V središču

Licitacije - pravila


Moderatorji: biarritz, Bela šapa, metina

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Prispevkov: 14348

Pridružen: Ne avg 15, 2010 12:11 pm

Odgovor Ne maj 17, 2015 6:31 pm

Licitacije - pravila

Licitacije se vračajo v novi preobleki. :) In k novi preobleki sodijo tudi nova pravila.

Ker so licitacije pač licitacije, ostaja osnova enaka. Donatorji ponudijo predmete (predmete, storitve, domače dobrote, pridelke, izdelke, popuste...), ki so lahko bodisi novi, bodisi rabljeni, vendar ohranjeni. Licitatorji se z višanjem cene potegujejo za nakup predmeta. Zmaga tisti, ki v okviru razpisanega časa licitacij (vklučno s podaljški) ponudi najvišji znesek.

Namen licitacij je dobrodelna zabava. :) Izkupiček licitacij je v celoti namenjen oskrbi tistih živali pod okriljem Mačje hiše, ki v času licitacij najbolj potrebujejo pomoč.
Podrobnejša pravila o doniranju predmetov, plačilu in predaji sledijo v nadaljevanju.

Čas trajanja licitacij
Praviloma organiziramo ene licitacije na mesec. Licitacije trajajo štirinajst dni, razen če je pri posameznih licitacijah določeno drugače. Nato sledi štirinajst dni odmora, namenjenega plačilu predmetov in predajam. Izjemoma se lahko rednim mesečnim licitacijam pridružijo dodatne izredne. V tem primeru ste o teh obveščeni pravočasno na forumu
Trajanje licitacij, začetek in konec licitacij so vsakič objavljeni v glavni licitatorski temi. Predvidoma (ni pa nujno) se licitacije začenjajo v soboto tekom dneva, končujejo pa v nedeljo čez štirinajst dni. Licitacije trajajo najmanj do 21:00 oz. po principu podaljškov do zadnje veljavne ponudbe. Sistem podaljškov je podrobneje razložen v odstavku Licitiranje.


Doniranje predmetov
Predmeti za aktualne licitacije se lahko dodajajo ves čas trajanja licitacij, razen na zadnji dan. Število predmetov ni omejeno.
Predmete lahko donira kdorkoli. Zaželjeno je, da je donator tudi registrirani uporabnik foruma, ni pa obvezno. Nečlani lahko donirajo predmete preko drugega člana foruma, ki v tem primeru nastopa kot "veza", ali preko moderatorja foruma.
Člani foruma lahko predmete donirate na dva načina: v forum licitacije sami dodate temo s svojim predmetom ali pa vse potrebne podatke pošljete na elektronski naslov: licitacije@macjahisa.si

Če temo odpirate sami, bodite pozorni na naslednje:
• temo lahko odprete ves čas trajanja licitacij, razen na zadnji dan; prosimo, da vsakič pred odpiranjem nove teme v glavni licitatorski temi preverite, do kdaj se dodajajo novi predmeti
tem ne odpirajte v času, ko ni razpisanih nobenih licitacij, pač pa počakajte na nove licitacije ali pošljite podatke o predmetu na licitatorski elektronski naslov licitacije@macjahisa.si;
• naslov teme določite sami, moderator naslovu naknadno doda oznako predmeta (npr maj01...)
• tema naj vsebuje:
  -opis predmeta
  -sliko (ni obvezno, je pa zaželeno)
  -način predaje
  -izklicno ceno (najmanj 1€)
  -donatorjevo forumsko ime; v primeru, da donator ni član foruma, navedete donatorja na način, kot ga sam dovoli (pazite na varstvo osebnih podatkov) ter sebe kot "vezo"

Če želite, da predmet objavi moderator (velja za člane in nečlane foruma), upoštevajte naslednje:
• podatke o predmetu lahko pošljete kadarkoli, tako v času trajanja aktualnih licitacij, kot v času, ko ni razpisanih nobenih licitacij
• moderator bo vaš predmet v najkrajšem možnem času uvrstil na aktualne licitacije, v primeru, da predmet pošljete v času, ko ni razpisanih nobenih licitacij, se uvrsti na naslednje licitacije
• podatke o predmetu pošljete na elektronski naslov: licitacije@macjahisa.si
• vaše sporočilo naj vsebuje:
  -opis predmeta
  -sliko ali url naslov na spletu že shranjene slike
  -način predaje
  -izklicno ceno (najmanj 1€)
  -vaše podatke: elektronski naslov in vaše forumsko uporabniško ime
  -v primeru, da pišete v imenu donatorja, ki ni član foruma, ga v sporočilu navedite na način, kot ga sam dovoli (pazite na varstvo osebnih podatkov) ter sebe navedite kot "vezo", ki bo skrbela za komunikacijo na forumu
  -v primeru, da niste član foruma, pa bi želeli donirati predmet, dopišite svoje podatke (ime, priimek, elektronski naslov) ter način, kako želite biti kot donator imenovani na forumu
  -če donirate več predmetov, lahko vse potrebne podatke za vse predmete napišete v enem sporočilu
Vsi donatorji predmetov se s sodelovanjem na licitacijah strinjate, da vas v primeru nedosegljivosti na forumu kontaktiramo tudi preko e-pošte.

Licitiranje
Licitiramo tako, da v temo predmeta napišemo svojo ponudbo. Pri tem mora biti ta višja od predhodne za najmanj 1€. Zmaga najvišja ponudba, oddana v regularnem času ali v podaljških, kjer je ponudba veljavna, če je oddana prej kot v roku dveh minut od predhodne ponudbe drugega licitatorja.

Po zaključku licitacij moderator v vsako posamezno temo napiše zmagovalca in znesek, za katerega je ta kupil predmet.
V primeru, da predmet ni bil prodan, ga lahko donator ponudi ponovno na drugih licitacijah, vendar ne pred pretekom dveh mesecev.

Razlaga podaljškov (v primeru, da licitacije trajajo do 21. ure)
  Če je zadnja ponudba v rednem času oddana pred 20:58:00, podaljškov za ta predmet ni.
   Če je zadnje ponudba v rednem času oddana med 20:58 in 20:59:59, so za ta predmet na voljo podaljški. Prvi podaljšek se začne ob 21:00 in traja do 21:02. Ponudba v prvem podaljšku je veljavna, če je oddana do 21:01:59. Naslednji podaljšek traja dve minuti od zadnje ponudbe. Licitiranje se konča, ko v zadnjem podaljšku predmet dve minuti ne dobi nove ponudbe.

   Primer licitiranja s podaljški: Zadnja ponudba v rednem času ob 20:59:30. Začne se prvi podaljšek, časa za oddajo višje ponudbe je do 21:01:59. Nekdo odda ponudbo ob 21:00:45 (forumska ura sekund ne kaže, čas je viden kot 21:00), časa za novo licitiranje je še vedno do 21:01:59. Nova ponudba je oddana ob 21:01:35 (forumska ura je prikazana kot 21:01), začnejo se novi podaljški, čas za oddajo naslednje ponudbe je do 21:02:59. Če je ob 21:03 zadnja ponudba še vedno tista s časom 21:01, se licitiranje tega predmeta zaključi, v nasprotnem primeru se podaljški nadaljujejo.
   Ker forumski čas ne beleži sekund, bodite pozorni na zadnjo cifro - ko je razlika od predhodne ponudbe več kot 1, je prepozno.


   Plačilo predmeta
   Po zaključku licitacij zmagovalec oz. kupec predmeta v roku enega tedna nakaže zlicitiran znesek. Če donator predmeta tako zahteva, se plačilu doda dodatek za poštnino (glej Predaja). Podatki za plačilo so vsakič navedeni v glavni temi posameznih licitacij.
   Ko je znesek nakazan, kupec to napiše v temo predmeta.
   Vsi kupci predmetov se s sodelovanjem na licitacijah strinjate, da vas v primeru nedosegljivosti na forumu kontaktiramo tudi preko e-pošte.
   V primeru, da kupec ne poravna kupnine, lahko predmet kupi drugi najvišji ponudnik ali pa predmet velja za neprodanega. Ravnanje kupca, ki predmeta ne plača, se obravnava kot hujša kršitev pravil forumov Pomagamo živalim.

   Predaja predmeta
   Ko kupec v temo napiše, da je poravnal znesek licitacij, kupec in donator predmeta ali njegova "veza" dogovorita vse potrebno glede prevzema. Priporočamo, da za to uporabljate zasebna sporočila. Predmet naj bi bil predan v roku enega tedna po plačilu, razen če se kupec in donator dogovorita drugače. Če donator že ob doniranju ve, da predaja ne bo mogoča v rednem roku (ker npr. odhaja na dopust...), to napiše že pri opisu predmeta. Ko je predmet prevzet, kupec to napiše v temo predmeta.
   V primeru, da kupec plača predmet, donator pa predmeta ne preda, se lahko kupnina kupcu vrne. Ravnanje donatorja se v tem primeru obravnava kot hujša kršitev pravil forumov Pomagamo živalim.

   Predaja po pošti
   V primeru pošiljanja predmetov po pošti, vedno krije poštnino donator predmeta. Ta lahko v zameno zahteva, da kupec poveča svojo donacijo za nek manjši znesek, kar mora biti navedeno že ob objavi predmeta. Tudi v tem primeru je plačnik poštnih stroškov donator, dodatek za poštnino pa poveča znesek donacije.

   Predaja na Veterini MH
   Predaja predmetov je možna tudi na Veterini MH, na Bernekerjevi 43 v Ljubljani. Ta način predaje je možen za predmete normalnih velikosti ter predmete, ki niso občutljivi glede shranjevanja (temperatura, lomljivost...). Vsi predmeti, ki jih predajamo na Veterini MH, morajo biti primerno zapakirani in morajo biti jasno označeni z uporabniškim imenom kupca. Oznaka naj bo čitljiva in primerno velika.
   Kupci predmetov imajo po opravljenem plačilu in prejetem obvestilu, da jih predmet čaka na veterini, še en teden časa za prevzem, razen če se z vodstvom Veterine dogovorijo za podaljšanje roka prevzema. V primeru, da predmet ni pravočasno prevzet, postane last Zavoda Mačja hiša, ki ga lahko ponovno ponudi na licitacije ali kako drugače z njim razpolaga.


   Doniranje predmetov in licitiranje na licitacijah je seveda v celoti in popolnoma prostovoljno. Prosimo pa, da vsi, ki želite Mačji hiši pomagati tudi na ta način, pravila licitacij upoštevate.
   Pravila licitacij se lahko po potrebi dopolnijo ali spremenijo.
   Zadnjič spremenil renata, dne To avg 31, 2021 12:19 pm, skupaj popravljeno 3 krat.
   Razlog: sprememba pravil - nova pravila o podaljških
   "Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
   Uporabniški avatar

   udomačen tiger
   udomačen tiger

   Prispevkov: 14348

   Pridružen: Ne avg 15, 2010 12:11 pm

   Odgovor Če nov 05, 2015 10:04 am

   Re: Licitacije - pravila

   Pravila so bila malo dopolnjena. Dodano oz spremenjeno besedilo je tukaj označeno rdeče, v prvem prispevku je normalne barve.

   Predaja na Veterini MH
   Predaja predmetov je možna tudi na Veterini MH, na Bernekerjevi 43 v Ljubljani. Ta način predaje je možen za predmete normalnih velikosti ter predmete, ki niso občutljivi glede shranjevanja (temperatura, lomljivost...). Vsi predmeti, ki jih predajamo na Veterini MH, morajo biti primerno zapakirani in morajo biti jasno označeni z uporabniškim imenom kupca. Oznaka naj bo čitljiva in primerno velika. Kupci predmetov imajo po opravljenem plačilu in prejetem obvestilu, da jih predmet čaka na veterini, še en teden časa za prevzem, razen če se z vodstvom Veterine dogovorijo za podaljšanje roka prevzema. V primeru, da predmet ni pravočasno prevzet, postane last Zavoda Mačja hiša, ki ga lahko ponovno ponudi na licitacije ali kako drugače z njim razpolaga.
   "Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)

   Vrni se na Licitacije

   Kdo je prisoten

   Po forumu brska: Bing [Bot], kikiriki in 13 gostov

   Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
   Designed by ST Software.