 09, 2011 7:17 pm

Mogoče pa vama želi sporočiti, da sta že dovolj "velika" da jesta za mizo :D :lol:
Tudi tigri, tudi črni, tudi tisti in takšni so lahko posebni. Skozi naše oči, skozi naše srce. <3

http://mojizakladi.blogspot.com/
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr mar 09, 2011 7:53 pm

ja saj, bomo videli, kdo bo koga prevzgojil :) (mihi ima definitivno težjo nalogo :) :) :) )
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Na svojem kavču

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov