Sraaaamooootaaaaa

mi se že leto in toliko nismo niiič oglasili. Se opravičujemo.
Moram priznati, da tudi naše teme nisem uspela najti na seznamu ampak vidim, da verjetno zaradi najnovejših pritožb BŠ, ker je to temo frcnilo daaaleeeč navzgor.
Mačka sta še vedno enako lepa kot sta bila in počneta več ali manj podobne stvari kot včasih. Da na hitro povem le najnovejše novice:
Poleti sta se preselila v Ljubljano, ker so nam zaradi poplave prenavljali stanovanje, kjer sta se hitro vživela in me čisto presenetila s prilagodljivostjo. Prve dni sta bila še malo plašna in sta po bolj oddaljenih kotih stanovanja hodila s trebuhi nizko po tleh, potem pa sta se hitro "razlezla" po celem stanovanju in posebej uživala na okenskih policah, ki jih doma nimamo.
Septembra je bila Monči na ruvanju zob (no takrat jo je seveda videla Helena) in je zato cel dan preživela pri prijaznih veterinarkah MHja. Od takrat dalje se ji je vrnila žviljenksa energija (smo že mislili, da ji "od starosti" ni več do igre in neomejenega ragrajanja po stanovanju) in apetit in je že kot buhteljček. Že poleti, pred posegom, je ob ceplenju imela precej več kot 6 kil in je res konkretna muca. Sedaj seveda Marčija preganja po stanovanju in se lovita kot nora.
Marči pa je je malo "lomil" zadnji teden, ko je na veliko driskal in ker se zadeva nikakor ni polegla sva šla v soboto malo na obisk na veterino MH, kjer naju je "zalotila" naša krušna mama. No so mu malo "obrili" ritko, pa dali antibiotik in dietne brikete, tako da se je tista huda driska umirila in tudi otečenost zadnjice. Je pa od poletja (ko je bil cepljen) shujšal za pol kile in tehta le še 6,2 kg tako da upam, da z njim ni kaj resnejšega in dolgotrajnejšega, saj se mi je že nekaj časa zdel "majhen" v primerjavi s čedaljebolj "cvetočo" sestrico. Včeraj je bil spet prav dobre volje in sta se ponovno noro podila po stanovanju. Še vedno je najbolj crkljivi mucek pod soncem. Čeprav ga v glasnosti predenja pa Monči močno prekaša - ona sicer ni tako lahko ulovljiva in crkljiva, vendar ko pride k tebi, bodisi na kavč ali na stol pa se dobesedno meče na hrbet, da jo čohaš in božaš in ji ni nikol zadosti. Zraven pa rohni kot na tekmovanju za najglasneje predočega mačka.