Licitacije - čvek

Moderatorji: biarritz, Bela šapa, metina

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če maj 26, 2011 11:52 am

Re: Licitacije - čvek

Ja enkrat ko so stvari že dogovorjene, je preprosto. Ampak ta oseba se mi ne javi v temi in ne odgovarja na PM. Kaj pa zdaj?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če maj 26, 2011 11:53 am

Tudi midve sva si pa ni poklicala, kot sva bili dogovorjeni. Zato sem ji pisala. Od tega je že 1 mesec, če ne več (ne morem prevert, ker sem zbrisala vse ZS-je, ker je bil poln koš).
If you see me smiling, it`s because I`m thinkig of doing something evil or naughty. If you see me laughing, it`s because i`ve already done it!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če maj 26, 2011 11:58 am

Veste, kaj se meni zdi... Pomojem bi bilo smiselno, da se uvede nek rok za prevzem. Torej da ko nekaj izlicitiraš, moraš to v določenem času tudi prevzeti. Seveda je lahko rok po dogovoru daljši (v stilu: takoj ko se vrnem z dopusta), bi se pa tega roka absolutno držala, če se kupec ne odziva. Aha, kaj bi bilo po poteku tega roka? Predmet gre ponovno na licitacije. Seveda pa bi moralo to biti jasno zapisano v pravilih licitacij.
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če maj 26, 2011 12:11 pm

Smiselno bi bilo da taka "neodgovorna" oseba tudi zgubi pravico do sodelovanja na licitacijah, razen če gre res za nek ful hud in tehten razlog (hospitalizacija, smrt v družini itd..)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če maj 26, 2011 12:43 pm

V takem primeru se je prvo treba obrniti na moda/admina, ki lahko tej osebi pošlje mail. ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če maj 26, 2011 1:29 pm

jaz se čisto strinjam s taperverčki :good: - razen seveda, če se obe vpleteni osebi zmenita, da bo predaja pač morala iz tega ali onega razloga malo počakat. No ampak kot sem razumela, v opisanem primeru to še zdaleč ni bil tak primer.

Ob tem bi rada izpostavila se svojo zagato, pa mi je res nerodno, če je čisto samo moja :blush: čeprav bi skoraj dala roko v ogenj, da ni..ampak jst enostavno nimam občutka, da imam 100% pregled nad tem, kaj vse sem, pomotoma ;) ali pa tudi ne, zlicitirala. Fuuuul bi bila hvaležna, če bi se tema Zlicitirani predmeti ažurirala - tam je blo res simpl in pregledno, na enem mestu vse zbrano in ck-ck si lahko dobil res popolno informacijo o svojih "spodrsljajih" :nyam: in zmagah 8)

Pa še eno vprašanjce bi mela na tem mestu za ostale prejemnike donacij z licitacij: na kakšen način čekirate, če so vsi, ki so kaj zlicitirali, tudi zares plačali? Na našem bančnem izpisku včasih piše npr "drvarnica03", včasih nič, včasih "plačilo stroška" ali kaj podobnega, niti ne vem, kdo je npr. Janez Novak, ki je nakazal nek znesek - a je to neki Janez Novak, ki se mu je zahotelo pač nekaj donirati nam, ali je to tisti Janez Novak, ki ima na PŽju nick X.
Če ta del vprašanja ni primeren za tule, ga prosim pobrišite...bi pa res bila hvaležna za opis izkušenj dobre prakse s strani ostalih prejemnikov.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če maj 26, 2011 1:40 pm

oaza88, načeloma naj bi se v namen napisalo, da je to "drvarnica03" - težava pa je, da se po novem z BN02 (vsaj pri moji banki) ne prenese namen, če napišeš kot sklic karkoli, razen 99.
torej: kot sklic je treba v prvo okence napisati 99, potem se pa namen prenese tudi k prejemniku ... pri posebni položnici pa ne vem, kako se to reši, ampak meni ne sprejme ničesar, razen tistih sklicev, ki so pravilno preračunani ...
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Dravograd

Odgovor Če maj 26, 2011 2:17 pm

Jaz plačujem na pošti in nimamo nobenih sklicev :O
You will always be lucky if you know how to make friends with strange cats.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če maj 26, 2011 2:24 pm

je pa namen?

priznam, jaz se še nisem spravila plačevat z UPN (to so tanovi obrazci), zato ne vem, kako se jih izpolnjuje (seveda vem pa o njih marsikaj drugega, ampak to je pa res druga zgodba :D )

jaz govorim o temle obrazcu - tu kot referenco v prvi dve okenci navedeš 99 in v polja namen napišeš namen (drvarnica03):

Slika
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če maj 26, 2011 2:39 pm

Jap :girlyes:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če maj 26, 2011 8:13 pm

ma ddddd, to je meni vse jasno, sprašujem pa tiste "na drugi strani", kako ugotavljajo, kam pašejo nakazila, ki NISO tko lepo in pravilno označena.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe maj 27, 2011 6:41 am

:P

Sej tole je bilo misljeno samo kot nasvet nam na drugi strani, kako pomagat vam ;)

Lahko ti pa povem, kako mi to resujemo na sihtu, ker pri nas imamo pa storitve vezane na stevilko predracuna, ki seveda marsikdaj izgine :) Najprej pac preverjamo ime, ce se ujema s katerim predracunom (torej pri vas boljkone forumsko ime :/ ). Ce nam tudi to nic ne pove, gledamo zneske. Zneski so dokaj specificni, zato to nekako uspe - ampak mi imamo na sreco vedno se druge kontakte, tako da lahko tudi poklicemo/pisemo in preverimo.
Mogoce poskusite tako? Npr po tisu izbrskate telefon osebe, ki je placala, in poklicete? :) Kajpavem, no, res je zapletena situacija ...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe maj 27, 2011 7:41 am

Takole je s sklici. Model 99 pomeni, da ni sklica. Če v malo okence vpišeš 99, potem sklica naprej ne moreš pisati. Če vpišeš 00, potem sklic ni kontroliran in lahko pišeš po želji. Ostali modeli so kontrolirani... Posebne položnice npr. imajo model 12.
V glavnem, če hočeš sklic po želji, je prava izbira model 00.
Oaza88, a kako se razporejajo plačila brez sklica? Težko :rolleyes: Firme običajno kontaktirajo plačnika, banka pa ima pravico take naloge zavrnit in poslat nazaj na banko plačnika. Je kar veliko cirkusa s temi zadevami. Lahko si pomagaš še z namenom nakazila, ampak pri določenih plačilih se ta podatek ne prenaša med bankami. Zato je na novem UPN obrazcu (univerzalni plačilni nalog), ki bo drugo leto zamenjal BN02 in posebno položnico eno polje KODA NAMENA - to je štiri mestna koda, ki označuje namen plačila. V teoriji krasno, v praksi pa en velik bull shit v glavnem.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe maj 27, 2011 10:33 am

ja, saj zato je pa fajn 99 napisat, ker lahko tekst vneseš kot namen in se ta načeloma pri prejemniku prikaže ... tako vsaj meni vsakič moja spletna banka razloži :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe maj 27, 2011 11:35 am

joj sem vam pa cel projekt nardila! :lol:

Tko da se je izgubilo tole, za kar lepo lepo prosim, lepo lepo :girlblush:
Fuuuul bi bila hvaležna, če bi se tema Zlicitirani predmeti ažurirala - tam je blo res simpl in pregledno, na enem mestu vse zbrano in ck-ck si lahko dobil res popolno informacijo o svojih "spodrsljajih" in zmagah
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne maj 29, 2011 4:09 pm

Spet manjka nekaj predmetov, zato lepo lepo prosimo, če ima še kdo kaj na zalogi, da čim prej pošlje na lana@macjahisa.si Hvala v naprej! :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne maj 29, 2011 4:12 pm

Bom malo pobrskala :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne maj 29, 2011 5:19 pm

ja, tudi jaz sem nameravala poslati (sem se še posebej odločila, da bom prej poslala, pa :girlblush: )
no, ko poslikam, pošljem - če bom prepozna, pa za naslednji teden :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Ne maj 29, 2011 7:09 pm

Imamo dovolj, hvala!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Ne maj 29, 2011 7:17 pm

oaza88 je napisal/-a:Fuuuul bi bila hvaležna, če bi se tema Zlicitirani predmeti ažurirala

Ja, se bo ažuriralo, obljubim. Sem v zaostanku z življenjem trenutno, koledar ne dela :truce:

Za preverjanje plačil pa vprašaj Heleno.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Licitacije

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov