GOLDI

Muce, ki so našle svoj dom.

Moderatorji: helena, renata, gipsy

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 15, 2011 6:55 am

Re: GOLDI

:clap: Čestitke, še jaz sem ponosna na Goldi! :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Sr jun 15, 2011 7:07 am

Jaz sploh nisem mogla verjeti, da je to ista muca, saj je bila prej precej lenobne sorte. Ima pa Goldi že ves čas težave s kožo, s prhljajem in srbežem. So bili že velikokrat pri veterinarju in je večinoma na dietni hrani, Strongholda pa je dobila malo morje. Slišala sem, da pomaga homeopatija. Ima kdo s tem morda kaj izkušenj?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 15, 2011 7:33 am

A so sanabelle hair&skin probali? Pri večini ful pomaga.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 15, 2011 7:57 am

Delajo po nasvetu vetke in kot vem, so do zdaj poskusili z dvema veterinarskima dietama. Jim bom predlagala tudi to.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Celje

Odgovor Sr jun 15, 2011 9:13 am

Goldy :kiss: pametna muca. Z njo bi lahko trenirali agility
Ni navadnih mačk
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 15, 2011 9:25 am

Iiiiiii, kako da lupčka! Bravo Goldi!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ptuj

Odgovor Sr jun 15, 2011 10:21 am

Uau, neverjetno! :clap:
Tudi tigri, tudi črni, tudi tisti in takšni so lahko posebni. Skozi naše oči, skozi naše srce. <3

http://mojizakladi.blogspot.com/
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 15, 2011 12:41 pm

Homeopatija se pri Torni ni dobro obnesla, lahko pa poskusijo? Samo jaz sem bolj za drugo vrsto medicine, žal :girlblush: , zato je potrebno poskušat s hrano.
To err is human, but to get even? THAT is divine.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 15, 2011 1:01 pm

Kar se tiče prhljaja, pri mojih so ga pospeševali ribji briketi. Isto sem potem slišala tudi od nekaterih drugih mačjih lastnikov. Sanabelle H&S pa drži situacijo pod kontrolo že dolgo časa :good:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr jun 15, 2011 7:57 pm

http://www.youtube.com/watch?v=aUJTmfJ7E4M[
uau, kaj tacga!? supermuca :clap:
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Če jun 16, 2011 6:55 pm

Pozdravljeni!

No pa se nam je le uspelo registrirati na forum. Hvala za vse pohvale. Smo veseli, da so vam posnetki všeč. :yahoo: Kar se tiče alegrgije je tako, da smo trenutno na Royal Canin Sensitivity Control (Blue Whiting&Rice). Od začetka je bila muca hranjena z briketi, ki so bazirali na perutninskem mesu. Med drugim smo sumili, da je povzročitelj alergije mogoče perutnina, zato smo začeli z ribo. Sanabelle H&S ravno zaradi tega nismo poskusili. Sedaj vidimo da temu ni tako. Drug teden gremo nazaj k veterinarju pa bomo videli, kakšni bodo naslednji predlagani koraki.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jun 16, 2011 7:14 pm

Močno držim pesti, da vsi skupaj le najdete pravo "formulo" in težave končno izzvenijo. Filmček sem pa pokazala tudi v službi in so kolegi kar po vrsti "dol padali" od začudenja, kaj vse zna ta muca. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jun 16, 2011 7:22 pm

Pozdravljena! Moji prejšnji muci, ki je bila tudi alergik, je bolj od RC Sensitivity Control ustrezala Hills d/d. Če vam za ublažitev simptomov predlagajo Medrol, tega nikar ne sprejmite. Moji muci so pri samo treh letih odpovedale ledvičke in sem prepričana, da je zdravilo vsaj pospešilo okvaro, če ne celo povzročilo!
Je pa vaša Goldi res ena neverjetna muca! Upam, da nam jo boste večkrat pokazali! :angel:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Če jun 16, 2011 7:27 pm

Ko sva jo dobila, sva si rekla, da bomo poskusili, če bo dala tačko, po nekaj dneh je točno vedela, kaj želiva od nje, za vse ostale trike pa tudi toliko truda ni bilo več potrebno. Ker ima Goldy kar nekaj prijateljev, ki so kužki, od tega za enega navijamo tudi v tekmovanju agility-ja, nam idej ni zmanjkalo. Res ima poseben karakter, kar oddtehta vse probleme, ko rešimo še to, bo pa res vse super! :D
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Pe jun 17, 2011 6:13 am

Super ste, Goldi je res enkratna :good:

Samo kot idejo mogoče: svojemu psu alergiku redno dodajam človesko tableto ekolostruma za izboljšanje imunskega sistema in že par let alergije ne pridejo več toliko do izraza, seveda smo tudi hrano zamenjali za ustrezajočo . Mogoče bi bilo za poskusit ;)
"Those who'll play with cats must expect to be scratched." - Cervantes
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Ne jul 03, 2011 8:43 pm

Javljam se vam, da bomo jutri obiskali dermatologinjo na Kliniki za male živali in upam da se v kratkem javim s kakšno pozitivno novičko. Naša mala zvezda Goldy ima drugače na Youtubu že 441 ogledov. :yahoo: Želela sem še priložiti slikico kako uživa na novem mačjem drevesu, res jo je zabavno gledati kako pozitivno sprejme novosti ampak glede na to, da sem čista novinka bo potreben kakšen namig iz vaše strani, kako to gre. :blush: Hvala!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 03, 2011 9:37 pm

"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 03, 2011 9:49 pm

Že ko me je pogledala v oči ko sem jo našla za cesto, sem vedela, da bo taka zvezda. :good: :clap:
(hecam se, tole je čist vaše delo. :kiss: )
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Po jul 04, 2011 10:12 am

Pa smo dobili rezultate, poleg menjave hrane (3 poiskus) in nadaljevanje s Strongholdom bo potrebno Goldy zdraviti še za gljivice, ki jih ima na koži in ušeskih, kot posledica alergije. Ko zaključimo mesečno terapijo pa upajmo, da bo sprememba hrane poskrbela za to, da bo Goldy končno brez srbečice in prhljaja. :good: Škoda, da je alergik, ker ona tako uživa v hrani pojedla bi vse tudi tisto kar ni za primerno za njo. Prvi mesec, ko sva jo dobila nama je odprla zgornjo omarico v katero sva skrila kruh, da ga nebi dobila, a dami je nekako uspelo s tačko odpreti vrata omarice, razgrizla je vrečko in si postregla s kosom kruha. Tja ga nisva nikoli več pospravila, a za vsak primer je še nekajkrat odprla vrata omarice. :D Prav tako moraš biti zelo previden, da ti slučajno ne pade kakšna droptinica na tla medtem ko ješ, ker še predno jo uspeš pobrati, jo ima Goldy že v gobčku ne glede na to ali gre za potico, jabolčni zavitek,... :nyam:

Helena, če ne bi bilo vas in takšnih kot ste vi, najina muca nebi nikoli bila zvezda, končala bi,... zato ste prostovolci Mačje hiše tisti, ki si zaslužite prvo pohvalo in zahvalo, da nam male zverinice lepšajo vsakdan.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 04, 2011 11:14 am

Naša gospa Mačka je imela tudi neke vrste alergijo. RC briketi Sensitivity Control so precej pomagali (po nasvetu veterinarke, seveda in poleg doze antibiotikov).
Zdravljenje je trajalo ca. 2 meseca, zdaj je OK.

Držim pesti, da grde glivice izginejo in da se alergija spravi pod kontrolo. :good:
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Prejšnja

Vrni se na Na svojem kavču

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov