Stanči in Čopko

Muce, ki so našle svoj dom.

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Pe feb 18, 2011 10:01 am

Stanči in Čopko

Jap, zdaj lahko že skoraj rečemo, da smo si vsi skupaj dobro usojeni :)

Čopko tako zelo napreduje, da si skoraj zasluži medaljo za potrpežljivost in mir, Stanči pa medaljo za pogum. In čeprav je šele tretji dan odkar ga imamo (Stančita), je vzdušje v stanovanju super. Renčanje pa na redu le še izredno občasno. Že dva dni mulca divjata ko zmešana, se lovita, skačeta gor in dol s kavča in se zasledujeta. Ob vsem tem pa Čopko ni spustil niti enega glasu sovraštva ampak zgolj tiste vesele/zabavne zvoke. Včeraj pa sva s fantom doživela čudež. Že drugi dan sta fanta ležala skupaj na kavču. Tako:

Slika

Pri večernem sproščanju na tleh pa je Čopko celo nežno in hitro polizal Stančita po gobčku :kiss:

Tako pa zgleda naša nova pridobitev na čisto njegovem kavču:

Slika

Slika

Stanči: "S Čopitom pa se rada igrava tudi kadar nama pri tem delajo družbo ljudje":

Slika

Slika

Slika

Slika

Pa tudi stiskati se znam, pravi Stanči. In res, ta maconar je cela mavža, samo po rokah bi se nosil in divjal po stanovanju :angel:

Čopi: "Hej, skoraj bi pozabili name! Sm lep, ne? " :P

Slika

Slika

Do naslednjič pa en lep pozdrav :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 18, 2011 10:04 am

Re: Stanči in Čopko

En velik :kiss: za Čopija, ker je tako velikodušen do vsiljivcev :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 18, 2011 10:10 am

Iz tega se bo razvilo eno lepo prijateljstvo! Cela vesela! :kiss: :kiss:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 18, 2011 10:13 am

joj lepo lepo.... :clap:

Čopokotu prav res :kiss: za lep sprejem,
pa še Stančiju enega za lep prihod :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 18, 2011 10:39 am

Čopka je napisal/-a: Pri večernem sproščanju na tleh pa je Čopko celo nežno in hitro polizal Stančita po gobčku

Tokrat pa RES moram: iiiiiiiiiiiiiIIIIIIIiiiiIIIIIIIiiiiiiiiiiiii! :kiss:

RES vesela za oba (no, za vse vas!) :clap:
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Prebold

Odgovor Pe feb 18, 2011 10:56 am

Super, da se tako odvija! Je manj stresno za vse udeležene. :yahoo: :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Pe feb 18, 2011 11:17 am

Jeeee, najlepše je prebrat, da se muci tako lepo spoprijateljijo. :yahoo:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 18, 2011 11:30 am

super, veliko uživancije še naprej :clap:
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Pe feb 18, 2011 1:27 pm

Hvala, punce :kiss: . Če priznam, sem bila glede Čopita resno skeptična. Eno noč sem imela celo neke grozne sanje o tem, kako Čopi pobija mladiče. :bad:

Dejansko sploh ne morm še dojeti, kako nas je Čopi presenetil. Enostavno čudovit je. Ja, seveda ima še vedno svoje bad guy trenutke, ampak je stanje zelo zadovoljivo. In vse to v treh dneh :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 18, 2011 1:30 pm

ej, Čopka - izbrez bad guy trenutkov bi bil pa pravi dolgčas! ;)
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Pe feb 18, 2011 1:37 pm

ja itak. Čopi je itak tak pes, ki zgolj laja in ne grize. Pokaže pač svojo avtoriteto, ampak ni niti enkrat Stančita usekal. In ker Stanči to dobro ve, skos rine vanjga. :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 18, 2011 2:27 pm

:)
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Kraj: Ljubljana

Odgovor Pe feb 18, 2011 2:46 pm

Fajn družino si si zrihtal Stanči. Uživajte še naprej. :kiss:

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor So feb 19, 2011 9:47 am

neveš kdo je bolj fleten.pa takšno ljubeznivo prijateljstvo. :clap: :yahoo: :D
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Po feb 21, 2011 8:02 am

Punce, mi imamo en dokaj velik problem. Namreč, Stanči cel dan (ampak res cel dan) spi kot ubit, okoli dveh, treh ponoči pa se žverca spomne, da bi bilo kul se mal po kavču preganjat, Čopitu nagajat, mijavkat v tri krasne. Za nami je tako že četrta neprespana noč-dons sm spala nekje 4 ure vsega skupaj, z zbujanjem na vsakih nekaj minut. Ponoči ga je nemogoče okrotiti. Zapret v sobo ga ne morm, ker se začne dret in praskat, če ga hočem poležati v posteljo noče, ker je seveda totalno naspan ipd.

Glede spanja podnevi smo sprobali VSE. Spodbujala sva ga k igri z žogico, perotom, slamico (ki naj bi bila njegova najljubša), alu. žogico... Budila smo ga, ga dvigala na noge in žgečkala on pa se je samo obrnil in spal naprej. Če sva ga nesla v drug prostor je hitro spet pristal na kavču, kjer je spet spal dalje. In to sva počela praktično cel dan. Bil je dejansko kot ubit. Človek bi mislil, da je kaj bolan (kar sem se najprej tudi že bala), ampak glede na to da dela ponoči raztur mu že ne more biti težko.

Razen tega, da mi2 s fantom ne spiva, je problem tudi v sosedih. V tem 30+ let starem bloku, ki je brez izolacije se sliši še šivanka, ki pade na tla (dejansko). Zato me je sosed (spodnji) včeraj ustavil na stopnicah in mi rekel, da ga je ponoči zbudilo neko divjanje. Seveda sem se izgovorila, da je to najin novi maček, ki se še ni popolnoma navadil, ne vem pa koliko časa bo verjel tej zgodbici, če Stanči tega ne bo nehal početi.

Kaj sploh še lahko narediva, da ga prepričava da svoj bioritem malenskost spremeni? Aja, naj povem še to. Po izkušnjah skrbnice naj bi Stanči spal celo noč in nikoli veliko mijavkav.

jet

Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po feb 21, 2011 8:33 am

Ojoj, upam, da vama uspe rešiti problem! Moja ideja bi bila, da ga čez dan ne pustita spati, ampak zgleda, da sta probala že vse na to temo. :O Bi pa tudi mene zanimalo kaj narediš v takem primeru. Pri meni niti pribljižno ni tako ekstremno, je pa res, da VSAK DAN ona vstane okoli 7h (najkasneje) in potem neustavljivo mijavka in praska in hodi po meni dokler ne ustanem in se vsaj 1-2 uri ne igram z njo. Pa čez teden ni problema ker jo tako ali tako prehitim in ustanem prej, ampak čez vikend se mi pa še ni uspelo naspati. :) Vso srečo in upam, da se bo situacija rešila čimprej! :)
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Po feb 21, 2011 8:42 am

Dejansko sva probala vse. No, vsaj kar sva se mi2 spomnila. Mogoče ima kako od punc še kako pametno idejo :angel:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 21, 2011 10:21 am

Moji ponoči divjajo (na srečo) samo nekaj dni na mesec - ko jih luna nosi. Pa me je prej v bloku lih tako fajn skrbelo, kaj bojo rekli taspodnji sosedi. Moj nasvet bi bil:

1. vztrajajte z igro podnevi. vsak dan ga fajn zmatrajte, še posebej zvečer, preden greste v posteljo. postopoma se bo sigurno začel privajat vašemu bioritmu.
2. sama sem razmišljala o kakšni fejst debeli preprogi, da bi vsaj malo ublažila zvoke dirke (samo smo se potem itak preselili v hišo, tako da ni sprobano)
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 21, 2011 10:42 am

Tudi to, da ga ločite (kljub mjavkanju in praskanju) je ena od možnosti. Ne bo mjavkal in praskal celo noč, ampak mu bo dolgčas in bo šel spal.
Deluje, preverjeno.
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Po feb 21, 2011 10:55 am

ja, mogoče bi ga res lahko kr v sobo zaprla že zvečer ko greva spat in gre on z nama. In potem samp upava, da se hitr naveliča, da soseda ne moti preveč. Pol ob pol 6ih ko pa fant ustane pa gre lahko ven in nori pa pol tut če še mene zbudi je vseen. Bomo to dons sprobal.

Prej sva se že igrala dobro uro, še pred tem se je s čopitom ravsav tko, da je zdaj na zasluženem počitku. Pol bom pa itak sesala in ne bo mogu spat:)
Naslednja

Vrni se na Na svojem kavču

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov