Meri / še en najlepši - Merkur Primskovo/Kranj

Moderator: jernejch

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 02, 2014 8:41 am

Meri / še en najlepši - Merkur Primskovo/Kranj

Hraniteljica na tej lokaciji, kjer se sicer zadržujeta dva že pred leti poštimana prostoživečkota, me je predvčerajšnjim zvečer obvestila, da se je tu znašel en mali črni muc. Da leze not in ven skozi ograjo vrtnega centra Merkurja. Izven ograje je meter travnate površine, potem pa ena kar zelo prometna cesta. Malo sem jezna nanjo, da je sporočila tako pozno, glede na to, da ga je videvala že kakšen teden - no pa na srečo mali medtem ni postal pašteta, tako da je vse OK.

Včeraj popoldan sem pobasala box, vrečkico tuna kitten in šla v lov. Najprej sem šla po zunanji strani ograje in ga našla v kotu, znotraj ograje, ležal je čisto mirno, ni se razburjal, ni bežal - me je kar ustrašil, ker mi je deloval, kot bi bil malo apatičen. Z notranje strani ograje je bila pa druga pesem :lol: Spustil me je normalno meter stran, potem pa začel kazat znake panike. S spoštovanjem do njegove osebne bližine 8) sem se usedla....in začela čebljat. Mic je lepo odreagiral, počasi so njegove strašansko velike oči začele dobivat normalno velikost in mrence so se začele spuščat čeznje... <3 Počasi in potiho sem odprla vrečko, vzela malce tune med prste in mu jih počasi približevala. švvvvvvvrrrrrccccc :O ..........pa ga ni bilo več, zavlekel se je med tamkajšnjo robo. fijuuuuuu....tole bo pa zdaj trajalo :negative: , še dobro, da imam sveže pobarvane lase in ne bo sivina vmes ven udarila, sem si mislila. OK, pa dejmo. Odprem box, nastavim papico, naredim drobceno tuna potko do boxa, globoko vzdihnem - in začnem spet čebljat. Pa čebljat, pa čebljat, pa čebljat, pa....čebljat. Mali se pokaže. Čebljaaaaaam, čebljam. Mali viha nosek v zrak, voha tuno :good: Čebljam kar naprej, vse živo sem predelala - vreme, moje mačke, splošno gospodarsko situacijo, nujno potrebo po dopustu, pa da me v rit malo že žuli, čeprav je solidno obložena, sem mu tudi povedala.... Malega je vonj po tuni premamil, približal se je boxu. In papcal, papcal - z oči me pa ni niti za sekundo spustil, lump. In ni nehal poslušat čebljanja, ker jaz sem imela še zmeraj veliko za povedat. Potem je pa naletel na en večji košček tune in moral spustit oči z mene, čebljajoče po turško čepeče persone, dol na tisto gromozansko ribo...in jaz cccccckkkkkk z roko čez box, ga potisnem noter, box postavim pokonci....in pravočasno ter uspešno zaprem :yahoo:
Pa mu rečem (rečem, ne začebljam 8) ) – posluš tamau - res, da sem že babi, ampak reflekse imam pa boljše od tebe! :P

Pa sva šla v karantensko skrbništvo. Tam mi je po 10 minutah cartanja v integrirani visečki in ….ja no, in čebljanja :girlblush: , zapredel kot Zetor. Sicer trd ko strela še, z očmi kot frnikulami – ampak ni sikal, ni pihal, samo rep si je prilimal na bušija od samega strahu. Ampak je pa že predel in mrence spuščal na očke <3 , tako da upam, da se bo kmalu povsem sprostil in začel uživat življenje mačjega frajerja, kot mu pritiče in se spodobi.

Evo - toliko čisto na kratko.... :girlblush:
rofl

Prva in zaenkrat edina slikca, takoj po ulovu:
Slika

P.s.:
odgovornosti za dejanski spol tele žvalce ne prevzemam :P
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 02, 2014 8:49 am

Re: še en najlepši - Merkur Primskovo/Kranj

:lol: :lol: :lol: "Na kaj pa vi lovite, guspa?" "Pretežno na čebljanje."
Bravo za uspešno "akcijo", za super opis in, seveda, za zetor. :clap: :clap: :clap:
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 02, 2014 8:50 am

Mucki rečejo "OK OK grem not sam mir mi dej in nehi govort" :lol: :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 02, 2014 9:01 am

:D :D Tole si me pa prav fino nasmejala na en smotan službeni dan. :) Bravo za ulov! Zdaj vem, kako moram preganjat tistega črnuščka v gozdu: s čebljanjem! V Kranju so očitno res fajn mački, ki cenijo, če se z njimi lepo pogovoriš... no, pa tuno in integrirane visečke tudi. :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 02, 2014 9:25 am

:lol: :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 02, 2014 9:36 am

še dobro, da imaš toliko tem za obdelat :lol: :lol: (pa pazi, da te mulo ne toži zarad duševnih bolečin ... poslušat o gospodarski krizi med zasluženim kosilom ni glih najbolj enostavna reč ;) )
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 02, 2014 9:45 am

Ojoj, 'bogi revček! :lol:
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 02, 2014 10:49 am

:clap: bravo Oaza :clap: mali, ti si si pa zaslužil tisto tuno :D :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Sr jul 02, 2014 11:08 am

:lol: :lol: :lol: Da te ne bodo enkrat z rešilcem odpeljali tja v Begunje, kaj pa folk ve, kako se lovi male mucke. :D Sicer pa :clap:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 02, 2014 8:10 pm

oaza88 je napisal/-a:Tam mi je po 10 minutah cartanja v integrirani visečki in ….ja no, in čebljanja :girlblush: , zapredel kot Zetor.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

The best štorija!! Pa čestitke za uspešen ulov!

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr jul 02, 2014 8:40 pm

Bravo za mucija, suuuper za malčka.. :clap: Ojej, oaza, kako si mi polepšala večer z "čebljanjem " muciju... :rolleyes:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 02, 2014 10:10 pm

Cestitke za ulov. Tamali bi mogu pa kako fino financno ime dobit ker se je na gospodarsko krizo ujel. Dolar? Euro?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 03, 2014 6:19 am

điiiizs, punce, kakšne ste...totalno nezavedne državljanke! :O Jaz pišem o čebljanju o gospodarski situaciji (med drugim, ane... :lol: ), a vi preberete "gospodarska kriza". ccccc..... :S
:P

Kaj pa, če vam povem, da je pokazal interes za sodelovanje v točki, kjer sem mu omenila, da me že malo žuli rit? A? Kaj pa pol? :O
rofl

Lahko bi bil Mercury ;)
No kakorkoli - zdrav naj bo pa na max cartast, ime mu bo pa skrbnica določila pa je.
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Kraj: Dobruša

Odgovor Če jul 03, 2014 6:47 am

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 03, 2014 8:04 am

Tomo Vinković je tudi fajn ime za traktorček :D :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 03, 2014 8:12 am

No drage moje, moška imena odpadejo :P Je punčka...kratkodlake ponavadi ;) zadanem, je pa res, da je tooook tiščala rep ob trebuščka, da sem se bala, da ga bom zlomila, ko sem ga umikala in sem samo na hitro pokukala, tako da obstaja še kakšen procent ali dva, da je spet pomota :P Drugače se pa pred poznanimi ne skriva več, spi raztegnjena na hrbtu. V naročju prede in zapira učke, sicer je še vedno dokaj trda, ampak mislim, da bo tole hitro ok. Včeraj je bila razglistana in razbolhana. Stara je okrog 10 tednov.
Evo dve slabši fotkici:
Slika

Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Če jul 03, 2014 8:18 am

Sicer je še vedno lahko Mercury, čeprav je to dokaj težko za izgovorit. (jaz bom že vedela, ker sem si zadnjo sekundo premislila in je Peri Peri in ne Tűz :D )
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Kraj: Lj

Odgovor Če jul 03, 2014 8:22 am

Wow ta muca!!! Čista nebeška lepota :cupidgirl: ta je pa res nekaj posebnega :blush:

Ji zavidam to lepoto :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 03, 2014 8:34 am

oaza88, situacija, kriza ... ko govorimo o slovenskem gospodarstvu, je to skoraj sinonim :P

joj, tamičkena je pa itak cuker (lahko bi bila Luci/y po čokoladnici Lucifer :D ker je čokoladna :D )
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če jul 03, 2014 8:45 am

Zaradi gospodarske situacije bi bila lahko Milka.

Tudi sredi 80. let, ko je bila predsednica vlade Milka Planinc, ni bilo nič bolje. Stabilizacijski ukrepi, parne-neparne številke registerstih tablic, boni za gorivo, pomanjkanje osnovnih dobrin (najbolj mi je ostalo v spominu, da ni bilo limon).

Pa še sladkemu (čokoladnemu) nadaljevanju se ne bi izneverili.
Naslednja

Vrni se na DZZŽ Kranj arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov