Amarand in Rea, Leni in Ziggy

Muce, ki so našle svoj dom.

Moderatorji: helena, renata, gipsy

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 10, 2012 9:13 am

Re: Amarand in Rea

Super ste ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 31, 2012 10:54 am

Sem nameravala v teh dneh objavit fotke, pa ne bo šlo :S , ker je moj, fotk poln računalnik, protestno nehal delat :dash: in čakamo njegovo vstajenje ...
Lahko pa povem, da sta tigrčka pridna in super, Amaranda sicer meče polna luna, Rea je imela nekaj težav z driskanjem, pa so rižek, piščanec (sem se naučila kupit in pripravit piščanca :girlblush: ; cela komedija - sem enkrat za spremembo kupovala meso, pa sem imela tak čuden občutek, kot da kradem ali kaj - bi morala še to poskusit, da vidim, če se da občutka primerjat :D ) in linex vse uredili.
Rea je pravi crkljivček, non stop jo je treba čohat in cartat, Ami se s pomočjo priboljškov privaja na krtačenje (in predivja cele noči), osvojil je tudi skok na hladilnik in trganje orhidejinih cvetov (ker je baje romantično, če bejbi podariš cvet in je moral Rei dokazat, da on JE romantična duša, čeprav jo sicer preganja in mlati :truce: ).
Trenutno sta pa oba zmedena, ker sem si njun transporter izposodila za to, da sem 4mesečnega Pupija, mačkončka, ki živi pri starih starših, peljala cepit in čipirat. Je bil zelo priden, nič se ni bal, pa pohvaljen je bil, da je velik in zdrav :angel: Transporter je zdaj nazaj (me je ob njegovi odtujitvi Rea opraskala, uboga mucica, ko se je borila za svojo posteljico), samo povsem drugače diši, krivca za nove vonjave ni pa nikjer in je rahla zmeda :D .
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe sep 07, 2012 9:46 am

Avgust smo prešpricali :girlblush: , zdaj je pa že skrajni čas, da pokažemo, da še migamo :D .
Po novem smo nori na rukolo (Rea) in čičeriko (Amarand). Že dolgo pa traja obsesija s škatlami, tako da so moji trije sostanovalci ustanovili Društvo ljubiteljev škatel (ne me spraševat, kdo je predsednik, kdo podpredsednik in kdo tajnik, ker še nisem posvečena v skrivnosti društva - delam na tem, da me sploh sprejmejo in iz trgovin pridno novačim sveže škatle). Tako da - čeravno nismo kot iz škatlice, imamo pa vsaj enormno število škatel :lol: .
Ugotovila sem tudi, da niso vsi "Nori na Poli", kot me skušajo prepričat agresivne reklame. Kako sem prišla do tega razsvetljenja? Reo je konec avgusta čakalo cepljenje, zato se je bilo potrebno razglistit. Ker sva že imeli skupno izkušnjo jemanja Zantela in ta ni bila preveč obetavna (beri: pihanje, renčanje, pljuvanje tablete, posledično slinjenje, praskanje, grizenje ...). Ne boj, mesarsko klanje, ki sem si ga želela tokrat prihraniti. In kako mačko prepričati, da pogoltne tableto? Tako, da tableto skriješ v Poliko, sem bila prepričana ... in popušila. Kupila sem najmanjšo količino Poli salame (nek snack), dala tableto Amarandu, zatem pohvalo v obliki koščka Polike in en košček Rei, da bo navalila in kar pogoltnila naslednji košček s tableto. Račun brez mačke, kajne, ker Rea te sintetike ni niti povohala, Amarand je bil pa cel nor, daj mi še, daj mi še ... Tako da je Rea dobila tableto po starem, odpri gobček in jo stlači noter, tokrat je šlo na srečo lažje. Poliko sem jima potem skušala podkatnit namesto konzerve, pa je nista šljivila, ne narezane, ne spasirane, ne nikakor, tako da je pristala tam, kamor spada - v stranišču :devil: .
Čez teden dni pa k veterinarki, ki je verjetno mislila, da imamo najbolj nesocializirano divjo mačko, kar jih je svet videl. Saj sva vedela, da bo panika, ker Rea rada preventivno naredi štalo, kadar se ji zdi, da je ogrožena. Pričakovala sva torej cviljenje in presunljivo mijavkanje, ne pa tega, kar je Rea dejansko ponudila - grozečega renčanja in romuljenja :O . No, pa je vseeno prestala pregled, cepljenje in čipiranje.
Amarand si še ni povsem opomogel od dopusta (ko sva se vrnila, je bil shujšan in scufan, Rea pa lepo porejena in sijoča :dash: ), ampak počasi bo, sicer pa, kaj nakladam, fotke vse povejo ...
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe sep 07, 2012 2:10 pm

Amarand <3

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Rea <3
Slika
Slika

Akcija :)
Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So sep 08, 2012 11:06 am

Lepa, oba! :kiss: (Pa ful mi je všeč vaš pod.) :blush:
“Cats were put into the world to disprove the dogma that all things were created to serve man.” - Paul Gray
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So sep 08, 2012 8:58 pm

Hvala za komplimente :) . Bi ti svetovala, kam v lov za podom, če ne bi bil star že svojih, hm, 37? let in verjetno nedobavljiv :D . Je pa zabavno vzorčast in ne drsi na njem, ko se mačkona podita okrog ovinkov, tako da :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe sep 14, 2012 9:33 am

Pa je minilo eno leto, kar se je začela tale zgodba http://www.pomagamo-zivalim.si/viewtopic.php?f=78&t=3546&hilit=12+ur+neviden.
Ki se je z nesebično pomočjo vseh vpletenih krasno razpletla (hvala hvala hvala :) :kiss: ). Tako da mi danes praznujemoooo, Ami in Rea se strinjata in za uverturo v praznovanje po stanovanju že vse jutro preganjata lešnike :) . Tako da - ne moti, mi danes žuramo, se nam pa lahko pridružiš ;) .
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe sep 14, 2012 11:30 am

Evo, žuramo z vami :martini: :) :kiss: :kiss:
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po sep 17, 2012 3:48 pm

Joooj, vidim da smo zamudili en noro dober žur, ker vi ste pa res vedno garancija za to. Hja nič, pa post festum :drinks:, za drugo leto pa se že zdaj povabimo...

Pa Willy vama za še boljši žur poleg lešnikov predlaga moko. Nagrizeš tisto papirnato vrečko, da nastane luknja v velikosti oreha, lahko še na gosto prešpikaš z zobmi še na drugi strani, vržeš na tla in malo zbrcaš, da se razsuje čim več finega mehkega prahu, tega potem dobro pohodiš in se začneš drsat, na koncu pa še obvezno prelaufaš celo stanovanje in se sparkiraš na čem temnem. Poleg dobrega žura je potem poseben užitek še igra "lovi me", ki obvezno sledi in jo začnejo človeki, sicer kriče in zariplega obraza, ampak glavno, da je fajn ;)
Dogs have Masters. Cats have staff.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Celje

Odgovor To sep 18, 2012 8:56 am

Willy že ve kako za zabava :lol: mogoče so pa v tovarni tako žurali (saj je tovarniški Willy-ali sem kaj zamešala :O )
Ni navadnih mačk
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 18, 2012 10:06 am

Renata, MaxMara hvala za zdravice (MaxMara, si zacahnjena za drugo leto :D ),
Amarand se pa prav posebej zahvaljuje tovarniškemu kolegu Willyju (ja, Debra, bo kar pravi :) ) za super namig. Poroča mu tudi o svojem delnem uspehu - moke sicer ni bilo na dosegu šape, je pa na mizi opazil vrečko zlatih kroglic in jo že skoraj uspel zvlečt v skrivališče, pa sem prehitro zaripnila in zakričala :O . Ampak se ne da, ostaja na preži, nenazadnje se še dobro spomni užitkov, ki mu jih je nudila vrečka sladkorja v prahu :dash: .
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor To sep 18, 2012 10:22 am

hehe ful ste fajni! sem prebrala celo vašo zgodbo in sem se kar dobro nasmejala! Amarand in Rea sta pa itak cukra! (tko kot vsi tigrčki) :D Pa vse najboljše z malo zamude! :kiss:
Nejči,Lumpi in Ron najini :sunny:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 25, 2012 12:46 pm

katarinaindadi, hvala za čestitke :). Tigri so zakon, itak, Nejči in Lumpi to že vesta (mi pa tudi, ko iz njune teme krademo ideje za igrače iz škatel :girlblush: ;) ).
Pri nas ni večjih sprememb (razen tega, da je Amarandu uspelu na balkonu s stojala za rože izgnat še zadnjo rožo - je razbil vse lončke, kar jih je bilo pri hiši - in zdaj kraljuje kot ena in edina plezalka našega balkona :yahoo: ). Dopoldan in zvečer ju skušava čim bolj utrudit z igro, da je potem mir:
Slika
Zadnjič sva z Reo izkoristili sončno svetlobo za fotkanje
Slika
Slika
Slika
Amarandu ideja, da je v kadru samo Rea, ni bila preveč po volji :devil: .
Slika
Slika
Njega je pa seveda dovoljeno fotkat samega :D .
Slika
Slika
Z Reo sva malo pogoljufali na balkonu in v spalnici :P .
Slika
Slika
Amarand pa ni imel več časa zame, ker je nastopil stražo.
Slika
Tele travaste so sicer povsem zamegljene (ko je pa treba tako hitro obračat glavo, ko ješ travo), ampak so zabavne :lol: .
Slika
Slika
"U, pazi, nekdo gre!"
Slika
"Pozab, lažni alarm ;) ."
Slika
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To sep 25, 2012 2:39 pm

ojojoj :cupidgirl: :cupidgirl:

une travaste so res zabavne :D, ostale pa prekrasne
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po okt 01, 2012 1:38 pm

V soboto smo si privoščili nekaj eko pero-tov in se enkratno zabavali :yahoo: .
Slika
SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Koncentracija na višku :D .
SlikaSlika
Slika
Slika
Sicer je bila po koncu našega divjanja kuhinja polna pero-tovih "odpadnih delov", pa mačji kožuhi tudi in je kazalo, da bo potrebno v nedeljo na veliko pospravljati, ampak nas to ni motilo - glavno, da smo se fajn igrali, a ne ;) ?
Slika
Kdo je v nedeljo pospravljal kuhinjo? Hm, tega pa ne bi vedeli, ker smo morali na balkonu lovit sončne žarke 8) ...
Slika
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Po okt 01, 2012 2:31 pm

hehe teli eko peroti so super! igrače iz škatel pa predvidevam da so tudi nima zakon! :D...pa še zastonj so ;) hehe pri nas jih sicer kar pogosto menjamo ker jih tako hitro uničita ampak sej hvala bogu za škatle :D z malo ustvarjalnosti jim narediš veliko veselje :)
Nejči,Lumpi in Ron najini :sunny:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 03, 2012 4:48 pm

Bela šapa je napisal/-a:Kdo je v nedeljo pospravljal kuhinjo? Hm, tega pa ne bi vedeli, ker smo morali na balkonu lovit sončne žarke 8) ...

Pospravljanje je itak samo izguba časa. ;)
Drugače pa, malo (zelo) pozno, ampak čestitke ob obletnici tudi od nas vseh!
“Cats were put into the world to disprove the dogma that all things were created to serve man.” - Paul Gray
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po nov 12, 2012 1:42 pm

Scarecrow, hvala za čestitke (nikoli ni prepozno, tako ali tako je vedno kakšna obletnica na sporedu :) ).
Amarand sporoča Willyju, da mu je njegov nasvet prišel zelo prav; moke sicer še ni našel, je pa zadnjič nekaj skakal po hladilniku in omari, pa sem pa tja in prevrgel eno škatlo, iz katere se je vsul bel prah :yahoo: , aka sirotka v prahu. Umivalnik je tako fasal izdaten beljakovinski obrok, Ami je pa še par dni sladko dišal po vaniliji, ker se je valjal po tistem finem snegecu :nyam: .
Zadnje dni se sprašujem, če lahko mačka, ki večino časa preživi na balkonu, sploh še kličeš notranji. Ker vrli Amarand ne zdrži več v utesnjenih sobah, zjutraj začne praskat po šipi ( :S ), češ, spustite me ven, hočem v divjino. Jaz ga nočem spuščat, ker se bo navadil izsiljevat (ups, v bistvu se je že :P ), ga pa njegov zarotnik godrnjaje izpusti. Potem tiger par ur prečepi na razgledni točki in budno spremlja zračni promet, nakar se vrne v postojanko in glasno zahteva zasluženo malico. Poje, pa gremo nazaj na zrak. Rea se mu včasih na kratko pridruži, drugače pa je mnenja, da je okenska polica povsem dovolj za opazovanje okolice. In stražarjenje. Zadnjič je namreč opazila strašen NLP in ker sva bili sami v sobi, me je moralo ubogo mačje bitjece branit. Ok, vem, da psi pop******, ko so v zraku baloni, ker menda slišijo dodajanje zraka in jih znervira, ampak da mačka tako renči na zadevo, ki preči njeno vidno polje - tega pa še ne. Sva obe celi in zdravi, tako da ji je ubranjenje v celoti uspelo :truce: .
SlikaSlika
"Kam je zdej šel zlodej?"
Slika
Zmaga!
Slika
V klinču prvi del
Slika
Slika
V klinču drugi del
Slika
Večino igračk naredimo/iznajdemo sami (Ami si kar sam postreže z žogicami - nezrelimi paradižniki, lešnike, storžke ipd. naberemo, hranilnike (žogice, ki jih je treba premetavat, da ven padejo briketki) smo tudi naredili kar iz praznih kartonastih škatlic, super so palmice, ki jih v gostilnah zapikujejo v sladolede in sadne kupe - odrežeš svetleči vrh, ga privežeš na elastični vrvico in dobiš super kresničko, ki jo mačjad z užitkom preganja), včasih si pa privoščimo tudi kaj iz trgovine 8) . Zadnjič sta prispeli miški in pernate boe. Miški sta se v eni noči spremenili v rovki s pomanjkljivim številom ušes in okončin, boi pa imata hišni pripor v omari, ker se Rei ob pogledu nanju utrga. Njen plenilski nagon poleti v nebo, renčanju in postavljanju kar ni konca. Tako si je na dan vselitve igračk v gobček stlačila obe "ptički" in iskala način, kako bi se jima pridružila še miš, da je slučajno ne bi snedel kdo drug :dash: . Amarand se je zadovoljil z eno (1!) mišjo (no, in s škatlo :D ).
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Naš "naravno aktiven bio" muc
Slika
Čez spanje ga ni ;)
Slika
Slika
Slika
Slika
Dočakali smo tudi sneg.
Slika
Slika
Slika
Rea na plaži
Slika
"V smrček se mi kadi!"
Slika
Love you <3
Slika
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To nov 13, 2012 3:59 pm

kakšne prekrasne fotke!! <3 <3

Willy sporoča Amarandu :good: :punk: 8)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 13, 2012 4:09 pm

Ja, baloni so pa hudič :devil: helikopterji pa še slabši, Mušu se odpelje, ko zasliši zvok, se kar vertikalno v luft meče od togote, da ga ne more ujeti :D
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Na svojem kavču

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov