Svilene tačke

Muce, ki so našle svoj dom.

Moderatorji: helena, renata, gipsy

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj - Tržič

Odgovor Če apr 10, 2014 5:19 am

Re: Svilene tačke

Same lepote na kupu. Čudoviti so <3 pa kakšna bogata dlaka pri Puhki :O :blush:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 10, 2014 11:36 am

Se jih kar ne morem nagledat teh lepotcev in lepotičk mačjih :kiss: .
Sonja, da se nas no usmili, pa jih malo večkrat pokaži :angel:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 10, 2014 6:24 pm

Človek se jih res ne more nagledat :rolleyes: :playboy: sama lepota na kupu :kiss:
Na tvojem mestu bi jih kar naprej kazala (no saj na svojem jih tudi :mocking: ) te so za kazat, ne za skrivat :cupidgirl:
Puhka ima tak bogat kožušček, da samo gledaš :O , Minika ima tako lepo okroglo bučko :rolleyes: Tomi pa itak Šefe 8)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 10, 2014 9:55 pm

Odkar naju je zapustila Marjetka, te naše teme nisem ne odpirala ne brala, do včeraj... :'( :'( :'(

Končno vam lahko pokažem nekoliko več slik najinih muckov iz "Zgornjega doma"(prevod - mansarde - mačje nadstropje).

Smrko, muc, ki se mu še najlažje približam tako, da mu ponudim prst, ob katerega se z navdušenjem podrgne in mi potem popolnoma zaupa...naš NAJVEČJI fant, ki ima tak glasek kot mucek pri 5 mesecih starosti... :kiss:
Slika

Smrko s svojim prijateljem Zlatkotom
Slika
Slika

kaj bi še rada od mene, a nimaš še dost....
Slika

tale naš kosmatinec se ne pusti česat, zdrži celih 30 sekund, potem pa stegne kremplje, pokaže zobe in smo končali...dlaka se mu vsake toliko tako grdo zvozla, da jo je potrebno odrezati, potem je pa kot "očarupani gavran" ;) (imam že celo zbirko krtač in glavnikov, vključno z zoom groomom, pa ničesar ne prenese, za razliko od vseh ostalih, ki se pa neverjetno radi češejo)
Slika

čaka, kaj bom naredila, ali bom prišla do njega ali ne...
Slika

Naša ledena princeska Pupi, resna, nedostopna, muca, ki se mi še sedaj ne pusti nositi po rokah, se pa počasi taja, vsaj bušita mi že pusti čohat, česar še pred pol leta ni dovolila...oba s Smrkotom sta bila zelo zadržana, odkar sem doma in jima namenjam veliko več časa, sta se pa pričela cerkljat...hepi, hepi, hepi...
Slika

če bi tale naša kosmatinka živela eno nadstropje nižje, sem prepričana, da bi bila največja mazica pri hiši.... :girlsad:
Slika

Končno...tarammmm... mamica Šemika, ki se je vedla prav "šemasto", ko je odkrila, da se pri naši hiši dobi dobra papa in da ne grizemo, se ji je čisto odtrgalo, toliko naklonjenosti sem bila deležna, da mi je takoj prirasla k srcu. Od kje ji taka otročka, ne vem, saj se je pri naši hiši znašla že breja...in skotila je tudi pri nas...od tretjega dne Smrkotove in Pupine starosti so vsi trije izkjučno notranji muci, mamico sva dala sterilizirat takoj, ko sta Smrko in Pupi pričela jesti tudi sama...
Slika

naša manekenka, niti grama odvečne maščobe nima na sebi, khm... za razliko od nekaterih ostalih pri naši hiši... :P
Slika

