Stanči in Čopko

Muce, ki so našle svoj dom.

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Po feb 21, 2011 10:59 am

Re: Stanči in Čopko

Pomoje ga še daje sprememba okolja. Jaz sem jih redko redko slišala, pa ne spim trdno, da so imel nočne aktivnosti. Še to za krajši čas, proti jutru. Mjavkanja nikoli, Stanči, razen ko je prosil za hrano, nikol ni mjavkal. Res pa sta z Orijem cel dan izvajala akrobacije, zvečer pa sem jih še jaz malo razmigala, tako da kondicije mu ne manjka. :rolleyes: Zmatrajta ga zvečer, kakšna bolj pozna večerja 8) pa mislim, da bo počasi ujel vaš bioritem.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 21, 2011 11:11 am

ne, pozno večerjo odsvetujem. če imajo hrano pozno ali celo ponoči na razpolago, so še bl hiperaktivni.
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3

jet

Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po feb 21, 2011 1:38 pm

Se strinjam, da ne obupajte tako hitro!!! Normalno, da se ne morejo vsi takoj v pri minuti razumeti in imeti radi...saj je pri ljudeh enako. Mislm, da se je vredno še malo potruditi. :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 21, 2011 1:43 pm

jet, saj se razumejo, samo igrajo se ob nepravem času. ;)
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3

jet

Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po feb 21, 2011 1:53 pm

Ja, vidim tole mojo zmešnjavo! Ta ''post'' je bil za Gino, ki se ne razume s staroseljcem. :blush: Se opravičujem. :blush:
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Po feb 21, 2011 3:34 pm

Uh, sm se že ustrašla, da smo ga mi že kje pobiksali.

Zaenkrat reš še ne mislimo vržt puške v koruzo. Ker mačka se super razumeta, Stanči se dobro tudi z nama razume. Se bo pa mogu naučit, da se ponoči spi, v nasprotnem primeru pa ne vem kok časa nas bodo sosedje prenašali. Jst res upam, da mi z vašo pomočjo rata to uštimat.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Celje

Odgovor Po feb 21, 2011 4:02 pm

To se bo že uredilo. Mucek je še mlad in včasih v začetku res norijo ob nepravih urah, kasneje pa se vse uregla in se navadijo, da je noč za spat in potem vsi spijo kot medvedki. Mi imamo 4 mačke in z mačkami živimo že preko 18 let in vedno so vsi spali ponoči. Največ težav je povzročal čisto taprvi (ki ga žal več ni :girlsad: ) in takrat smo živeli še v bloku. Zvečer sem pobrala vse igrače, ki so dajale zvok ob premetavanju in sem mu pustila samo mehke žogice in debele lasne gumice, (ki jih je kradel hčeri,) to se pa potem tudi ni tako čulo, če je že igral fusbal. Kasneje je na to pozabil in vedno ponoči spal.
Sicer je pa v bloku tako, da se je pač morajo vsi sosedi nekoliko prilagoditi - če bi imeli otroka in bi jokal vse noči, bi tudi morali sosedi potrpeti. Mi smo kar nekaj let bedeli zaradi sosedovega otroka, ki nikakor ni hotel spat, ampak kaj češ ;)
Ni navadnih mačk
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 21, 2011 4:07 pm

Tudi pri nas se nočno norenje rešuje z ločevanjem. Tudi danes po noči je bilo treba vstati nekaj čez polnoč in Melija postaviti pred zaprta vrata od spalnice. Potem smo vsi spali do jutra :D Včasih se spomni in pride jamrat pred vrata, danes še tega ni bilo, čeprav je sedel tik ob njih in se takoj, ko so se odprla, vrgel na posteljo :D :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Prebold

Odgovor Po feb 21, 2011 4:17 pm

Tudi mi imamo tako - dokler sta bila oba ponoči zraven otrok, sta se ponoči enkrat spomnila, da bi se preganjala po sobi, posteljah in omarah. Zdaj pa Garfi pri meni spi, Louis zraven otrok in je mir. :)
Je pa razlika, če je maček že odrasel, ko se mu nasplošno ne da veliko - tako podnevi kot ponoči. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 21, 2011 4:18 pm

Mogoče bo tole kaj pripomoblo k rešitvi problema: jaz imam s svojimi mački vsak večer, preden je čas za spat it, pa ne glede na to, da je to ob 23h a malce prej a kaj kasneje, isti obred ("obrede" pred spanjem priporočajo tudi pri ostrocih): malo se poigramo (res ne veliko - 10 minutk), potem ugasnem luči v njihovih prostorih in ostane samo še tista na hodniku, ugasnem radio in televizijo, potem dobijo najljubši priboljšek, vsak dobi 3 (no, če sem poštena...Tia ponavadi kakšnega več, ker ga pajsne komu iz gobčka ali pa meni iz roke, požrešnica anoreksična :O ) , potem pa rečem "konoooooočko lubeki", zaprem vrata in je to to. Še v življenju me ni nihče zbudil s praskanjem, mjavkanjem ali norenjem. No...mogoče imam pa samo tako globok spanec, da problema enostavno ne slišim in ga torej zame ni! :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Po feb 21, 2011 7:45 pm

Stanči ima v slabem tednu dni odkar si ga posvojila 3 teme, v katerih opisuješ različne težave: tu in 2 v "Mačke". Vsaka posebej nič posebnega, vse tri skupaj pa mi dajo misliti, da obstaja tu povezava.

Moje mnenje je, da si morda pretirano zaskrbljena in to maček čuti. Verjetno je bila že na samem začetku prisotna negotovost, kako se bosta muca razumela. Potem se je pojavila umazanija v ušesih: domnevno ima garje (tema na Mačke) in spraševanje za nasvet na forumu, čeprav si od skrbnice izvedela, da je nekaj dni pred posvojitvijo mucu še očistila iz ušes ostanke odmrlih garij in mu v ušesa kapnila nekaj Otonazola, ki pospeši izločanje, če so še kakšni ostanki. Razpravljanje na forumu se mi zdi prav gotovo znak pretirane zaskrbljenosti, posebno zato, ker imaš izkušnje z garjami pri prvem mucu. (to sem izvedela od skrbnice, pri kateri sem se kot vodja skupine skrbnic MH v Ljubljani seveda pozanimala glede stanja Stančijevih ušes ob oddaji).

Muce so na reakcije ljudi zelo občutljive, začutijo napeto ozračje, in iz tega lahko kaj hitro nastane kakšen resnejši problem (prhljaj - druga tema na Mačke - v to kategorijo ne sodi, se je pa zelo verjetno pojavil prav zaradi stresa), kot je sprememba vedenja muca, ki jo opisuješ v tej temi.

Moj predlog je, da raje začneš uživati v dejstvu, da se muca zelo lepo razumeta, da mucu pač redno čistiš ušesa, da vsaj zaenkrat spregledaš prhljaj in verjamem, da se bo vse uredilo.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 21, 2011 8:39 pm

gipsy je napisal/-a:Moj predlog je, da raje začneš uživati v dejstvu, da se muca zelo lepo razumeta, da mucu pač redno čistiš ušesa, da vsaj zaenkrat spregledaš prhljaj in verjamem, da se bo vse uredilo.

:girlyes: :girlyes:
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Po feb 21, 2011 9:00 pm

gipsy, se strinjam z določenim povedanim, druge stvari pa (vsaj zame) niso tako neresne, da jih ne bi tako jemala. Mojo prvo temo (o garjah) sem napisala PREDEN mi je skrbnica povedala, da je imel garje in da mu je dala Otonazol (to mi je sporočila šele naslednji dan). Zatorej debate nisem odprla samo zaradi razpravljanja na forumu, ampak predvsem iz dejanske skrbi. In ja, skrbnica ti je prav povedala. Čopitovo stanje ob prihodu je bilo dokaj slabo. Popolnoma črna ušesa, za njimi pa do krvi popraskana koža. Seveda sem bila potem zaskrbljena tudi za Stančija. Ko pa mi je skrbnica povedala, da je imel garje in da jih je uspešno odpravila (oz. se še vedno odpravljajo) in mu dala Otonozol, potem sem vedela, da stvar ni tako resna saj so garje že mrtve, ostanki pa se bodo tudi počasi še izločili. Kar sem povedala tudi skrbnici.

Ker pa zaradi lastnega neznanja nisem vedela, da lahko maček dobi prhljaj če je pod stresom, sem najprej pomislila na druge, hujše, stvari (kaj čem, taka pač sem-vedno zaskrbljena). In ker vem, da meni določen šampon sproži prhljaj sem sklepala, da bi se enako (samo s hrano) lahko zgodilo tudi s Stančitom. Ker pa mi je skrbnica povedala, da je vedno jedel le kvalitetno hrano in ker sem potem od forumašic zvedela še, da lahko dobi prhljaj od stresa, sem sprejela, da je to od stresa.

In ja, potem se pojavi še tretji problem. Razgrajanje ponoči. Je mladič in je živ. To sprejmem. Je pod stresom zaradi selitve. To tudi sprejmem. In vem tudi, da bo potreben čas, da se prilagodi našemu tempu. Največji zaskrbljenost iz tega problema izhaja iz dejastva, da je pred dobrim mesecem soseda morala oddati psa, ki je vsak delovnik od pol 8 do 10ih zjutraj lajal na ves glas, ker je bil sam doma. Sosedje so pač dosegli svoje. Seveda pa nočem, da se kaj takega zgodi nam. Tega pač ne bi prenesla. In zato sprašujem za nasvete (verjetno osebe, ki vedo veliko več od mene), ker verjamem, da mi lahko pomagate. V nasprotnem primeru pač tega ne bi počela.

V vsakem primeru pa hvala za nasvete. To da se moram pa manj sekirati mi je povedal pa že moj dragi. Danes si privoščim sprostitveno kopel potem pa novim (mačjim) dogodivščinam naproti. ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ptuj

Odgovor Po feb 21, 2011 9:06 pm

V tem primeru boš se pa pač selila.. Ni nobeno stanovanje toliko vredno kot živali.

In ja, nehaj se sekirati :) :kiss:
Tudi tigri, tudi črni, tudi tisti in takšni so lahko posebni. Skozi naše oči, skozi naše srce. <3

http://mojizakladi.blogspot.com/
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 21, 2011 9:24 pm

Čopka, vse bo ok, le malo časa si dajte. :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 21, 2011 9:31 pm

Čopka, ne pozabi pustit odprtih vrat od kopalnice, med tem, ko se namakaš :D
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor To feb 22, 2011 7:43 am

Poročilo:

Upoštevala sem nasvete od vseh vas punc, ki ste bile tako prijazne, da ste ni pomagale. Fantu sem rekla, da se popoldne (ko sem bila na faxu) s fantoma malo igra. Pravi, da jih je čisto izmučil. Po tem, ko sem prišla domov, smo imeli hrenovka žur. Po tem pa še malo malice v briketirani obliki. Za konec še malo telovadbe in norenja za žogicami. Po postopnem ohlajanju in ugašanju luči smo počasi pristali v postelji (jaz, fant in Stanči), Čopita pa pustili na kavču. Stanči se je zbudil ob 00:45 in začel praskati po vratih ter zaspano mijavkati. Po 15 minutah je odnehal, se prepustil udobju postelje in zaspal. Če ne bi na vsako uro zamenjal lokacije na postelji, sploh ne bi vedela, da ga imava. Torej, to noč je naredil preizkus. In to z odliko. :kiss: Spali smo do 6ih, potem pa je fant ustal (z njim tudi oba mačka), jst pa sem imela priliko poležati še do 7ih.

Končno sem naspana :yahoo: , fanta pa norita kot pribita :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To feb 22, 2011 7:55 am

:clap: :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To feb 22, 2011 8:22 am

Super! Vidiš, samo malce časa rabijo tele naše mačje barabice. ;) :kiss:
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Prebold

Odgovor To feb 22, 2011 8:40 am

:yahoo: :good:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Na svojem kavču

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov