Amarand in Rea, Leni in Ziggy

Muce, ki so našle svoj dom.

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 11, 2013 1:28 pm

Re: Amarand in Rea

Aja, sem pa že gruntala, kje ste do sedaj Bača skrivali?! :blush:

Če ga boš slučajno domov vzela s katetrom... ni tako grozno kot zgleda... :girltruce:
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 11, 2013 1:35 pm

Evo, doma. Sploh niso bili kristali, ampak sediment, nama niti niso znali točno povedati kakšen, menda se lahko nabirajo telesne celice ipd. :O , na UZ je zgledalo, kot da se tvorijo kristali, eden naj bi bil pa prav ogromen. Tako da smo si glede tega oddahnili. So mu spraznili in sprali mehur, ima kateter (mi niti ne zgleda hudo grozno, sploh ga gremo pa jutri odstranit) in ovratnik in je temu primerno srečen :S . Do nadaljnjega je na dietni (bomo jutri na veterini rekli več o tem), jaz sem samo :yahoo: :kiss: , ker je doma in ni bilo nobenih zapletov, zdaj ga moram samo še prepričat, naj se uleže in počiva (trenutno se kregata s posodo za vodo, očitno mu je jasno, da mora več pit, pa nista najbolj na ti).
Hvala vsem za spodbudne in pomirjujoče besede, še malo počakamo, pa lahko odpremo vrečko :good: .
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jan 12, 2013 6:43 pm

Vizita :) . Včeraj smo dvakrat praznili mehur, po vrečkah gre kot za šalo (Amiju se ta dieta zdi super, zaradi nje bi bil kar rad bolan, če ga le ne bi bolelo, pa če ne bi bilo treba na veterino na žokanje :S ), potem se je pa frajer malo pred polnočjo dovolj potrudil, da si je kljub ovratniku iztaknil kateter (mi ni bilo jasno, kako je šel na wc :O , če je pa kateter zaprt), smo klicali veta, ki je blagoslovil domačo operacijo - prerezanje šiva in odstranitev katetra. Malo smo se namučili (predvsem, da je bil pri miru), pa je uspelo, tako da je v današnji dan vstopil brez ovratnika in katetra (Alexx, ja, potem, ko smo ga vzeli ven, je začel zgledat kar grozno :D ). Zjutraj kontrola, nekaj protibolečinskih in protivnetnih pikov, dobil je antibiotike, nadaljujemo z dieto in upamo, da se zadeva umiri (gre sicer na wc in mu rata lulat, ampak se muči, verjetno se mu je vse fajn razbolelo).
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jan 12, 2013 6:46 pm

Je bil pa včeraj zopet pohvaljen, kako je priden in korajžen in lep, tako da bi si že zaradi tega, ker je vedno vzoren, zaslužil, da se mu take zoprnije ne bi dogajale (je pa res, da morajo veterinarji imet kakšnega neproblematičnega pacienta kdaj :angel: , ampak saj ga lahko vsako leto cepijo, pa na obisk tudi z veseljem pride :P ).
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor So jan 12, 2013 7:32 pm

Držimo pesti, da se vse čim hitreje razreši brez posledic! :angel:
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jan 13, 2013 11:05 am

Sami ste mu kateter odstranili? :O A nisi ti kao neka "reva"? :rolleyes:
( ;) saj si sama tako napisala)

Mislimo na vas, naj bo čimprej vse po starem! :)
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jan 13, 2013 11:43 am

A dej, sklepaš tako kot veterinar ("Vam dam še eno protibolečinsko injekcijo za domov? Ah, vi se injekcij tako bojite!") :D . Ne bojim se injekcij. Reva sem, ko je treba poslušat, kaj se (v) ubogemu mačku dogaja, ker si preveč živo predstavljam, ko je potrebna akcija, pa ni časa za tresenje hlač :P . Zdaj se malo postavljam, operirala ga recimo sama ne bi, ampak protibolečinsko smo mu danes vseeno stisnili (sem ga sicer samo držala, da je ni on stisnil pod posteljo), pa če se je bilo za odločat med tem, da gremo spat in si ponoči sam zmrcvari kateter, ali pa prereževa šiv in ga sama odstraniva, je zmagala druga opcija - si pa res nisem predstavljala, da je tista cevka, ki jo ima v telesu, tako dolga - še dobro, ker če bi si, ne vem, kako bi šlo ;) )
Je šel včeraj in danes že 4-5krat lulat, sicer manj kot po navadi, ampak izhod iz mehurja očitno ni več zaprt, tako da :good: . Zdaj pa čakamo, da gre kakat, ker je nazadnje šel v četrtek. Wc je v glavnem deležen velike pozornosti :D .
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jan 22, 2013 11:37 am

Amarand je še na antibiotikih, jutri zaključimo, potem pa pregled urina (ki bo, upam, b.p. :angel: ) in šibamo dalje :) . Prejšnji teden mi je, zgaga, zopet zakuhal fino začinjeno mineštrico. Obstajata dve varianti zgodbe. Prva govori o tem, kako sem mislila, da so se dogodki odvijali.
Prišla sem domov, oba sta čakala pri vratih, češ, kako vesela da sta, ker sem prišla, seveda sem ju pohvalila, nato pa stopila v kuhinjo in ugotovila, čemu ta priliznjena dobrodošlica - skakala sta po kuhinjski polici in z nje pometala ... hm, kar precej reči. Razbila stekleno bučko (k sreči se nista porezala), uničila Tačkino rojstnodnevno darilo (gumijasti cvileči kokoši sta pregriznila vrat :dash: ), kopala po zemlji ... Seveda se jima ni sanjalo, kdo bi storil kaj takšnega. Pa dobro, nikomur ni nič, pospravim, si malo belim glavo, ker sta na tleh le dve nedotaknjeni! vrečki pasjih priboljškov, prav tako namenjeni Tački, z baterijsko svetilko preiščem vsa znana in morebiti še neodkrita skrivališča in se, ker ne najdem tretje vrečice, prepričam, da sem jo spravila nekam drugam, ker je bila namenjena Tisi, ne pa Tački. Ok. Potem sedem za mizo in se navdušujem nad Amarandom, ki kakšnih 10 minut pije vodo iz fontane (smo jo z Leino spodbudo in nasveti podkrepljeni kupili, da bo tiger dovolj pil - hvala Leia :kiss: ), ki je prispela tisto jutro. Priden priden muc, seveda. Priden muc si izprosi pol vrečke - seveda je lačen, ko pa že od zjutraj ni nič jedel, nakar gre na wc, jaz pa zaskrbljeno ugotovim, da ima drisko :O . Čez pet minut zopet roma na wc in driska je le še hujša. Seveda se začnem bit po prsih, krivka njegovih tegob, ki ga pitam samo s konzervicami in vrečkami, to mu je pokvarilo prebavo, pa še antibiotike je, seveda, to povsem sesuje črevesno floro ... Mucek dobi piščančka z linexom, ubošček, da bo ja prišel k sebi. In me srečno ovija okrog kremplja do konca svojih dni :kitty: .
Druga verzija predstavi dosti manj romantično resnično plat dogodkov. Ki se mi je izrisala po Aleševem prihodu domov, ko sva še enkrat obrnila vse kote in našla izdajalsko vrečko ... Kaj se je torej zgodilo (mislim, da bo Willy navdušen nad dosežki svojega dopisovalca)? Na kratko - ja, razmetala sta polico in vse pometala z nje, in, ja, Amarand je eno izmed vrečk s pasjimi priboljški (posušeni trakci račjih prsi) zvlekel v svoje skrivališče - pod posteljo. Tam jo je strokovno odprl (vrečka sploh ni bila scefrana, na njej je bil zgolj rez) in (verjetno z Reino pomočjo) pomalical njeno vsebino. Mogoče jima je bilo dovolj, mogoče sem se vrnila še preden sta uspela zbasati vase še vsebino drugih vrečk. Ker je požrl vsaj pol tistih trakcev, je bil seveda žejen in je pil kot nor (mene pa zavedel, da sem skakala v zrak od navdušenja nad njegovim navdušenjem nad fontano), seveda ga je zvilo in je driskal (v bistvu sta oba) in seveda me je prinesel okrog, da sem ga še dodatno basala z meskom :dash: . In seveda me bo srečno ovijal okrog svojega kremplja še naprej :kitty: .
Nedolžni mucek
Slika
In njegova zločinska desna tačka
Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jan 22, 2013 11:43 am

Kriminalna združba :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jan 22, 2013 1:56 pm

Tvoja beseda proti Amarandovi.............hmmmmmm, komu verjeti??? :P

P.S.: Pri nas se fontana obnese super, če ne zaradi drugega, smo morali prej imeti po celem stanovanju nastavljene posodice z vodo....eden bi pil tam, drugi drugje, tretji spet na svojem mestu,.....odkar pa imamo fontano vsi pijejo samo iz nje (najboljša voda teče po slapu navzdol :nyam: ), vse drugo je odpadlo (se je pa zakompliciralo s prihodom psičke, ona pa noče piti iz fontane).

Skratka, Amarand čimprej se pozdravi in naj vas vaša ne jezi preveč! :D
“Cats were put into the world to disprove the dogma that all things were created to serve man.” - Paul Gray
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jan 22, 2013 2:25 pm

hmmm, ja, lej, tile moški so radi strašno racionalni, ampak to še ne pomeni,da njihove teorije držijo :P po moje je bogi mucek veselo pil iz fontane pa nekaj ga je črvičilo pa nasploh je bil priden in nič poreden. kam so šli pa tisti priboljški, pa pač ni njegov problem :P
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jan 22, 2013 9:10 pm

Priden je, seveda, še Božiček je to potrdil ;) , ko mu je prinesel tisto, kar si je zaželel. Z Reo sta bradatežu namreč pisala, naj jima prinese "neki, ko se bo dal gor hodit, pa skakat pa prrraskat, ker tedva, ko sploh nista skoz tu, ampak si kr neki zmijavšlujeta, pa hodita ven pa not, sta že vse fajn place nabasala z brezveznimijav zadevamijav." Ok, saj vem, da ne bi smela brat njunega pisma, ampak se nisem mogla zadržat :girlblush:. Božiček je pravi čas prinesel kup lesa in železja, ampak noben palček monter (vsaj tisti z dovolj močno mašino za vrtat v beton :D ) ni bil prost, tako da smo malo počakali ... in od včeraj imata žverci razširjeno kraljestvo ...
Slika
Jaz imam pa dosti prostora, da zložim gor vse pliškote - trije že pridno sedijo :D .
Slika
Slika
Slika
Slika
Robove bo treba še malo pobrusit!
Slika
Bom dol skoču, tjale!
Slika
Hm, a tu gor so briketi in konzervice? Ne ne, itak ne bom poskusla prit tja, saj me poznaš :angel: .
Slika
Slika
Ampak kljub vsemu prostoru smo pa vsi skupaj spali na postelji (ja, vem, mar bi se na polico pospravila :D ).
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr jan 23, 2013 3:22 pm

Willy kakopak navdušeno :clap: svojemu dopisovalcu in mu velikodušno (ker tak pač naš Willy je) prizna, da ga je tokrat "nadmašio". Pa želi mu obilo zdravja in da se čimprej nehajo vse zoprnije ! :greeting:
Dogs have Masters. Cats have staff.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jan 23, 2013 7:53 pm

O, superske mačje police. :clap: :good:
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jan 24, 2013 9:43 am

Amarand je danes oddal vzorec urina, v katerem ni več sedimenta :yahoo: , še vedno mu svetujejo več pitja vode, kontrola čez en mesec :) . K sreči niso delali testa na droge, ker sem se včeraj zvečer spozabila in ga razveselila z mačjo travo - bilo je :lol: .
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jan 27, 2013 10:30 am

Zadnje dni je bilo nekaj bojev zaradi novega teritorija, mislim, da sta se okvirno dogovorila, komu pripada večji del katere police :) . Obnovila sta tehnike skakanja in plezanja, po novem je največja zabava to, da sredi noči spečemu človeku z višine skočiš na trebuh / poln mehur :yahoo: . Zdaj se sredi noči namreč pospravita na varno v višave, čeprav smo se prve tri dni vsi tiščali na postelji <3 (po navadi sta se izmenjavala, eden je spal z nama, drugi pa je stražil na kakšnem mačjem prostorčku). Fontana obratuje, povečanega pitja z Amijeve strani sicer ne zaznavam, ampak se vsaj spravi pit, kar je zadovoljivo ;) . Tole je pa spoznavna fotografija:
Slika
Končno nam je uspelo vzgojiti travo (sicer je bilo potrebno zamenjati zemljo, seme in vrtnarja :blush: , ampak uspeh ni izostal :P ). Še Rea se čudi zarasli gredici:
Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So feb 02, 2013 8:49 am

SlikaSlika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So feb 02, 2013 10:59 am

waaaaa <3 tigri so zakon :)
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 03, 2013 12:35 pm

Rea :cupidgirl:
Slika
Slika
Slika
Slika
Ami :cupidboy:
Slika
Slika
S svojim najboljšim prijateljem ;)
Slika
Srčka smrčka sta super, Rea je pogruntala novo tehniko bujenja - kroži okrog moje glave kot morski pes, dokler mi ne presede in grem natrest brikete :D . Je carteljček, da ga iščeš (samo da nje ni treba, ker se takoj, ko vidi, da sediš / ležiš, namontira v naročje), z veseljem mesi (poln) trebuh (kot da še ni dovolj vzhajan :dash: :D ), te umije, uživa v krtačenju in seveda božanju, božanju, božanju. Zelo rada tudi spi z nama v postelji, včeraj sem se prav ustrašila, ko sem se sredi noči zbudila, da se pokrijem; seveda se nisem mogla, ker je na odeji, stiščana med nama ležala Rea. Sem jo poskušala premaknit, pa se ni ganila, kar ležala je, vsa iztegnjena, jaz sem se pa bala, da sva jo zmečkala, lisičko nežno :girlblush: . No, k sreči je nisva, je cela in zdrava :) .
Amarand ima svoje nežne trenutke, ki so toliko bolj dragoceni, ker so redki - ko se pusti božat, na veliko prede in umiva človeka po očeh <3 . Sicer je bolj mačo tip, samotni jezdec, ki te mimogrede ugrizne v nogo. Zadnje dni je odkril zavese, se skriva za njimi in jih veselo prežvekuje :dash: . Zadnje tedne se pusti tudi skrtačit, ampak ko je dovolj, je dovolj in to da jasno vedet. Oba obožujeta igro in svoja radovedna smrčka vtakneta povsod, kamor ni treba. Sem že povedala, da sta srčka :girlblush: ?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 03, 2013 6:14 pm

Bela šapa je napisal/-a:….. Sem že povedala, da sta srčka :girlblush: ?

Ne, nisi! Tako dolgo si molčala o tem??? :S To je pa višek! ;)
“Cats were put into the world to disprove the dogma that all things were created to serve man.” - Paul Gray
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Na svojem kavču

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov