Stran 1 od 1

Kdo smo in zakaj smo tukaj?

OdgovorObjavljeno: To sep 07, 2010 2:09 pm
Napisal/-a renata
Še en »živalski« forum?!
Najbrž ni malo takšnih, ki si bodo ob vstopu na Pomagamo živalim mislili prav to. Da je forumov, društev, posameznikov, ki se ubadajo z živalsko problematiko, že dovolj in preveč.
Kako lepo bi bilo, če bi bilo to res. Žal pa, že samo pogled v lastne domove, vrtove, parkirišča, smetnjake in še bolj pogled čez lasten plot, dokazujeta, da se živalim pri nas še zdaleč ne godi najbolje. Da se jim, še vedno, v veliki meri odtegujejo tudi tiste najosnovnejše, minimalne, z zakonom predpisane pravice. In da smo za to, da to spremenimo in premaknemo na bolje, odgovorni vsi. Če ne zaradi drugega, pa vsaj iz čisto sebičnih razlogov. Kajti sreče in zadovoljstva, miru in harmonije se brez zavedanja, da smo vsa bitja tega planeta soodvisna, ne da doseči.

Zato še en forum.
Ker je dela za vse dovolj in preveč. In ker je, kot pravijo v društvu Lajka: »Vsako društvo za pomoč živalim je korak na poti do lepšega sveta…« Tudi namen tega foruma je postati in biti takšen, v lepši svet narejen, korak.

Ena osnovnih idej, ki je privedla k nastanku tega foruma, je ideja sodelovanja na področju pomoči živalim. Menimo, da brez sodelovanja, medsebojne pomoči, timskega dela, medsebojnega izobraževanja in izmenjave informacij na področju živalovarstva, enostavno ne gre. Ni ga društva, zavoda, zavetišča, posameznika, ki bi vse znal/vedel/zmogel sam. Že naši stari so govorili:«V slogi je moč«. Se strinjamo in dodajamo: »Skupaj smo močnejši!«

Tako smo forum Pomagamo živalim skupaj ustanovili:

-Društvo Lajka
-DZZŽ Kranj
-DZZŽ Pomurja
-Zavod Mačja hiša, zavod za oskrbo mačk in osveščanje


Vendar to ni zaključena družba, ne privatna zabava ustanoviteljev. Želimo si sodelovanja tako z drugimi društvi, zavetišči, kot z vsemi posamezniki, ki vas ta dejavnost zanima. Tistimi, ki že kaj počnete, tistimi, ki bi se radi česa naučili, morda posvojili žival ali ji našli nov dom. Dobrodošli ste vsi, tako prvošolčki kot diplomanti živalovarstva.

Kaj oz. kdo pa ni dobrodošel?
Hude krvi, brezplodnih prepirov in prerekanj »kar tako« si res ne želimo. Zato vabimo vse, da si preberete rubriko Obvezno branje, kjer so objavljena Pravila forumov Pomagamo živalim. Sestavili smo jih s premislekom in upamo, da smo našli pravo ravnovesje, ki bo omogočalo tvorno, ustvarjalno in, predvsem v korist živalim usmerjeno, sodelovanje na forumu.

Za konec samo še povabilo.
Pišite, sprašujte, odgovarjajte, objavljajte. Debatirajte, obveščajte, učite in se učite. Čvekajte, zabavajte in se zabavajte. Jokajte, smejte in krohotajte se. Verjamemo, da vam bo v veselje, kot je bila priprava tega foruma v veselje nam. Saj vse počnemo in bomo skupaj počeli z namenom. Z namenom, ki se razkriva v samem nazivu našega in vašega foruma!

Re: Kdo smo in zakaj smo tukaj?

OdgovorObjavljeno: To sep 07, 2010 2:59 pm
Napisal/-a helena
:greeting:

Re: Kdo smo in zakaj smo tukaj?

OdgovorObjavljeno: Če sep 09, 2010 12:20 pm
Napisal/-a taperverčki
:clap:

Re: Kdo smo in zakaj smo tukaj?

OdgovorObjavljeno: Če sep 09, 2010 8:28 pm
Napisal/-a EvilCookie
Res lepo da ste vse zbrali na kupu. Sem eden izmed prvošolčkov :blush: in vedno rada pomagam če le lahko. Zdaj bo vsaj lažje najti tiste, ki pomoč potrebujejo :D

Re: Kdo smo in zakaj smo tukaj?

OdgovorObjavljeno: Če jan 27, 2011 5:29 pm
Napisal/-a MarryAlice
Mene zanima kdo je moderator :girlblush:

Re: Kdo smo in zakaj smo tukaj?

OdgovorObjavljeno: Če jan 27, 2011 6:41 pm
Napisal/-a andreja
http://www.pomagamo-zivalim.si/faq.php#f4r1 :)

Če te zanima katere osebe so to, imaš pa pri vsakem forumu navedene ;)

Re: Kdo smo in zakaj smo tukaj?

OdgovorObjavljeno: Sr mar 30, 2011 1:08 pm
Napisal/-a MarryAlice
Kdo je msnbot... :scratch:

Re: Kdo smo in zakaj smo tukaj?

OdgovorObjavljeno: Sr mar 30, 2011 1:13 pm
Napisal/-a taperverčki
Boti so v bistvu skripte oz. lahko rečeva programčki, ki indexirajo (reciva temu preberejo in popišejo) vsebino tega foruma. Posledica tega je, da ti iskalnik (recimo Google) pri iskanju vrne zadetke tudi iz tega foruma. Skratka boti so dobri, nam pomagajo. :good:

Re: Kdo smo in zakaj smo tukaj?

OdgovorObjavljeno: Sr mar 30, 2011 1:18 pm
Napisal/-a MarryAlice
Aaaaaaaa :good:

Re: Kdo smo in zakaj smo tukaj?

OdgovorObjavljeno: Ne jun 12, 2011 10:31 am
Napisal/-a Didi
stoena je naša 700. forumašica
:yahoo: :good:

Re: Kdo smo in zakaj smo tukaj?

OdgovorObjavljeno: Ne jun 12, 2011 11:07 am
Napisal/-a MarryAlice
:clap:

Re: Kdo smo in zakaj smo tukaj?

OdgovorObjavljeno: So jul 16, 2011 10:13 am
Napisal/-a jaz
:good: