Najditelji, družina ene od mojih posvojiteljic, pišejo takole:
"....Sicer smo jo (mi smo se kar odločili, da je punčka, mogoče tudi ni
) pa našli v soboto popoldne (okoli 14.30), ko je deževalo kot iz škafa, na Zbiljskem klancu. Popolnoma premočena se je slepa opotekala po sredi ceste. Na srečo je brat pozoren voznik in jo je opazil ter pravočasno ustavil. Mami je potem šla iz avta in rekla "Muc!" in ubogica se je takoj premaknila proti njej in zamjavkala. Je imela pa na obrazku toliko gnoja, da je mami komaj videla, kje so se odprla ustka, ko je zamijavkala Ves ta gnoj je bil izcedek iz oči in iz noska. Bila je torej premražena, premočena, prestradana in slepa, obrazek prekrit s strjenimi izcedki ...
Sredi ceste -- če je mami in brat ne bi pobrala, bi skoraj zagotovo v naslednjih nekaj minutah končala pod avtomobilskimi kolesi. Potem smo ji doma očistili obrazek in že od prve minute naprej je mucka predla, presrečna, da je v človeškem naročju. Tudi zdaj začne presti, čim pridemo v kopalnico (tam je namreč nastanjena, da do nje ne prideta naša mačka, mi pa uporabljamo drugo kopalnico, da je ne motimo kar naprej) in delati zvezdice po nas, ko jo vzamemo v naročje. Precej še kiha, ampak se mi zdi, da se ji je nosek v primerjavi z včeraj že dobro odmašil...."Mala rita mačja tehta 720 gramčkov. Včeraj je začela sama papat, pojedla je, sicer po precejšnjem prigovarjanju, celih 20 briketkov
Pri najditeljih bo za čas karantene, potem pride k meni s skrbništvo.
Tole so slike z naslednjega dne, po tem, ko so jo že precejkrat fajn očistili in so bile učke že deležne mazanja s kremico. Čisto iz vsake slike se vidi, kako zelo prijazno bitjece je...