Tom Tomove dogodivščine

Muce, ki so našle svoj dom.

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 26, 2013 9:52 pm

Re: Čarlijeve dogodivščine v novem domu:)

:girlblush: :kiss: me tri pa vračamo božanje vam :)
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor So apr 27, 2013 11:01 am

Pika je šla k družinskim prijateljem na enodnevne počitnice - beri kot varstvo. Jaz pa se počasi pripravljam na popoldanske obveznosti. Ma full je prazno brez Pike. Še muci hodijo po stanovanju in se čudijo kje je Pika, ker niso vajeni, da jaz sem Pike pa ni :( . Držim pesti in muci tačke, da bo Pika polepšala vikend mojim prijateljem, da ne bodo tako hudo pogrešali Rona.

Povedala sem prijateljem, da na teh straneh kar nekaj kužkov išče dom, a so me zavrnili, ker si želijo kupiti čistokrvnega rodovniškega Labradorca. No svobodna odločitev pač.
:cat: :cat: :angel: se imamo radi <3 :rose:
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Sr maj 01, 2013 6:45 pm

Danes sva s Piko prvič obiskali ljubljanski pasji park, ki je na vogalu Vilharjeve in Železne ceste. Tam sva srečali dva simpatična kužka iz iste družine. Pika je temeljito prebrala pasje novičke in si vzela čas za druženje z omenjenima kužkoma :). Njun skrbnik mi je omenil, da ne razume slovensko in se odmaknil na drugi konec parka in mi s tem pokazal, da noče pogovora, zato ne vem ali sta kužka bratec in sestrica ali sestrici ali bratca :).

S Piko sva bili v parku zgodaj popoldne zato ni bilo drugih pasjih prijateljev. No to bova popravili drugič, ko bova šli po 17h. No zdaj veva kje park je in nama je bil obema všeč :) :)

No tu sta še dve fotki.

Slika

Slika

prvomajski :kiss: :kiss: od obeh :)
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor So maj 04, 2013 5:06 pm

Danes je bil pravi dan za lenarjenje :). Čarli, Miša in Pika so zavzeli mojo posteljo in tako je nastalo nekaj utrinkov iz sobotnega lenarjenja :).

Slika

Slika

Slika

Slika

[imghttps://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/249139_614154908613598_498299253_n.jpg][/img]

Slika

Slika

Slika

:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: od vseh bas.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne maj 05, 2013 12:47 am

Tile kosmatinčki pa znajo uživat :P . :kiss: obema :cat: :cat: in :dog: .
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Ne maj 05, 2013 11:01 am

Hvala Metina :).

Tako sem vesela in navdušena nad mojo psičko Piko, da želim to deliti z vami. Že nekaj dni sem slutila, da ima talent za vodenje po poteh, ki jih že pozna. Danes se mi je to dokončno potrdilo.

Šili sva na obvezen jutranji sprehod. Tokrat sva šli do poštnega nabiralnika v Mostah, do bankomata in do lokala "Pri podkvi" kjer redno zahajam na kavico, Pika je bila tam danes prvič. Tja grede sem jo vodila jaz in jo usmerjala kam želiva iti. Ko sva v lokalu zaključili s pitjem kavice, sem Piki rekla " Pridi greva domov" in se pripravila za odhod. Pika je takoj prevzela pobudo, me varno pripeljala mimo miz ven iz vrta lokala, nato pa strumno in pogumno nadaljevala pot proti najinemu domu.

Čeprav Pika ni čistokrvna labradorka z rodovnikom, ker je labradorski mešanec z zlatim prinašalcem, pa ima vse naravne danosti, da se nauči vodenja po poteh, ki jih že pozna. Za tiste, ki morda ne veste, moram povedati, da se profesionalno šolajo samo psi čistokrvne pasme z rodovnikom: labradorci, zlati prinašalci in nemški ovčarji. Mešane pasme niso dovoljene. A izkušnje v praksi kažejo drugače, da pisana pravila niso vedno sveta :) in da se primernim pristopom da naučiti tudi druge kužke :). Da je Pika izjemna borka in voljna učenja, mi dokazuje vedno znova, saj se je v 7 mesecih odkar je pri meni že toliko vživela, da jo ni več toliko strah. Zelo hitro dojema, da ji ljudje v lokalih, na bankomatu in v drugih podobnih situacijah nič nočejo in da ji tu ne preti nobena nevarnost.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne maj 05, 2013 11:18 am

:good: Bravo Pika in bravo Metka! :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne maj 05, 2013 11:18 am

U, kakšno sobotno trpljenje :D teli pa znajo uživat :good:
Za Piko pa same pohvale :good: res je pridna :girlblush:

:kiss: :kiss: :kiss: vsem :cat: :cat: :dog:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Ne maj 05, 2013 11:27 am

Bravo Pika brihtna punca. :)
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Ne maj 05, 2013 6:24 pm

No pa še nekaj utrinkov iz pasjega parka v Štefanjskem naselju. Končno je nama uspelo priti do tja.

Slika

Slika

Slika

Slika

Iz parka naju je pregnal dež, ki se je ulil kot iz škafa. To nama je preprečilo, da bi se vrnile domov peš. Vrnili sva se taxijem. Pika me je znova prijetno presenetila. Lepo ubogljivo se je usedla v taxi ob sprednjem sedežu in se tokrat ni več bala. Danes je bila res izjemna pridna. Za nagrado za vstop v taxi je dobila okusen piškotek :).
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 06, 2013 9:42 am

Uživači :) . In čestitke Piki za premagane strahove in vso osvojeno znanje :clap: . Frajerka ;) .
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor To maj 07, 2013 8:54 pm

hvala Bela šapa in vsem drugim za vaše pohvale in izraze veselja :kiss:.

Čas je, da vam povem kako se ima Čarli, saj je odprta tema pravzaprav njegova ;) . Torej Čarli je od lanskega leta, ko je prišel k meni, precej odrastel, kar vam kažemo s fotkami. A njegovo odraščanje se pozna tudi v tem, da se noče več nositi po rokah, saj je že veliki dečko :P . Nima pa nič proti, če ga dvignem v naročje, ga malo pobožam, potem pa mi s tačkami takoj da vedeti, da ni več mali dudarčkek, ki se rad crklja. Namesto nošnje po rokah, sva s Čarlijem odkrila nov način crkljanja, ki lahko traja tudi do ene ure ali cel popoldan ;). Čarli se mi zelo rad pridruži na postelji, se stisne k meni ali pa se uleže poleg mene tako, da ga lahko božam. Obožuje božanje, jaz pa tudi :). Vse to pogosto nadzira Pika, ki pride kontrolirat in mi nastavljat svojo glavo, da božam tudi njo ;) . Če s Čarlijem med crkljanjem le zapsiva pa se na postelji pri moji postelji pridruži še Miša in smo kompletni :nyam: .
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor So maj 11, 2013 7:57 am

Metka <3 , Čarliju, Miši in Piki :kiss: .

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne maj 12, 2013 8:20 am

:kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Ne maj 12, 2013 9:27 pm

Čarli in Miša sta si danes dala duška :). Vsak mi je dal priložnost, da sem ju lahko čohala po bradici, trebušku in po celem delu med tačkami. Joj to je bilo veselje, da sta se zvijala nazaj in se raztegovala kam so jima dale tačke :D :lol: Razlika med njima je le, da se je Čarli čohal v mojem naročju oz na kolenih. Miša pa samo na postelji, bog ne daj, da bi si jo drznila dvignit v naročje :D.

Pika je čez vikend dokončno osvojila igro z žogo, juhu juhu :yahoo: :yahoo: :yahoo: Trajalo je pol leta, da je dojela smisel igre in da ji tu ne preti nobena nevarnost. Zdaj bo lažje vzdrževati njeno kondicijo. Saj zdaj obvlada način, da ji vržem žogo in ona jo gre v hitrem teku iskat, jo prinese do mene in jo na moje prigovarjanje izpusti iz gobčka, da ji ponovno vržem.

Ko mi bo ratalo koga prosit, da naju slika med igro, vam pokažem fotke, prav tako moram nekoga najti nekoga, da bo fotkal med čohanjem muckov, ker bo vse to zanimivo za videt :).
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne maj 12, 2013 9:41 pm

Bravo Pika :good: . Čarli obvlada uživancijo 8) , Miša ti pa le hop v naročje :) . Lepo, da uživate skupaj :kiss: .
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 13, 2013 8:16 pm

:girlblush: kako se imate lepo :kiss: Uživajte še naprej :good: (ne vem kdo bolj uživa...ta kosmati ali dvonoga :D )
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Po maj 13, 2013 9:09 pm

Ja Loti pupa :), vprašanje je čisto na mestu. Uživamo kakor kdaj :D. Včasih kosmatinci, včasih pa dvonoga z rdeče pobarvanimi lasmi :D.

Moram pa reči, da smo ravno danes imeli ostro polemiko s Čarlijem in Mišo. Kosmatinčka sta se mi strahotno upirala, ko sem jima za vrat vtrla sredstvo proti klopom in bolham. Miša se je drla tako zelo kot da bi jo "dajali iz kože" :D. Čarli pa se ni drl, le na vso moč se mi jeupiral s tačkami.

Napako sem naredila, ker jima sredstva nisem dala med njunim spanjem, ko bi dala mir.

Pika pa je bila na Kaarini z mojo prijateljico in njeno družino in prišla vsa umazana nazaj, a dobre volje :).
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 13, 2013 9:16 pm

U, hvala za nasvet :D to bomo mi počeli med spanjem :good: Uživajte :kiss:
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Sr maj 15, 2013 7:15 pm

Ja Loti pupa, tudi mi bomo dajali mucam sredstva proti zajedalcem, ko bodo one spale, pa čeprav jih tisti dan ne bom mogla božati zaradi nanešenega sredstva. Ne boste verjeli toda njuna zamera je trajala kar dva dni :devil:
Danes pa smo že zakopali bojno sekiro :D :truce: . Miša je dovolila, da jo zjutraj kot ponavadi dvignem v naročje in jo na hitro pobožam ter polupkam, nato pa sem jo kot vedno spustila na tla. Čarli se je tudi zjutraj pocartal pri meni, popoldne pa sva si privoščila krepčilen in sproščujoč objem, cartanje in skupen počitek na postelji. :yahoo: :yahoo: :yahoo:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Na svojem kavču

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov