udomačen tiger
Zlata Beauty
Na društven telefon je poklical starejši gospod (v nadaljevanju: ata), čisto zbegan in zmeden in ubogi – muca, za katero je mislil, da je sterilizirana, je skotila 3 mladičke

Muco je lanskega junija pobral iz rok otrok, ki so jo imeli za igračo. Imela je pobrit trebuh, zato je mislil, da je sterilizirana, je povedal.
Pametni ljudje so mu seveda takoj svetovali, kako se takim rečem streže: soseda mu je rekla, naj tamale utopi, brat pa, naj jih vrže ob tla…. Atu na srečo kaj takega še na misel ni prišlo. Btw – soseda, o kateri je govora, ima sama 5 notranjih mačkov, poštimanih, in zamrežen balkon…zato me je njena izjava še toliko bolj šokirala. Mu je rekla, da je mačkov že preveč…ja, se popolnoma strinjam, ampak njen predlog pač ni prava rešitev tega problema.
Potem sem šla k njemu, da bi ga pomirila, mu kaj povedala in počekirala situacijo. Pa ga ni bilo doma, ali pa je bil, pa ni hotel odpret. Ata pa nima telefona, telefonirat gre v eno od sosednjih podjetij, tako da sem se že fajn bala, da se sploh ne bova ujela. Poleg tega je….no, zelo poseben in pri takih, pa četudi je očitno, da imajo srce na pravem mestu in radi živali, pravzaprav nikoli ne veš, kaj te čaka. Napisala sem mu listek, kdo sem in kdaj spet pridem, ga zataknila za vrata….in upala, da mi naslednjič, torej »jutri«, odpre vrata.
In jih je. Muca lepa, mirna, crkljiva, prijazna, zlata

Ata ima hude zdravstvene težave, z nogami, luskavico, hrbtenico,…noge/kožo, žile ima tako vnete, da mu teče ven sokrvica, pa je rekel, da ne gre v bolnišnico, dokler malega ne spravi pokonci. Zmenila sva se, da gresta oba k nam v skrbništvo, on naj se pa čim prej gre pozdravit, takole ne more živet. Kup napotkov sem dobila za popotnico – naj ne bosta na prepihu, naj se otroci ne igrajo s tamalim, ker to ni igrača, naj ne bomo hudi na mamo muco, če se bo kdaj polulala kam drugam kot v wc,…. Pomirila sem ga, da bo vse še dobro – in smo šli v skrbništvo, k poli.
Mali še v atovih rokah:

Mama muca in mali v skrbništvu: