udomačen tiger
Re: Amarand in Rea
Če ga boš slučajno domov vzela s katetrom... ni tako grozno kot zgleda...

Muce, ki so našle svoj dom.
Moderatorji: helena, renata, gipsy
udomačen tiger

udomačen tiger
, na UZ je zgledalo, kot da se tvorijo kristali, eden naj bi bil pa prav ogromen. Tako da smo si glede tega oddahnili. So mu spraznili in sprali mehur, ima kateter (mi niti ne zgleda hudo grozno, sploh ga gremo pa jutri odstranit) in ovratnik in je temu primerno srečen
. Do nadaljnjega je na dietni (bomo jutri na veterini rekli več o tem), jaz sem samo
, ker je doma in ni bilo nobenih zapletov, zdaj ga moram samo še prepričat, naj se uleže in počiva (trenutno se kregata s posodo za vodo, očitno mu je jasno, da mora več pit, pa nista najbolj na ti).
.
udomačen tiger
. Včeraj smo dvakrat praznili mehur, po vrečkah gre kot za šalo (Amiju se ta dieta zdi super, zaradi nje bi bil kar rad bolan, če ga le ne bi bolelo, pa če ne bi bilo treba na veterino na žokanje
), potem se je pa frajer malo pred polnočjo dovolj potrudil, da si je kljub ovratniku iztaknil kateter (mi ni bilo jasno, kako je šel na wc
, če je pa kateter zaprt), smo klicali veta, ki je blagoslovil domačo operacijo - prerezanje šiva in odstranitev katetra. Malo smo se namučili (predvsem, da je bil pri miru), pa je uspelo, tako da je v današnji dan vstopil brez ovratnika in katetra (Alexx, ja, potem, ko smo ga vzeli ven, je začel zgledat kar grozno
). Zjutraj kontrola, nekaj protibolečinskih in protivnetnih pikov, dobil je antibiotike, nadaljujemo z dieto in upamo, da se zadeva umiri (gre sicer na wc in mu rata lulat, ampak se muči, verjetno se mu je vse fajn razbolelo).
udomačen tiger
, ampak saj ga lahko vsako leto cepijo, pa na obisk tudi z veseljem pride
).
udomačen tiger
A nisi ti kao neka "reva"?
saj si sama tako napisala) 
udomačen tiger
. Ne bojim se injekcij. Reva sem, ko je treba poslušat, kaj se (v) ubogemu mačku dogaja, ker si preveč živo predstavljam, ko je potrebna akcija, pa ni časa za tresenje hlač
. Zdaj se malo postavljam, operirala ga recimo sama ne bi, ampak protibolečinsko smo mu danes vseeno stisnili (sem ga sicer samo držala, da je ni on stisnil pod posteljo), pa če se je bilo za odločat med tem, da gremo spat in si ponoči sam zmrcvari kateter, ali pa prereževa šiv in ga sama odstraniva, je zmagala druga opcija - si pa res nisem predstavljala, da je tista cevka, ki jo ima v telesu, tako dolga - še dobro, ker če bi si, ne vem, kako bi šlo
)
. Zdaj pa čakamo, da gre kakat, ker je nazadnje šel v četrtek. Wc je v glavnem deležen velike pozornosti
.
udomačen tiger
) in šibamo dalje
. Prejšnji teden mi je, zgaga, zopet zakuhal fino začinjeno mineštrico. Obstajata dve varianti zgodbe. Prva govori o tem, kako sem mislila, da so se dogodki odvijali.
), kopala po zemlji ... Seveda se jima ni sanjalo, kdo bi storil kaj takšnega. Pa dobro, nikomur ni nič, pospravim, si malo belim glavo, ker sta na tleh le dve nedotaknjeni! vrečki pasjih priboljškov, prav tako namenjeni Tački, z baterijsko svetilko preiščem vsa znana in morebiti še neodkrita skrivališča in se, ker ne najdem tretje vrečice, prepričam, da sem jo spravila nekam drugam, ker je bila namenjena Tisi, ne pa Tački. Ok. Potem sedem za mizo in se navdušujem nad Amarandom, ki kakšnih 10 minut pije vodo iz fontane (smo jo z Leino spodbudo in nasveti podkrepljeni kupili, da bo tiger dovolj pil - hvala Leia
), ki je prispela tisto jutro. Priden priden muc, seveda. Priden muc si izprosi pol vrečke - seveda je lačen, ko pa že od zjutraj ni nič jedel, nakar gre na wc, jaz pa zaskrbljeno ugotovim, da ima drisko
. Čez pet minut zopet roma na wc in driska je le še hujša. Seveda se začnem bit po prsih, krivka njegovih tegob, ki ga pitam samo s konzervicami in vrečkami, to mu je pokvarilo prebavo, pa še antibiotike je, seveda, to povsem sesuje črevesno floro ... Mucek dobi piščančka z linexom, ubošček, da bo ja prišel k sebi. In me srečno ovija okrog kremplja do konca svojih dni
.
. In seveda me bo srečno ovijal okrog svojega kremplja še naprej
.
udomačen tiger

udomačen tiger
), vse drugo je odpadlo (se je pa zakompliciralo s prihodom psičke, ona pa noče piti iz fontane).
po moje je bogi mucek veselo pil iz fontane pa nekaj ga je črvičilo pa nasploh je bil priden in nič poreden. kam so šli pa tisti priboljški, pa pač ni njegov problem 
udomačen tiger
, ko mu je prinesel tisto, kar si je zaželel. Z Reo sta bradatežu namreč pisala, naj jima prinese "neki, ko se bo dal gor hodit, pa skakat pa prrraskat, ker tedva, ko sploh nista skoz tu, ampak si kr neki zmijavšlujeta, pa hodita ven pa not, sta že vse fajn place nabasala z brezveznimijav zadevamijav." Ok, saj vem, da ne bi smela brat njunega pisma, ampak se nisem mogla zadržat
. Božiček je pravi čas prinesel kup lesa in železja, ampak noben palček monter (vsaj tisti z dovolj močno mašino za vrtat v beton
) ni bil prost, tako da smo malo počakali ... in od včeraj imata žverci razširjeno kraljestvo ...
.
.
).
čvekava papiga
svojemu dopisovalcu in mu velikodušno (ker tak pač naš Willy je) prizna, da ga je tokrat "nadmašio". Pa želi mu obilo zdravja in da se čimprej nehajo vse zoprnije ! 
udomačen tiger

udomačen tiger
, še vedno mu svetujejo več pitja vode, kontrola čez en mesec
. K sreči niso delali testa na droge, ker sem se včeraj zvečer spozabila in ga razveselila z mačjo travo - bilo je
.
udomačen tiger
. Obnovila sta tehnike skakanja in plezanja, po novem je največja zabava to, da sredi noči spečemu človeku z višine skočiš na trebuh / poln mehur
. Zdaj se sredi noči namreč pospravita na varno v višave, čeprav smo se prve tri dni vsi tiščali na postelji
(po navadi sta se izmenjavala, eden je spal z nama, drugi pa je stražil na kakšnem mačjem prostorčku). Fontana obratuje, povečanega pitja z Amijeve strani sicer ne zaznavam, ampak se vsaj spravi pit, kar je zadovoljivo
. Tole je pa spoznavna fotografija:
, ampak uspeh ni izostal
). Še Rea se čudi zarasli gredici:
udomačen tiger
tigri so zakon 
udomačen tiger
. Je carteljček, da ga iščeš (samo da nje ni treba, ker se takoj, ko vidi, da sediš / ležiš, namontira v naročje), z veseljem mesi (poln) trebuh (kot da še ni dovolj vzhajan
), te umije, uživa v krtačenju in seveda božanju, božanju, božanju. Zelo rada tudi spi z nama v postelji, včeraj sem se prav ustrašila, ko sem se sredi noči zbudila, da se pokrijem; seveda se nisem mogla, ker je na odeji, stiščana med nama ležala Rea. Sem jo poskušala premaknit, pa se ni ganila, kar ležala je, vsa iztegnjena, jaz sem se pa bala, da sva jo zmečkala, lisičko nežno
. No, k sreči je nisva, je cela in zdrava
.
. Sicer je bolj mačo tip, samotni jezdec, ki te mimogrede ugrizne v nogo. Zadnje dni je odkril zavese, se skriva za njimi in jih veselo prežvekuje
. Zadnje tedne se pusti tudi skrtačit, ampak ko je dovolj, je dovolj in to da jasno vedet. Oba obožujeta igro in svoja radovedna smrčka vtakneta povsod, kamor ni treba. Sem že povedala, da sta srčka
?
udomačen tiger
Bela šapa je napisal/-a:….. Sem že povedala, da sta srčka?
To je pa višek! 
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov