Amarand sporoča veselo novico, da ima mačjo sostanovalko Reo in prosi taglavne, da spremenijo naslov teme v Amarand in Rea.
Zadnje mesece smo se pri nas namreč spopadali z vprašanjem (ne)enakopravnosti - v stanovanju smo živeli en maček in dva človeka oz. ena ženska in dva moška. Ker se gremo demokracijo

, smo se odločili ta nesorazmerja odpraviti in v našo sredo povabiti mačjo gospodično. Po temeljitem študiju tem o tem, kako je itak super imet več mačk in njihovem združevanju, so prišle na vrsto teme z mucami, ki iščejo dom. V oči mi je padla Rea
http://pomagamo-zivalim.si/viewtopic.php?f=49&t=2755, tigrica Amijeve starosti, ki je s sestrico Gajo (tudi jaz imam sestrico Gajo

) iskala dom. Po tem, ko sem en teden vsak dan strahoma odpirala njeno temo, če mogoče pa le še ni oddana, smo se z Alešem in Amijem dogovorili (dogovarjala sva se bolj z Alešem, Amarand pa se je trudil sprejeti dejstvo), da mladenki ponudimo možnost, da pride živet k nam.
Ami se je včeraj pridno umil, z Alešem sva pripravila transporter in se zjutraj odpeljala po mično gospodično. Ker na najino ponudbo ni imela večjih pripomb (tudi mali Lar ne in sva se zelo zadrževala, da naju njegova igrivost ni premamila

), se je odpeljala z nama. Prvih deset minut je v avtu milo mijavckala, ko sem jo skozi rešetke transporterja prebožala, pa se je umirila. Amarand najprej sploh ni poštekal, da se transporter ni vrnil prazen in je z rahlo zamudo nekajkrat neodločno pihnil. Ker nista kazala prevelike nejevolje, so se vrata transporterja odprla in Rea, ki se ne podreja je začela raziskovati novo bivališče. Ami ji je sledil kot senca in občasno - bolj zato, da bi samega sebe opogumil

, pihnil. Ko se ni zmenila zanj, jo je parkrat s šapo po glavi, da bi pritegnil njeno pozornost.
Rea je prava crkljivka (Amarand to vsekakor ni, dovolj sta mu jutranje in bežno večerno čohljanje, če se mu čez dan preveč posvečaš, kar grize in praska), Ami se mi zdi pa rahlo užaljen, ker božam njo, njega pa ne (kot da se mu da božat

), pa malo mulo kuha.
Ampak skupaj smo šele slabi dve urici in verjamem, da se bosta še poštekala (ko se Rea malo sprosti, ker zdaj sta prav hecna najstnika, ona se dela, da je že odrasla dama, ki ji ta smrkavec nekaj teži, mislim oh

).
V glavnem, božanski Amarand je dobil za družbo še božansko Reo in upam, da bo to sčasoma za oba velik plus.
Imam tudi par fotk, a sem kot zakleto nekam založila kabel, tako da jih objavim, ko ga najdem
Aja, pa glede demokracije - zdaj smo pri hiši trije ovni in vodnar; močno upam, da nas bo dobro prenašal