Še zamudnica se predstavi

MINDY – kmečka deklina

»V domu, kjer sedaj živim, so mi dali ime Mindy. Pravijo, da je ta dom le začasen in da iščem stalnega. Moja zgodba je podobna zgodbi tisoč drugih muc in mucev. Živela sem v veliki skupini mačk na kmetiji. Naloga odraslih muc je bila lovljenje miši in podgan in tudi mi, mladiči, smo se počasi navajali na to delo. Večkrat sem bila lačna kot sita, vsake toliko so nam ljudje s kmetije v luknjo na tleh nalili nekaj mleka, ki pa ga je bilo za toliko lačnih vedno premalo.
Nekega lepega poletnega dne se je na kmetijo pripeljala prijateljica najmlajše hčere in ko nas je zagledala in videla, kako suhceni smo, smo se ji zasmilili. Naše ljudi je prosila, če nas lahko vzame in po kratkem razmisleku so ji dovolili.
Pri njej doma smo se končno do sitega najedli in zadovoljni zaspali v pravih mačjih posteljicah. Ker ima tudi sama dva velika muca, se je odločila, da nam bo poiskala dobre domove. Tako sta moj oranžni bratec kot tudi dolgodlaka sestrica že pred nekaj tedni odšla k svojim novim družinam. Le mene še nihče ni opazil. Kar ne morem verjeti, da je za to kriv moj belo-tigrasti kožušček in nekoliko bolj podolgovata glavica. Moja skrbnica pravi, da sem najbolj prijazna muca, ki jo je kdaj koli spoznala, poleg tega pa sem tudi zelo pridna in pametna. Kljub temu, da mi v mojem začasnem domu čisto nič ne manjka, upam, da se bo kmalu našel kdo, ki mu dolga dlaka ne pomeni vsega.«