No bom poskušala še par slikc in zgodbic napisat
V prvem tednu sta intenzivno raziskovala stanovanje in se me držala kot dva kužka. Marči se je že po treh dneh precej skuliral, še najbolj pa potem, ko je ugotovil, da pri nas serviramo tudi mokro hrano (zaradi driskice jima jo na začetku nismo dajali) in da je kuhinja kraj kjer se to dogaja. Od takrat dalje je igral skuliranega muca, ki seveda odmuca v kuhinjo vsakokrat, ko se odpro ta posvečena vrata (kot tudi drugod tudi pri nas sedaj zapiramo, pospravljamo,....
).
Naučil se je skočiti na radiator in od tam opazuje doganjanje na pultu - no pogajanja ali na pult sme ali ne so še vedno v teku. Vsak dan namreč preskuša meje in položi tačko gor in opazuje ali jo bom jaz odstaranila s pulta. Če nisem dovolj hitra pristane tam še druga tačka in na koncu vse štiri. Kadar pa me ni v kuhinji in so vrata slučajno odprta pa se dostojanstveno sprehaja po pultu in spleza tudi na okensko polico kjer hranimo mačjo travo in tiste preseljene orhideje. Dejstvo, da ne dovolim tačkljanja po mizi, pultu, kopalniškem pultu in tušu mu je bilo že po dveh dneh kristalno jasno ampak zakaj neki so pravila? Njegova mačja pamet mu pravi, da zato, da se kršijo - in to veselo počne kadarkoli me ni zraven. Če se potem zaderem DOOL me prav zabodeno pogleda in počasi, prav počasi res odmuca dol s pogledom "pa dobrn nooo nehi se že palit, brez panike, a ne vidš,da ubogam. Sam res si tečna!" Drugače pa se seveda obnaša kot lojalen muc
Že na začetku je praskal tam kot je treba - no sedaj mislim, da praska po pragih in po ladijskem podu kadar ne dobi dovolj pozornosti oz. če se mu zazdi, da preveč pozornosti posvečam njegovi sestrici, telefonskemu pogovoru, pogovoru z obiskovalci,...
Drugače pa naš skulirani mačkonček poležava kjerkoli se mu zazdi:
Kot že nekajkrat omenjeno je bilo njuno zatočišče za počitek v prvih dneh ponavadi pod mizo (običajno za muce, mar ne?)
No posnetek našega podmizja:
Mačkončka se redno "izobražujeta" na daljavo (saj smo prisegli na notranje bivanje) preko TV ekrana - evo dokazov:
Men sicer ni jasno zakaj je tole priljubljeni kot gledanja al pa čist odspodaj spod televizorja, ampak morda so mačke kratkovidne in jim gledanje s kavča ni lih dobrovidno?
Raziskovanje je priljubljena dejanvnost naših mačkončkov, še posebej Monči je skoz v pogonu - tole kablovje pod mizo je tko zlo zlo zanimivo
. (no meni povzroča tole navdušenje glavobole, ampak kabli so po skoraj treh tednih še vedno vsi celi, internet je le enkrat odpovedal, kabelska še vedno dela..za ostalo pa ne vem ker ne uporabljam...
No pa dokumentirano "fišanje" školjkic (med mojim poročanjem na forum zadnjič. Še sreča,da mam mal izkušenj z vzgojo otrok, ki se jih da s pridom uporabit tudi pri tehle prefriganih mačkicah)
Iz njunega vsakodnevnega agilityja žal ne nastaja nobenih fotk, ki bi bile uporabne (moram enkrat video kamero vzet v roke, bo mogoče več učinka), saj so sami zmazki. No tale priprava na skok mi je le uspela
ko se je Monca za trenutek ustavila in naštudirala nadaljevanje lovljenja z Marčijem (no mogoče se je v tem trenutku on upehal in se zavalil za kavč, pa je študirala kako ga bo "napadla")
Strateški posvet kako skupaj predriblati zmuzljivo žogico:
Sta prav kjutkana, ker včasih sedita vsak na svojem koncu in si jo podajata!
Res pogosto sodelujeta pri igrah ali raziskovanju. Monči ima več energije in ponavadi prva začne noro igro v katerem opazujemo divjanje po stanovanju, usločevanje hrbtov, skrivanje, zahrbtne napade, valjanje po tleh, ravsanje..ki se ponavadi konča v objemu in skupnem umivanju wiiiiiiiiiiiii
Ko smo nabavili nov wc z vratci sta bila prav kjutkana. Najprej ju sploh ni zanimal - itak da ne, koga pa bi tisti po plastiki zaudarjajoči box? Potem ko se je malce prezračil, pa še vedno ni blo interesa za raziskavo sem noter postavila brikete in jima je to očitno dišalo. S tačko sta začela odpirat vratca, pa so se majala in sta potem drug drugega "prepričevala", da se tegale ne bi lotila...Po nekakratnih poskusih je Marči šel mal zaleč na kavč, Mončka pa očitno ni imela miru in se je (ker ji brat tega ni več branil) le zbasala čez vratca
No kasneje ko sem vanj končno nasula pesek in ga spravila v "obratovanje" nista imela prav nobenih težav z uporabo.
NO tud s tole Smrketo,. ki se je ob času njunega prihoda ravno "spustila na tla" se strašno rada igrata, skačeta po njej, ker šumi, se skrivata pod njo..skratka..namesto, da bi jo zavrgli smo jo obdržali še do danes .
Najbolj priljubljena igračka Marčija pa je kroglica iz alu folije v kateri sem imela prej v hladilniku shranjeno čebulo
, pa sem jo ob rezanju čebule in strumnem opazovanju Marčija z radiatorja in igranju igrice "tačke dol" namesto v smetnjak zvila v žogico in jo vrgla na tla. Od takrat dalje bi se lahko skoz igral z njo, poleg tega pa jo v stanovanju tudi prenaša v gobčku (očitno podobna navada kot njegova kosmata sestrica Mika)
NO tud Monči se včasih igra z njo, ampak mnogo redkeje kot Marči.
PS: NO tolk mal za potešenje firbčbnosti, nadaljevanje seveda sledi, saj sta mrcinici že skoraj tli tedne pri nas in mam še veeelikkk za napisat in pokazat, tudi o Monči seveda!)