MaxMaraWillyLizaBučka

Muce, ki so našle svoj dom.

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Ne jan 15, 2012 9:57 pm

Re: MaxMaraWillyLizaBučka

Vsi so prelepi. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jan 15, 2012 10:00 pm

In vsi so naši. :) Mačjehišarji ali pa bivši pocestniki, al pa gmajničarji, obalniki, horjulčki, zonzanijevci.....VSI so naši.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne jan 15, 2012 10:32 pm

Hvala za menjavo imena.

Glede na to, da Maxa in Maro že do obisti poznate, Willy- a pa tudi, saj se je sem preselil iz te teme, je prav, da na kratko predstavimo še naši najstarejšo in najmlajšo.

Najstarejša je Liza, pribl. 8 let, njo smo podedovali s hišo, torej je pravzaprav ultrastaroselka tukaj. Prejšnji lastnik je vprašal, če lahko ostane tukaj, ker je navajena tega okolja, on pa se seli v blok in je imel že izkušnjo nekoč z mačkom, ki se je vztrajno selil nazaj v staro okolje po selitvi. Seveda nisem mogla reči ne. Liza je huda lovka, čeprav astmatičarka (mi sploh ni jasno, kako sploh lovi, ampak izgleda da se je naučila loviti izjemno učinkovito, z malo gibanja in truda). Me tudi čisto nič ne moti, da iztreblja miši in voluharje :clap: :dash: :dash: :praising: , ne morem pa ji dopovedati, da naj pusti polhe pri miru :stop: :dash: :scratch:

Najmlajša je Bučka, ki se je k nam preselila sama, očitno ji hrana v planinskem domu na Gori Oljki ni šmekala, so pa že RC kitten briketi in Applaws konzervice bistveno bolj :nyam: :D . Privandrala je sama, prvič sem jo pobrala kakšne pol ure hoje od vrha, takrat je prenočila pri meni, drug dan pa sem jo peljala nazaj gor, kjer so mi povedali, da ona kar gre in da so jo že nekajkrat prinesli nazaj. Skoraj 2 meseca za tem se je mucica pojavila na naši jasi (uro in pol hoje od vrha). Moj dragi se je drl veto!, konzilij naše jase je sklenil, da bomo muco hranili vsi po malem in da bo pač od vseh, dala sem jo sterilizirat. Ampak mucica si je s svojo simpatičnostjo in odločnostjo izborila svoje mesto v naši hiši, presenetljivo hitro je osvojila tudi "veto" trdnjavo :P in zdaj je naša. Z Wilčijem sta kar prjatla, ostalih pa ne šljivi.

Glede na zgodovino sta ti dve pač zunanje-notranji, me je pa čisto vsak dan, ko se pripeljem domov, strah, da katere več ne bo...
Dogs have Masters. Cats have staff.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne jan 15, 2012 10:40 pm

renata je napisal/-a:Ja, takole se to zgodi, če se predolgo tretjega otepaš. Z dveh kar na pet preskočiš. :mocking:

:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

:lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če feb 02, 2012 10:31 pm

Dopust mimo. Anže in Urša :thanks: <3

Po njuni zaslugi je bil ta čas za mačkone res skrajno netravmatičen, kar se je pokazalo predvsem s tem, da ni bilo nobene zamere in distance, ko sem se vrnila.

In a ni fajn in super kul občutek, ko te mački nardijo za totalnega komplikatorskega idiota :fool: , ki napiše A4 list navodil, kaj kdo jé in česa ne in da se Mara absolutno ne hodi cartat, Max je pa totalen cartljivc in lubček, da Willy-a najbrž ne bosta sploh videla in naj mu zato hrano nastavljata v zgornjem nadstropju, da bo vsaj v miru šel pojest...

Potem pa je bil prvi, ki je prišel pogledat nadomestnega ata - Willy :O , največja hrbtna carta Mara :dash: , Max pa je pihal !!! :devil:
In Willy se je že po nekaj dneh prišel cartat!!!

Slika
Slika

In prvi SMS, ki sem ga dobila v odgovor, potem ko sem sama napisala še ene 3 maratonske z vsem, kar sem pozabila napisat na tisti A4 list, je bil, da so moji mački bistveno manj izbirčni, kot jaz mislim in da praktično vsi jedo vse.

:wacked: Hvala, dragi moji mačkoni, res, za takšen prikaz moje kredibilnosti...

Zdaj je življenje spet v starih tirnicah, s to spremembo, da bo od zdaj naprej lažje deliti konzerve, boste vi mene vozili, mačkonarji presneti, jok brate... :P

Mater je mraz
Slika

A mi res moraš bliskat v faco?
Slika

Ma pejd nekam!
Slika

Ej, a tale ta mala resno misli? Na moj plac? In ti ji boš to dovolila??
Slika

Pa malo :offtopic: , tu je nekaj mačjih utrinkov z dopusta. Čisto navdušena sem bila nad tem "mačjim", tako rekoč 2v1 pohištvom...
Slika

Slika

Mmm, tele tete se bomo kar držali, nam nosi fina pečena jajčka z breakfast buffeta
Slika

Tale pa je nekaj popoldnevov hodil z verande na verando in se nekaj drl
Slika

Pa še to gospodično sem zmotila med dopoldanskim dremežem v restavraciji
Slika

"they have quite a healthy cat colony" je pisalo, ko sem pred odhodom brala ocene hotela na netu :D

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če feb 02, 2012 10:43 pm

:good: Super, da sta uživala in se koončno vrnila! :D :kitty:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 03, 2012 6:53 am

Uau, kakšno fajn pohištvo!! Pa vidim, da si imela toplo (FOUŠ!!). Kje si bila?
If you see me smiling, it`s because I`m thinkig of doing something evil or naughty. If you see me laughing, it`s because i`ve already done it!
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe feb 03, 2012 8:01 am

Sem vedela, da če bo kdo, bo zalarjeva palila na pohištvo ;)

Bla v tropih :D , me je skoraj sram povedat v teh časih, so pa bile to 10letne sanje, od diplome dalje in zdaj je bla to nagrada za spec. izpit, pa darilo za božička, pa za skorajšnji rojstni dan skupaj, me je dragi peljal - na Maldive :yeey: :yahoo:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 03, 2012 8:15 am

Krasne slike, krasne muce, ampak ej, tako pohištvo rabimo :O .
Vse mačkarce na Maldive po pohištvo :lol: :good:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe feb 03, 2012 8:38 am

Kdaj pol pride prva pošiljka pohištva? A bo za forumaše kak popust? 8)

PS: Vsaj upam, da sta se že registrirala kot uvoznika tegale catfriendly pohištva za naše quite healthy cat colonies
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Pe feb 03, 2012 9:36 am

Dobrodošli nazaj v lepe kraje ;)

Slika "pejd nekam" zmaga! :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 03, 2012 10:02 am

Nič naj te ne bo sram, čist hudo da sta šla, jaz bom tut, ko bom lahko :) Tole luč al karkoli že je raaabiiim, kok je huda! Pa nevem, če ne bi raj toplema vremena, ki sta ga bila deležna :)
If you see me smiling, it`s because I`m thinkig of doing something evil or naughty. If you see me laughing, it`s because i`ve already done it!
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor So feb 18, 2012 8:23 pm

Kakšno noooč, ko pri mačkah prespiiiim, pod stojeečoo lučjoooo,
Na kavču, sama, med njimi ležim,
Le noge (in glava) pod odejo... (prosto po V. Kreslinu)

Hja, priznam, kadar nanese tako, da bi se zvečer morala sama premakniti v hladno spalnico (kamor mački nimajo vstopa zaradi 1. miru in 2. dlak, ki so vsepovsod drugje, zato jih res ne rabim še tu), ponavadi ostanem kar na kavču v topli dnevni sobi. Zadnjič so se mi pridružili kar štirje. Max se je namontiral na svoje običajno mesto, na odejo pred mano (Max je namreč moj lubček in midva se vedno greva "spooning" ;) ), pod odejo za koleni se je zvila Mara, Willy se je stisnil k nogam v kot kavča, Bučka pa mi je grela bučo na povštru. Edino Liza je, hvala bogu, ostala na svojem stolu pod mizo. To, da se oni svobodno preobračajo, stegujejo, zapikujejo kremplje v noge, rit, vrat, je seveda samoumevno, ravno tako kot to, da sem jaz v isti, sicer v začetku relativno udobni pozi nekaj ur, ko bi že pošteno pasalo malo stegnit noge in se obrnit, ampak kje pa upam :rolleyes: :negative:
Naslednjo noč pa v zahvalo dobim tole, ko še naslednje jutro pridem v zgornji štuk (očitno je bil žur do zgodnjih ur) :O :shout: :ireful: :

Slika

Slika

Nekaj portretnih:

Max
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Willy
Slika

Slika

Bučka
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

hm, no pa se poskusimo zložit tule noter
Slika
Ma saj če se nekajkrat poskusim obrnit, se bom zašraufal notri
Slika
obrat v desno
Slika
pa v levo
Slika
in kam naj zdaj dam glavo
Slika
no ja, saj gre...
Slika
ah, k vragu...
Slika
medtem pa princeska opazuje tole matranje v preeecej večji škatli :D :teasing:
Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So feb 18, 2012 8:26 pm

:lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So feb 18, 2012 8:32 pm

Buče luštne :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So feb 18, 2012 8:37 pm

Kakšne lepe mačke imaš <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So feb 18, 2012 9:04 pm

ooo kakšna lušna bučka je Bučka :girlblush:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor So feb 18, 2012 9:08 pm

Mice lepe, pri vas so pa tigli res zakon. :)
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne feb 19, 2012 8:22 am

kjutkoti :rolleyes:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne feb 19, 2012 12:56 pm

kozmopolitanka je napisal/-a:ooo kakšna lušna bučka je Bučka :girlblush:

Ime se ji je pa res takoj samo vsililo ;) :D . Je pa Bučka eno tako simpatično mače, da ni za povedat... In prva mačka v naši hiši, ki ji je s strani mojega dragega dovoljeno na kavč (sem zadnjič gledala približno tako :O , ko sem prišla iz kopalnice in zagledala Bučo NA njem NA kavču (naj spomnim, da se je dotični 1.novembra, ko se je tamala pojavila na naši jasi, drl "veto! veto!" ob medsosedski odločitvi, da muca ostane pri nas :mocking: ). Sicer kavč prakticiramo samo, ko smo sami doma ( jaz + mačkoni) in mački so kar hitro skapirali ta režim (upam samo, da dragi še ni našel tega foruma :D )
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Na svojem kavču

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov