Scarecrowovo zlato

Muce, ki so našle svoj dom.

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne dec 09, 2012 4:29 pm

Re: ISA in njena družina

Danes mineva mesec dni odkar se je k nam vselila Sienna. Od našega zadnjega javljanja so se zgodile kar precejšnje spremembe, na boljše. Hvala vsem, ki ste mi pomagale z nasveti, sem jih (ali pa jih še bom) pridno uporabil. Sobivanje z mucami je zdaj bolj ali manj v redu. Renčanja skorajda ni več, večinoma samo takrat če so v igri kaki priboljški in se ji katera od muc preveč približa. Ločujem jih ne več, vsa vrata so spet odprta na stežaj, kot so bila včasih. Smo pa prišli v drugo "skrajnost". :D Sienna bi se z mucami zelo rada igrala, seveda pa one njenega vabila k igri ne razumejo in se je bojijo, od ise pa jih tudi dobi, če je preveč vztrajna. :D Tudi sam nisem ravno navdušen, da bi se z njimi igrala, ker je pri igri precej groba in bi hitro lahko kakšno muco poškodovala.
Hoja po stopnicah - v redu. Ni je več potrebno nositi gor in dol. Tudi hojo na povodcu smo osvojili. Zdaj kar uboga in lahko greva kamor želim jaz, če le uporabljava flexi povodec, z navadnim imava več težav, verjetno se z njim počuti preveč omejena pri gibanju. No, problem je tudi, ko hočeva (hočem) domov. Ko vidi, da hočem v blok, se pa ustavi, domov nikakor! Kakor je šla prej nerada ven, gre zdaj nerada noter. :D
Seveda pa ni vse idealno. Še vedno ostaja problem agresije do drugih psov in ljudi zunaj. Če gredo mimo nje, je vse v redu, če pa jo kdo hoče pobožati, ali če se ji kak drug pes preveč približa, pa nastane problem. Upam, da bo tudi ta strah počasi izginil, verjetno pa bova res morala v kakšno pasjo šolo, da se tudi jaz kaj naučim. ;)

Uživam na snegu!
Slika

Bližnje srečanje tretje vrste :D
Slika

"Namizna" muca
Slika
“Cats were put into the world to disprove the dogma that all things were created to serve man.” - Paul Gray
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne dec 09, 2012 4:54 pm

Me veseli, da tako lepo napredujete :good:
Vsem :cat:-m in :dog: pa velikega :kiss:
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Ne dec 09, 2012 5:19 pm

Odlično :drinks: :clap:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Vse živali so enakopravne, vendar so nekatere enakopravnejše od drugih." George Orwell
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po dec 10, 2012 9:29 pm

“Cats were put into the world to disprove the dogma that all things were created to serve man.” - Paul Gray
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po dec 10, 2012 10:04 pm

Isa ima vlečno službo :good: (pa še tla sproti pobrišete :P ).
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Po dec 10, 2012 10:52 pm

Pametna Isa :good:, Sienna pa :rolleyes:
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor To dec 11, 2012 6:44 am

Meni pa to bolj deluje: get off my bed varianta :D

Drugače pa super, mi vračate zaupanje v take posvojitve :good:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Vse živali so enakopravne, vendar so nekatere enakopravnejše od drugih." George Orwell
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 11, 2012 9:10 am

Iiiiiiii <3
Pa kolk je Isa že velika! :O
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 11, 2012 9:13 am

Luštni ste! :kiss:
Pa bravo za uspešno združevanje!

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 11, 2012 10:12 am

Isa je ta glavna kraljična, itak :D .
Pa kako se lepo tačkata v začetku :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 11, 2012 11:06 am

Kako sem pa jaz vse to dogajanje zgrešila?? :O :O

Čestitke za novo članico in vse napredke in oh in sploh :clap:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 11, 2012 2:54 pm

Super ste! :good:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To dec 11, 2012 4:58 pm

Vauuu Isa kakšno krasno familijo imaš! Pri vas pa nikoli ni dolgčas :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 18, 2012 7:49 pm

Tole moje današnje veselje moram deliti z vami. Za večino nič posebnega, zame pa. :) Sienna je namreč danes dobila svojega prvega pasjega prijatelja. :yahoo:
Ko sva bila na sprehodu, se nama je približal majhen rjav kuža, očitno sam, brez spremstva. Seveda je začel siliti v Sienno. Ker so se vsa dosedanja srečanja take vrste končala z renčanjem in zaganjanjem v druge pse (ne glede na velikost), sem jo poskušal odvleči stran, ampak psiček je bil zelo vztrajen. Sprva je bila huda, ker pa kar ni odnehal, se je končno pomirila in počasi sta se začela igrati in poditi po travniku. Ko sem videl, da je vse OK, sem odklenil povodec in jo spustil. Vau! Sledilo je pol ure tekanja, skakanja, valjanja po tleh, niti minuto nista bila pri miru. Ne vem kdo je bil bolj srečen, Sienna ali jaz, nisem je namreč še videl tako razigrane. Žal sem imel kasneje obveznosti, tako, da sem moral igro po pol ure prekiniti, verjamete ali ne, kužka sva se pa komaj znebila, kar z nama bi šel. Škoda, ker ne vem čigav je (imel je ovratnico, tako, da lastniški verjetno je).
V glavnem, upam, da bo glede na današnjo pozitivno izkušnjo Sienna malo spremenila odnos do drugih psov (mimogrede, včeraj jo je zunaj ena gospa tudi pobožala, pa je bilo ravno tako vse OK).
Naredil sem nekaj slik s telefonom, a ker sploh nista mirovala, so vse bolj kot ne takšne (črnobeli zmazek v ozadju je Sienna) :lol:
Slika

Tale je še najboljša, čeprav tudi ni ne vem kaj (tisto svetleče so odsevne črte na oprtnici, se je namreč že mračilo):
Slika

V glavnem, danes je bil en lep dan! :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 18, 2012 7:53 pm

Kok lepo prebrat, ko iz vsake napisane črke kuka ven tvoja sreča zaradi Siennine sreče :good: :sunny:
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 18, 2012 8:03 pm

Ob branju te teme vedno pomislim na citat 'Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujem'. Bravo, Sienna. :good: :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 18, 2012 8:06 pm

me veseli da se je malo opogumila :clap:
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor To dec 18, 2012 9:00 pm

:clap: :good: Tole je pa hudo dobra novica. Ja, ja, si bo treba omislit še majhnega rjavega. :P
Ma super si, s kapo ali brez. :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 19, 2012 8:29 am

vesela za Sienno! :clap:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So dec 29, 2012 10:57 pm

Hvala vsem! :D

25. december 2011:
helena je napisal/-a:10 dni je odkar je najdena, je pa že 4 dni po operaciji.
, se pravi operirana bi naj bila 21. decembra. Na ta dan smo letos obeležili tudi njen 1. rojstni dan, saj se je takrat res ponovno rodila. Še enkrat hvala Isini najditeljici, Rački, veterinar-ju (ki, jem), pa najbrž še komu, za katerega ne vem in pa posebej seveda Heleni, ki ste Isi omogočili novo življenje. Tolikokrat sem razmišljal kakšno srečo je imelo to navihano, malo bitjece, da so jo našli in poskrbeli zanjo pravi ljudje, saj bi se glede na njene poškodbe čisto lahko zgodilo, da zanjo rojstnih dni ne bi bilo več .
Darila so bila (čeprav ji ata vseh še ni dal :D ), sicer pa bomo januarja spet praznovali. :O

Slika
Slika
Slika
Slika
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Na svojem kavču

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov