Stran 1 od 1

Najdena mucka na Vranskem

OdgovorObjavljeno: Ne jun 21, 2015 9:54 am
Napisal/-a tina_pikapoka
Na Vranskem smo spet našli eno nikogaršnjo (dolgodlako) muco z dvema mladičema. Ker sta tamala dva že fejst urna in korajžna in nonstop skačeta čez prometno cesto, sva jih s kolegico včeraj ulovili, in to s hudo težavo, ker sta (neverjetno, glede na najuno velikost) že popolna divjačka. Starosti ne znam ocenit, jesta pa že mehko hrano in gresta sama na WC. Zdaj jih imam v začasni namestitvi v kopalnici, obdržati pa jih ne bom mogla dolgo, ker imam 8 svojih muc ... Poleg tega se sprašujem, kako bo zdaj z mlekom mamice - lahko dobi mastitis?? :O Mucija imata polno uši in vnete učke, ki jima jih umivam s kamilicami in mažem s tobrexom. Kaj pa uši, se da kaj naredit pri tako micenih? Pa za notranje zadejalce?

Prosim za pomoč, nasvet, karkoli ... Upam, da bo šlo pripet slike ...

Slika

Slika

Slika

Slika

Re: Najdena mucka na Vranskem

OdgovorObjavljeno: Ne jun 21, 2015 1:42 pm
Napisal/-a renata
Čim prej ulovite mamo.

Re: Najdena mucka na Vranskem

OdgovorObjavljeno: Ne jun 21, 2015 3:35 pm
Napisal/-a tina_pikapoka
Bomo probale z živolovko. Hvala, Renata!

Re: Najdena mucka na Vranskem

OdgovorObjavljeno: Po jun 22, 2015 4:20 pm
Napisal/-a Sorcerer
za bolhice bi jst probala kopanje z samponom proti bolham, pa nasprcanje kopalnice s kaksnim antiparazitikom ki ne skodi toplokrvnim zivalim. Pa ce se ne motim se dobi tudi frontline v sprej obliki ki je primeren tudi za mladice.
Za notranje glistice pa protiparaziticna pasta, ali pa ce sta ze 2meseca stara primerna doza pratel/zantel tablet, po tezi.

Re: Najdena mucka na Vranskem

OdgovorObjavljeno: Sr jun 24, 2015 11:52 am
Napisal/-a tina_pikapoka
Mucici sta dobili stronghold in po dveh dneh tudi že pokakali gliste, uši pa so še prisotne po kožuščkih. Težki sta 444g in 574g in s pasto proti notranjim zajedalcem bom (ker sta dobili že stronghold, ki tudi krije gliste) počakala še par dni. Sicer pa sta zelo ješči, živahni, takoj sta tudi usvojili straniščne veščine. Samo ta njuna ofenzivna drža še kar traja, sploh tigrasta se noče in noče omehčati. :rolleyes:

Re: Najdena mucka na Vranskem

OdgovorObjavljeno: Sr jun 24, 2015 1:01 pm
Napisal/-a gipsy
Stronghold je načeloma pobil uši, v lekarnah pa se dobi poseben glavniček z zelo gostimi zobmi, namenjen izčesavanju gnid. Če glavniček malo zmočiš in češeš kontra rasti dlak, gre lažje. Je pa treba velikokrat ponoviti, da se jih dokončno znebiš.