Mama Šemi in Smrko na obisku v pritličju...
Slika

Zlatko, zlat muc "marlenko", ta muc ima rad pa vse in vsakogar, buce daje vsemu, kar mu prekriža pot, najbolj pa uživa, ko me objame okrog vratu s prednjima tačkama in me lupčka in lupčka in lupčka in še kar lupčka, :kiss: koren repka se mu pa tako nasrši, kot se je Marlenki...tudi on se je pojavil pri nas istočasno kot Šemika, enako stara (okrog 7-8 mesecev), lahko bi bila celo bratec in sestrica, ki sta prehitro zrastla in sta postala nekomu odveč :girlsad:
Slika
Slika

igra dveh najprijaznejših mačkonov, tule že kar mala borba....Zlatko in Muri
Slika

In še Muri, zadnji od trojice Špelinih mladičkov, skotenih na kavču v kabinetu, Marjetkin :'( in Pikičin :'( bratec, Fivček pozitivček, spuščen k ostalim le takrat, ko je eden od naju pri njih, drugače ima pa svojo sobo in kopalnico, pa še hodnik mu pripada...
Slika

še vedno je osamljen, kljub štirim, ki mi občasno delajo družbo, še vedno pogreša svojo Marjetko, saj jo je imel resnično rad, Pikice se je pa bal, saj je bila mali hudiček, mucka, ki ni marala nobenega drugega mačkona, naju je pa naravnost oboževala...
Slika

Muri mi zelo rad gricka prste, zraven pa dela zvezdice in prede in prede...nadvse prijazen in človekoljuben črnuhec...
Slika

Danes sem vam pokazala vseh pet "zgornjih" mucov, njihove portretke, naslednjič bodo pa na vrsti še kakšne bolj razgibane fotke...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 10, 2014 10:14 pm

V tem zapisu oz slikcah sem pa takoooo uživala, da ni za povedat :rolleyes: prekrasni so vsi, no ste vsi <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 10, 2014 10:25 pm

:girlblush: hvala, hvala, kaj piješ? Vsaj kavico imaš v dobrem.... ;) Da so pa lahko nekateri prekrasni, se pa pozna tudi v najini denarnici, khm... :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 11, 2014 7:25 am

Res lepa portretna reportaža, se kar zagledaš v njihove oči in kožuščke in ne moreš dalje :D . Se priporočam za še ;) .

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj - Tržič

Odgovor Pe apr 11, 2014 8:23 am

Prekrasna reportaža, še več takih, lepo prosim :clap: <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 11, 2014 9:47 am

Smrko, Pupi, Šemi, Zlatko in Muri <3 :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 11, 2014 10:23 am

uf, kakšen komplet <3
Pupi je pa ... kot naša Leia <3
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 11, 2014 10:55 am

a ne, ampak kljub celemu kompletu mi manjkajo še skuša tigrček, mikimiška in želvica, pa rumen tigrček tudi, seveda, če bi bila zbiratelj muc...tako pa... kdor je prišel, je prišel in vsi, ki so bili zavrženi in so se zatekli k nama, so sedaj enako moji... :kiss: <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 11, 2014 11:00 am

<3 Sonja, veš koliko različnih še meni manjka :D potem so pa še različice vrst...uffff...bom kar pri mojih srčicah ostala :good: V tvoji temi bom pa včasih učke spočila ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 11, 2014 12:04 pm

saj vem, saj bom tudi jaz ostala samo pri teh desetih.... :lol: ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 11, 2014 12:19 pm

...dokler ne potrka še kakšen na tvoja vrata in prosi za dom... :)
Čudoviti so! :kiss:
“Cats were put into the world to disprove the dogma that all things were created to serve man.” - Paul Gray
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 11, 2014 1:37 pm

:girlblush: to pa zihr, veš, da ga (ju/jih) ne bi pustila na "prekrasni svobodi", preveč dobro vem, kaj jim le-ta prinese...In hvala za pohvale, to velja pa vsem vam... :rolleyes:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 12, 2014 9:39 pm

Še zadnji član naše mačje družine, ata Sivko, nekoč glavni vaški frajer

tak je bil še kot nekastriran nikogaršnji muc, ki pa je hodil k nam na večerjo
Slika

tole pa je že naš prostoživečko, ki pa ni dolgo zdržal zunaj, zdaj je balkonski in notranji muc, in mu ne pade niti na misel, da bi se šel potepat
Slika

take afne pa gunca, kadar je razigran in zelo uživa v čohanju trebuščka
Slika

Zakaj sem napisala ata? Ker ima še danes za sostanovalko svojo Biondiko (slikano z mobijem :S ),
Slika
mamico 5, kasneje mačjehišarskih muckov. In ker frajer ne bi bil frajer, če ne bi na veliko osvajal, je osvojil tudi Biondikino sestrico Tiniko, ki pa je imela 6 malih pikcev v naši uti, med njimi je bil tudo moj Tomi. Ko so bili stari 14 dni, jih je muca preselila k sosedom, a je po nekaj dneh že prišla nazaj, tokrat samo še s tremi, Tomi, Bučko in Frfra so ušli gotove smrti, saj jih je uspela preseliti k nam, ostalih treh pa ne...Tako sem imela na dvorišču 8 malih repkov in tri odrasle muce, če je muca pri 7 oz. 9 mesecih sploh že odrasla, v hiši pa že 10 notranjih muckov. Helena in Visinnox sta nama pomagali in mucki imajo danes vsi nove domove (Čopko je na žalost že odšel med zvedzdice :'( ).
Takole so se greli na sončku pred balkonskimi vrati, slikani malo prej, preden so odšli v skrbništvo k Visinnox

Slika
Slika

Na obeh slikah je sicer 9 muckov, ker je zraven še ena sosedova, Pikica, ona je prva z leve, zraven nje debelo gleda Bučko, za njim se skriva Mišek, manekenkica naprej od Miška je Šnofka, spredaj leži mali Sivček, za njim sta Čopko in bela mucka Frfra, za njima pa Snežka (se vidijo samo ušeska) in seveda,.... v odhajanju, najbolj plašen med vsemi, moj nejeverni tomaž Tomi, danes največja maza mamina, ki je ostal pri nama v skrbništvu do oddaje in sva ga oddala kar... meni. :yahoo: Ja, Tomi je edini muc pri hiši, ki nosi MOJ PRIIMEK, vsi ostali so bili in so partnerjevi, hi, hi...

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 12, 2014 10:06 pm

Čudoviti so, v sliki in opisani z besedami, vsak s svojo zunanjo lepoto in svojim karakterjem.

Moj poklon pa za tole:
sonja je napisal/-a: ...tako pa... kdor je prišel, je prišel in vsi, ki so bili zavrženi in so se zatekli k nama, so sedaj enako moji... :kiss: <3

<3 :rose:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 12, 2014 10:42 pm

Vida, hvala, ampak sem prepričana, da bi vsak, ki mu živalce kaj pomenijo, storil enako ali vsaj pomagal, da ne ostanejo na cesti...

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne apr 13, 2014 9:36 am

Hja, poznam, najprej "pride" in ga reveža hraniš zunaj, potem ga "poštimaš" in je notri, ne glede na barvo, dolžino kožuščka, po možnosti mamica z otroki - se ne rabiš nič odločat, ali bi rajši belega ali oranžnega ali črnega ... samo, 10 je pa impresivna številka, za marsikaj (tega vama ne zavidam), vem pa, kako bi uživala, če bi jih lahko imela toliko - ne vem sicer, če bi sploh še naredila kaj drugega, kot jih crkljala, lupčkala, valjala po rokah, se igrala z njimi (pa papica, pa sekretki, pa veterina) ...
Mogoče takrat, ko bom v penzjonu in če penzije do takrat ne bodo ukinili
Uživajte v mačjem raju :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne apr 13, 2014 5:02 pm

Iii, kakšen mačji zbor pred vrati. Ata Sivko ima krasno potomstvo :girlyes:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Na svojem kavču

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov