Že nekaj časa nazaj smo prejeli obvestilo za mačko, ki naj bi sigurno imela mladiče, ampak jih še niso videli. Seveda smo se odpravili na teren in preiskali vse zapuščene hiše v bližnji okolici, ampak mladičkov ni bilo nikjer. Mački se je po seskih videlo, da jo nekdo sesa, tako da nismo upali tvegati in jo peljati na sterilizacijo, ker nismo vedeli koliko veliki so mladiči. Ponovno smo s srečo poskusili ta vikend, z namigom od kje prihaja mačka. Po daljšem iskanju smo mladiče našli na težko dostopnem delu zapuščenega podstrešja. Kako naj bi te mladički prišli dol, mi ni jasno, ker je mačka do tja dostopala po tramovih in si ne predstavljam, kako bi to pot zmogli nerodni mladiči. Mladiče smo spravljali dol en za drugim....našteli smo tri....no pa potem še en črni skrit...na kar se je izkazalo, da sta dva črna na kupu....uf 5 mladičev ali kaj?! Popokali smo mamo in mladiče, ki so bili nameščeni pri meni in smo se odločili, da ostajajo še kakšnih 14dni skupaj z mamo pri nas, potem pa mamo veterinarsko oskrbimo in vrnemo na varno lokacijo, kjer je tudi hranjena. Tista noč je bila zelo burna, ker se mi je mama stalno zaganjala v okno, non stop mjavkala in globoko dihala z odprtimi usti, drugače pa zlata in ekstra prijazna mačka. Ker so tamali že samostojno jedli, smo se odločili, da gre mama čimprej nazaj na lokacijo, saj ji zaprti prostori očitno povzročajo ogromen stres. Naslednji večer sem dobila sporočilo, da na lokaciji slišijo jokanje mladička, ampak da ga nikjer ni videti...itak ob 23h zvečer takoj v akcijo, ampak nismo našli nič, čeprav smo preiskali vsak kotiček, pa sem si potem rekla, da so sigurno slišali kakšnega gonečega mačka. Za vsak slučaj sem rekla, da bom mamo mačko takoj zjutraj vrnila na lokacijo, če je slučajno še res kakšen mladiček, da ga spravi k sebi oziroma, da ga najdemo z njeno pomočjo. Takoj, ko sem se naslednje jutro pripeljala na lokacijo in stopila iz avta sem slišala mjavkanje mladiča in letela na podstrešje in prihajalo je od tam, kjer smo našli ostale mladiče. Pregledala sem vse, tamauček je itak utihnil in ga nisem mogla najti. Kasneje sva s Petro poskusile ponovno, ampak ni bilo niti glasu od njega in sva se odločili, da pač mamo spustiva in naštimava živolovko. Mamo sva spustili, jo nahranili in prebožali, na kar mama muca zasliši neko tiho mjavkanje in šiba gor k mladičku in mladiček k njej in juhu, mladiček je bil najin

šest mladičev

No uglavnem mama mačka je bila poštimana in vrnjena nazaj na lokacijo, mladički so nameščeni pri nas, na začetku so bili ful prestrašeni in so se skrivali, sedaj pa že lezejo po meni, da niti wcja ne morem v miru očistiti. Uštimali smo jim boge prehlajene učke, zadnji je imel v učkih že nabran gnoj...mene je skor kap zadela, ker se je ven pocedil na polno

Zaenkrat je vse ok in upam, da tako tudi ostane. Imamo od 375-526g in smo skrajno naspidirani
Sem pa slišala ogromno očitkov o tem, da sem mačko ločila od mladičev, ampak v dani situaciji sem izbrala najbolj optimalno opcijo, mi je hudo, ampak žal ni šlo drugače

Fotke, takoj ko smo prispeli domov:
Zlata in najbolj prijazna mačka:

Pa bogi tamaučki:

1.tamauček:

2.tamauček:

3.tamauček:

4.tamauček:

5.tamauček:

in dodatni 6.tamauček: